چین و یمن

در روزهای اخیر، دفتر کشتیرانی صنعا از افتتاح یک خط کشتیرانی مستقیم از چین به بندر حدیده، که تحت کنترل انصارالله یمن است، خبر داد. این درحالیست که اسرائیل این بندر را یک هدف نظامی برای خود می‌داند.

سرویس جهان مشرق - بر اساس گزارش‌های منتشر شده در روزهای اخیر، یمن اعلام کرده است که یک خط تجارت دریایی با یمن ایجاد خواهد کرد و از این طریق زیرساخت‌های بندر الحدیده نیز بازسازی خواهد شد، خبری که منجر به شوک و عصبانیت صهیونیست‌ها شده است.

بر این اساس، دفتر کشتیرانی صنعا از افتتاح یک خط کشتیرانی مستقیم از چین به بندر حدیده، که تحت کنترل نیروهای انصارالله یمن است، خبر داد. این خط جدید که توسط شرکت چینی ZBM اداره می‌شود، سه بندر بزرگ چین، از جمله چینگدائو، را مستقیماً به حدیده متصل خواهد کرد.

طبق گزارش منتشر شده، این خط، سفرهای دریایی منظم را با قیمت‌های نسبتاً رقابتی ارائه می‌دهد: حدود ۴۳۰۰ دلار برای هر کانتینر ۲۰ فوتی و حدود ۵۹۵۰ دلار برای هر کانتینر ۴۰ فوتی. شرکت چینی ZBM، علاوه بر ارائه خدمات کشتیرانی برای حمل کانتینرها از چین به بندر حدیده در یمن، یک بسته کامل خدمات لجستیکی هم ارائه می‌دهد.

خشم صهیونیست‌ها از برقراری خط تجارت دریایی میان یمن و چین

این خدمات شامل تمام مراحل حمل‌ونقل کالا، از لحظه خروج از کارخانه‌های تولیدی در چین تا رسیدن و تخلیه بار در مقصد نهایی در یمن است. به عبارت ساده‌تر، این شرکت کل فرآیند حمل، از مبدأ (کارخانه) تا مقصد (یمن)، شامل هماهنگی‌ها، حمل، و تحویل را برای مشتریانش مدیریت می‌کند تا نیازی به استفاده از شرکت‌های واسطه یا خدمات جداگانه نباشد.

این اقدام به عنوان یک حرکت اقتصادی مهم برای یمنی‌ها تلقی می‌شود. این اتفاق، دسترسی مستقیم یمن به یکی از بزرگترین قدرت‌های تجاری جهان را فراهم می‌کند و وابستگی آنها به بنادر جایگزین یا تلاش برای دور زدن محاصره را کاهش می‌دهد.

برای رژیم صهیونیستی، این یک تحول چشمگیر و غیر منتظره است. رژیم صهیونیستی در ماه‌های اخیر چندین بار به بندر حدیده حمله کرده و ادعا کرده است که این بندر، منطقه‌ای مهم برای یمنی‌ها به منظور دریافت تسلیحات پیشرفته است.

به عقیده صهیونیست‌ها، اگر چین شروع به راه‌اندازی مسیرهای تجاری مستقیم به این بندر کند، اسرائیل خود را با واقعیتی روبرو می‌بیند که در آن یک قطب اقتصادی در صحنه نظام بین‌الملل در واقع در حال سرمایه‌گذاری و تجهیز زیرساختی بندری است که به هدف نظامی این رژیم تبدیل شده است.

به عبارت دیگر، بندر حدیده از نظر اسرائیل یک هدف نظامی است، زیرا ادعا می‌کند این بندر برای تحویل و جابه‌جایی تسلیحات استفاده می‌شود. حالا که چین، یک قدرت جهانی، با راه‌اندازی این خط تجاری به‌طور مستقیم با این بندر همکاری می‌کند، عملاً به آن مشروعیت اقتصادی و بین‌المللی می‌بخشد. این موضوع می‌تواند حملات نظامی اسرائیل به این بندر را از نظر سیاسی و دیپلماتیک پیچیده‌تر کند.

خشم صهیونیست‌ها از برقراری خط تجارت دریایی میان یمن و چین

از سوی دیگر، همکاری چین با بندر حدیده باعث می‌شود اسرائیل با یک قدرت بزرگ اقتصادی و سیاسی (چین) در تقابل غیرمستقیم قرار گیرد. این وضعیت می‌تواند روابط دیپلماتیک یا اقتصادی اسرائیل با چین را تحت تأثیر قرار دهد، زیرا صهیونیست‌ها نمی‌خواهند با یک کشور کلیدی در نظام جهانی درگیری پیدا کنند.

در نهایت، همانطور که گفته شد این خط کشتیرانی دسترسی مستقیم یمنی‌ها به چین، یکی از بزرگ‌ترین قدرت‌های تجاری جهان، را فراهم می‌کند. این موضوع باعث افزایش درآمد و قدرت اقتصادی یمنی‌ها می‌شود. رژیم صهیونیستی که یمنی‌ها را یک دشمن درجه یک می‌داند که علیه منافعش در هرجایی ممکن اقدام می‌کنند، تقویت اقتصادی آن‌ها برای خود یک تهدیدی جدی محسوب می‌کند.

به عقیده تحلیلگران درباره علت این تصمیم چین مسائل زیادی قابل ذکر است، اما یکی از اصلی ترین علل این تصمیم از سوی پکن، علی‌رغم آنکه سران چین بر تنش و نبرد فعلی یمن و رژیم صهیونیستی آگاه هستند، مسئله تایوان و رابطه تنگاتنگ رژیم صهیونیستی با آن است.

