به گزارش مشرق به نقل از فارس، کاظم جلالی نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی امروز در جمع دانشجویانی که در اعتراض به طرح اصلاح قانون انتخابات مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده بودند، حضور یافت.
جلالی گفت: نمایندگان ماده 35 طرح اصلاح قانون انتخابات را تصویب نکردند.
خوچگی دبیر تشکیلات جنبش عدالت خواه دانشجویی با بیان اینکه ماده 35 با قانون اساسی مغایرت دارد، اظهار داشت: دانشجویان میخواهند ماده 35 و تبصرههای آن لغو شود و ما به هیچ وجه موافق اصلاح آن نیستیم.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب بارها در انتخابات مجلس تأکید کردند که نمایندههای مجلس نباید به حلقههای قدرت و ثروت وصل باشند. ولی مشاهد میشود که در طرح قانون اصلاح انتخابات این موضوع در نظر گرفته نشده است.
این فعال دانشجویی ادامه داد: در طرح اصلاح قانون انتخابات آمده است که کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری باید از 100 نماینده مجلس امضا بگیرند و سؤال ما دانشجویان این است که نماینده مجلس چه شأنی دارد و به نظر ما باعث میشود زمینه لابیگریهای سیاسی زیاد شود. در این صورت مشخص است که قدرت به جمع محدودی محدود خواهد شد.
دبیر تشکیلات جنبش عدالتخواه دانشجویی با اشاره به عدم تصویب اصل 8 در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: تقریبا 30 سال است که اصل مربوط به امر به معروف و نهی از منکر در مجلس تصویب نشده است ولی قانون احزاب سریعا در مجلس تصویب میشود.
جلالی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالات دانشجویان، اظهار داشت: این حساسیتهای جنبش دانشجویی بسیار خوب است و ما از شما به خاطر این حساسیتهای تشکر میکنیم.
وی افزود: حضور شما در صحنهها مغتنم است که ما مسئولین به خطا نرویم و اگر هم رفتیم به ما مسئولان تذکر میدهید.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به ماده 35 طرح اصلاح قانون انتخابات گفت: ماده 35 مصوبه کمیسیون شوراها است و آقای لاریجانی پس از گفتوگوهایی که با شورای نگهبان داشتند مشخص شده است که این ماده با قانون اساسی مغایر است.
نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این ماده در مجلس رأی نخواهد آورد و نظر آقای لاریجانی هم این است که ماده 35 با قانون اساسی مغایر است و به شما دانشجویان میگویم که دغدغه برای ماده 35 رفع شدنی است.
جلالی با بیان اینکه مجلسی که هم اکنون فعالیت میکند 6 ماه است که با رأی مردم وارد مجلس شده است و همه نمایندگان از طرف مردم رای آوردهاند، افزود: اگر کسی بخواهد از طرف مردم حرف بزند. قطعا نمایندگان مجلس است و اینقدر شما دانشجویان نگویید که از طرف مردم صحبت میکنید.
وی افزود: شما میتوانید به عنوان جریان دانشجویی نظر خود را راجع به مسائل مختلف بیان کنید.
رئیس مرگز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس دلسوز است، اظهار داشت: نمایندگان مجلس به هیچ وجه به دنبال منافع طیف خاصی نیستند.
جلالی درمورد علت تصویب ماده 35 طرح اصلاح قانون انتخابات در کمیسیون شوراها، گفت: در قانون اساسی بحث رجل سیاسی و رجل مذهبی آمده است.
نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هزار و 200 نفر برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا میشوند، تصریح کرد: چرا باید پس از 2 هفته هزار و 196 نفر آنها را رد کنیم. پس از اول شرطی بگذاریم که آنها را قبول نکنند.
وی افزود: در انتخابات ریاست جمهوری و هرجای دیگر اگر باندهایی بخواهند در کنار هم بیایند، چه این قانون باشد یا نباشند میتوانند در کنار هم جمع شوند.
جلالی ادامه داد: مملکت ما به دلیل آنکه تحت نظر ولایت فقیه است قطعا سلامت آن تضمین میشود.
جلالی با تأکید بر اینکه نباید نمایندگان خود را متهم کنید، اضافه کرد: نمایندگان مجلس وقتی کلام رهبر معظم انقلاب را در رابطه با طرح سؤال از رئیس جمهور شنیدند ظرف کمتر از 5 و 6 دقیقه امضاهای خود را پس گرفتند که این نشان از ولایت پذیری نمایندگان مجلس است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در توضیح ماده 5 طرح اصلاح قانون انتخابات نیز گفت: در شهرستانها فرمانداری 30 نفر را دعوت میکند و سپس از آنها 11 نفر را به عنوان هیئت اجرایی انتخابات انتخاب میکنند. این طرح در شهرستانها انجام میشد ولی در سطح کلان کشور اجرا نشده است.
جلالی در مورد نظر رئیس مجلس شورای اسلامی در رابطه با ماده 35 طرح اصلاح قانون انتخابات نیز گفت: آقای لاریجانی ابتدا در مورد این ماده شبهه داشته ولی بعد از جلسات متعددی که با حقوق دانانها در این مورد داشتند و مشخص شد که این طرح با قانون اساسی مغایر است، وی نیز در حال حاضر با ماده 35 مخالف است.