باوجود منفور شدن بی‌سابقه رژیم صهیونیستی در جهان و همچنین فشارهای دیپلماتیک کشورهای غربی و شرقی بر این رژیم به دلیل جنایت‌های خونین آن در غزه، رژیم‌هایی در جهان بودند که جنگ غزه سطح و میزان روابط‌شان با تل آویو بیش از پیش افزایش داد که از جمله آن می‌توان به تایوان اشاره کرد.

خشم صهیونیست‌ها از برقراری خط تجارت دریایی میان یمن و چین

به عنوان مثال، روزنامه یدیعوت احرونوت در رابطه با تایوان نوشت: دوست اسرائیل در شرق. اسرائیل و تایوان پیوند عمیقی با یکدیگر دارند و هر دو با وجود محاصره توسط همسایگان اقتدارگرا از دموکراسی دفاع می‌کنند. این روزنامه صهیونیستی افزود: «اسرائیل نباید فراموش کند که دوستانی در شرق دارد. یک نمونه جالب آن تایوان است. روابط فی‌مابین به ویژه بعد از هفت اکتبر مستحکم‌تر شد.»

همکاری‌ میان تایوان و رژیم صهیونیستی در حوزه‌های متعددی از جمله دفاعی و نظامی گسترش یافته است، مسئله‌ای که در پکن از آن به عنوان دهن کجی رژیم صهیونیستی به این کشور قلمداد می‌شود و به نوعی، عبور از خطر قرمز محسوب می‌شود. از این رو، با افزایش همکاری‌ها و روابط میان تایوان و رژیم صهیونیستی، چین نیز تلاش خواهد کرد تا متقابلا صهیونیست‌ها را تحت فشار قرار دهد که از جمله آن می‌توان به تصمیم اخیر پکن برای ایجاد خط تجارت دریایی مستقیم با یمن اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • DE ۲۲:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۳
    5 0
    شواهد نشون میده که به زودی چین و روسیه علیه اسراییل موضع میگیرن زمانی که پای آمریک مستقیما به جنگ با این دو کشور در اوکراین و تایوان باز بشه. شیطان آنسان‌ نما نتانیاهو هم این را خوب می‌داند به همین خاطر برای حمله به کشورهای غربی آسیا عجله میکند.
  • IR ۰۱:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
    5 0
    از صهونیست ها بدتر الان اصلاحطلب ها بیشتر می سوزند
    • IR ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
      4 0
      درد و بلای چینی ها ، یمنی های با غیرت تو سر مسئولین خائن و غربگدای اصلاح طلب و نفوذ کرده در دستگاه های مهم مملکت که جز خدمت به اربابشان و خیانت به ملت و مملکت وظیفه ای برای خود قائل نیستند ، هزار بار باد، انشاءالله 🤲🤲🤲🤲
  • IR ۰۷:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
    0 9
    بندر حدیده ای باقی نمانده که بخواهد خط کشتیرانی به مقصد آن برقرار شود.
  • IR ۰۷:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
    0 4
    منبع خبر گزارش‌های بی نام و نشان است که تازه آن هم به نقل از حوثی ها اعلام شده. در خود گزارش هم مشخص است که زیرساخت های ویران شده بندر بازسازی نشده است و تازه کل قضیه هم یک «اگر» است. آن وقت نویسنده دلش به این خوش است که «این موضوع می‌تواند حملات نظامی اسرائیل به این بندر را از نظر سیاسی و دیپلماتیک پیچیده‌تر کند.»
  • IR ۰۸:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
    4 0
    چرا ننوشته اید «وحشت صهیونیست ها»؟
  • IR ۰۸:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
    6 0
    ای کیو اگر بندری وجود نداشت مگر چینی ها چشم بینا ندارند تا ببینند منتظر اظهار نظر شما می‌مانند
    • IR ۰۸:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
      0 5
      نابغه جان، قراردادی در کار نیست که چینی ها نیازی به چشم بینا در مورد وجود یا عدم وجود بندر داشته باشند. این خبر هم تماماً مشرقی است.
    • IR ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
      0 4
      محض اطلاع شما، چین هم مثل همه کشورهای دنیا حکومت منصور هادی را در یمن به رسمیت می شناسد نه حوثی ها را. تحریم های سازمان ملل را هم علیه حوثی ها رعایت می کند. هیچ «خط کشتیرانی» هم قرار نیست از چین به بندر حدیده برقرار شود. کل قضیه ساختگی است.
  • IR ۰۸:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
    0 2
    بالاخره متوجه نشدیم. حوثی ها اسرائیل را محاصره کامل دریایی کرده اند یا در حال «تلاش برای دور زدن محاصره دریایی» خودشان هستند؟
    • احمد IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
      1 0
      دوست عزیز ، کلمه زدو خورد را نشنیده‌‌ای؟! وسط هر زدنی ، خوردنی هم هست و هر محاصره‌ای ، محاصره شدنی هم دارد، مهم این است که چه کسی تحمل و ظرفیت بیشتری دارد.
  • ابی IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
    2 0
    با تشکر از چین.
  • IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
    0 0
    اگر هم خط کشتیرانی نکشیدن، امیدوارم که این حرکت را ایدهخوبی بداند وانجام بدهند. لعنت ب ب خواهش.
  • IR ۰۵:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۵
    1 0
    از خشم خود بمیرند ‌

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس