1

چپ‌های تندرو با طرح پروژه‌هایی چون اصلاحات‌ بنیادین و تحمیلی و ادغام شدن با هسته‌های براندازی در تلاش هستند تا با تغییر سیاست‌ منطقه‌ای‌ به پروژه پذیرش‌ تسلیم دامن بزنند.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

*********

پس‌ از بیانیه‌ جبهه‌ اصلاحات‌ ایران‌ که‌ در آن‌ خواستار تعلیق‌ فعالیت‌ های‌ هسته‌ ای، پذیرش‌ بی‌ قید و شرط‌ بازرسان‌ انرژی‌ اتمی‌ و لزوم‌ مذاکره‌ جامع‌ با آمریکا شده‌ بود، امتداد این‌ بیانیه‌ در میان‌ شبکه‌ اصلاح‌ طلبان‌ ساختاری‌ همچنان پابرجا است.

روزنامه هم‌میهن در یادداشتی یک سه‌راهی پیش پای نظام گذاشته و نوشته است:

اخیراً جبهه اصلاحات ایران به عنوان یک جریان ائتلافی به انتشار بیانیه‌ای ۱۱ بندی به اتکای استراتژی اصلاح از درون، اقدام کرد. این بیانیه که تحت نام آشتی ملی بر سر زبان‌ها افتاد، تصویری از سه راه پیش رو در شرایط فعلی یعنی تداوم وضع موجود با آتش‌بسی شکننده و آینده‌ای مبهم، یا تکرار الگوی ۲۲ سال گذشته با انجام مذاکره تاکتیکی برای خرید زمان بی‌آنکه ریشه بحران‌ها درمان شود و یا انتخاب شجاعانه آشتی ملی و ترک تخاصم در داخل و خارج ‌کشور؛ با هدف اصلاح ساختار حکم‌رانی ارائه کرده و سپس با تأکید بر راه سوم برای عملیاتی کردن اصلاحات ساختاری در دو حوزه داخلی و سیاست خارجی راهکارهایی را در چارچوب قانون اساسی پیشنهاد داد.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است:

هرچند جبهه اصلاحات ایران بابت صدور این بیانیه که با احساس مسئولیت و به قصد نجات کشور، راه‌حل‌های پیشنهادی خود را برای بازگشت به اصل حاکمیت مردم ارائه داده، مورد هجمه وسیع رسانه‌های تندرو و جریان افراطی قرار گرفت اما چنین حملاتی به توصیه‌های خیرخواهانه، واقعیت بحران ناکارآمدی در حل مسائل خرد و کلان کشور را تغییر نمی‌دهد.

سه‌راهی خطرناک جبهه‌اصلاحات پیش پای نظام/ پزشکیان با ترامپ ملاقات کند، شق‌القمر می‌شود!

به نظر می‌رسد که چپ‌های تندرو با طرح پروژه‌هایی چون اصلاحات‌ بنیادین و تحمیلی و ادغام شدن با هسته‌های براندازی در تلاش هستند تا با تغییر سیاست‌ منطقه‌ای‌ به پروژه پذیرش‌ سلطه‌ی‌ غرب‌ دامن زده و به‌نام‌ نجات‌ اقتصاد و اجتماع‌ آن را اجتماعی کنند.

و در این‌ مسیر، هر گفتمان‌ مقاومت‌گرا را انقباضی‌ یا فرقه‌ای‌ بنامیم‌ تا تنها صدای‌ باقی‌مانده، صدای‌ نخبه‌ی‌ اصلاح‌طلب‌ ساختاری‌ باشد که‌ هم‌ در داخل‌ و هم‌ در خارج، آمادگی‌ پذیرش‌ تنازل‌ کامل‌ از اصول‌ انقلاب‌ را دارد.

همچنین طرح‌هایی چون «آشتی ملی» با نام اصلاحات ساختاری در وقاع همان خط حذف مقاومت است که هنوز رادیکاها در ترجمه‌ رسانه‌ای آن احتیاط دارند، هم‌زمانی بیانیه جبهه اصلاحات با اظهارات ظریف و روحانی، نشان‌دهنده فعال شدن اپوزیسیونی مشترک در داخل و خارج است که به نام حفظ سیستم در خط بی‌ثباتی ایران فعال شده است.

روزنامه اعتماد نیز در مقاله‌ای به با اشاره به دیدار پزشکیان با مقامات غربی با رویکردی رئالیستی می‌نویسد:

در شرایط کنونی و با توجه به سطح بالای تنش میان ایران و امریکا، بعید به نظر می‌رسد که دیدارهای سطح بالا میان مقامات دو کشور در حاشیه نشست مجمع عمومی امکان‌پذیر یا ثمربخش باشد. روابط دو طرف طی سال‌های اخیر آسیب جدی دیده و هنوز بستری برای گفت‌وگوی مستقیم در سطوح عالی شکل نگرفته است. مشکل اصلی سیاست خارجی کشور این است که تکلیفمان با خودمان روشن نیست!

همه فکر می‌کنند آقای پزشکیان با ترامپ ملاقات کند، شق‌القمر می‌شود! اما جدای از عملی نبودن، او خواسته‌های مشخص و غیرمعقولی دارد که ناشی از تفکر غلطی است که ایران را در یک قدمی تسلیم می‌پندارد! نمی‌شود داستان هزار و یکشب برایش گفت! از این سو بعضی کنشگران سیاسی جوری از گرفتن اختیارات صحبت می‌کنند که گویی مشکل در نیویورک حل می‌شود، خیر!

سه‌راهی خطرناک جبهه‌اصلاحات پیش پای نظام/ پزشکیان با ترامپ ملاقات کند، شق‌القمر می‌شود!

برخی در حالی مدعی هستند سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل بی‌فایده است که اساساً ایده خودشان برای میز مذاکره نیز چیزی بیشتر از گرفتن عکس یادگاری با ترامپ نیست. تجربه‌های سایرین، مانند دیدار بی‌نتیجه ترامپ با رهبر کره‌شمالی در دوره پیشین ریاست‌جمهوری وی، نشان‌دهنده آن است که صرف برگزاری چنین دیدارهایی بدون دستیابی به نتایج مشخص، تأثیر قابل‌توجهی در حل مسائل نداشته و تصاویر آن صرفاً برای آلبوم تبلیغاتی ترامپ کارایی دارد.

در دیدار ترامپ با زلنسکی نیز نه‌تنها نتیجه‌ای در راستای آتش‌بس ادعایی ترامپ حاصل نشد، بلکه اظهارات تحقیرآمیزی خطاب به زلنسکی پمپاژ شد. پس از این دیدار نیز اوکراین باز هم به مسیر پیشین خود در تقابل با روسیه ادامه داد. این امر نشان می‌دهد که دیدار صرف با فردی مانند ترامپ، بدون برنامه‌ریزی و پیش‌شرط‌های مشخص، به تحقیر و تمسخر منجر می‌شود نه حل مسئله.

برای برگزاری هرگونه دیدار، لازم است طرف مقابل احترام متقابل را رعایت کرده و اراده‌ای واقعی برای دستیابی به نتایج ملموس نشان دهد. اقدامات خصمانه، مانند حملات نظامی در حین مذاکره و فعال‌سازی مکانیسم ماشه پس از آن، فضای اعتماد را مخدوش کرده است.

با وجود این اقدامات، شورای عالی امنیت ملی در بیانیه اخیر خود، وزیر امور خارجه را مأمور تداوم دیپلماسی کرده است. این امر نشان‌دهنده تعهد ایران به بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های دیپلماتیک برای تأمین منافع ملی است، مشروط بر اینکه این تلاش‌ها معطوف به نتیجه باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 21
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 11
  • IR ۲۳:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۲
    11 7
    کسی که الان دنبال مذاکره است از عوامل دشمنه.
    • ali2 IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
      5 2
      هیچ کس به تعبیری که شما از مذاکره دارید - دنبال مذاکره نیست! هنوز مقدمات یک مذاکره نتیجه بخش فراهم نشده است. در ابتدا کاهش تنش و لفاظی علیه منافع هم می باشد این فارغ پی گیری منافع ملی برای طرفین می باشد.!
    • IR ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
      5 1
      سوره آل عمران: ولا تهنوا و لا تحزنوا و انتم الاعلون ان کنتم مومنین /(ای مسلمانان!) هرگز سست نشوید و غمگین نشوید(و هرگز کافران را به صلحی که برای شما خفت بار و دور از شأن شماست, دعوت نکنید )زیرا که (خداوند عزوجل گواهی می‌دهند که)شما برترید!, اگر ایمان داشته باشید....‌...........
    • IR ۱۴:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
      5 1
      چه مذاکره ای؟! مذاکره تبعیض آمیز ،همون به درد عمه ترامپ میخوره ،بره گم شده مرتیکه خودشیفته قاتل قمارباز
    • بازگشت به ارزشها NL ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
      2 1
      علی آقای عزیز شماره دو می بینیم که رئیس کشور گاوچرونها فرجام را پاره کرد و امروز هم مرتباً حرفهای ضد و نقیض در موارد مختلف از جمله فلسطین میزند ، لذا در صورت کاهش تنش و لفاظی بفرموده شما ، چه تظمینی هست که باز نچرخد؟ ایشان تولید عرق فروشی های پدرانش است که در آنجا همه چیز را میفروختند و اجاره می کردند و ... در آن اماکن تنها کاغذ رنگی بنام پول ارزش بود و دیگر هیچ. باید بتوانیم ارزشها را به جامعه بازگردانیده و استقرار اش را تظمین کنیم
  • IR ۰۰:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
    8 6
    اصلاح طلبان تهوع آور نباشند جبهه مقابل نابود است
  • IR ۰۳:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
    8 4
    توهم نا تمام جریان غربزده اصلاحات
    • IR ۱۳:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
      1 0
      دین غرب مسیحی است خدا را قبول دارد ولی شرق کافر است و دشمن خدا است
  • IR ۰۳:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
    6 2
    ترامپ هم نخواست که با شماها دیدار کنه
  • IR ۰۴:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
    4 2
    .لی اگه پزشکیان با ترامپ دیدار نکنه گل و بلبل میشیم.
  • SE ۰۴:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
    10 3
    ملاقات با ابلیس و قاتل ایرانیان حماقت و خیانت محض است و آنهایی که خواهان آن هستند پست تر کفتار هستند
  • DE ۰۷:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
    1 0
    این بکش! اون بکش! بابا این بنده خدا را ول کنید اجازه بدین خودش باشه!
  • DE ۰۷:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
    1 0
    این بکش! اون بکش! بابا این بنده خدا را ول کنید اجازه بدین خودش باشه! چرا اینقدر دنبال تاثیرگداری به رویش هستید
  • IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
    1 3
    نظر هر چه سپاهی است را میزارید 99درصد ملت ایران نظری خلاف این ها را دارن
    • IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
      1 1
      میشه بگی چه جوری آمارگیری کردی ؟خدا عقلت بده
  • IR ۱۲:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
    3 0
    کور عقلی😇🤩😃 توییت زده: "آقای پزشکیان به خاطر منافع ایران،😂 با ترامپ ملاقات مستقیم داشته باشد".؟!؟! 🙊 ساختار ذهن این قبیل افراد چگونه است؟! که هیچ انباشت تجربه ای در آن انجام نمی شود؟ مگر« امیر قطر» میزبان ترامپ نبود؟! و قراردادهای جند صد میلیارد دلاری (به علاوه یک هواپیمای اشرافی) به او هدیه نکرد؟ مگر « جولانی سوریه» در ریاض با ترامپ ملاقات مستقیم نکرد، و کاخ ریاست او در سوریه بمباران نشد؟ مگر«مقامات اروپایی» تحقیر مستقیم در دیدار با ترامپ را به جان نخریدند؟ که با فشار تعرفه ای و اخاذی های چندوجهی ترامپ درحوزه های تجاری سیاسی و امنیتی مواجه شده اند؟ اصلا مگر «دولت پزشکیان« در هفته پایانی خرداد 04 مشغول مذاکره نبود؟! که حتی محل حضور خود آقای پزشکیان در این جلسه محرمانه ... بمباران شد؟!✓ چرا برخی از شماها! از توهم و خیال پردازی های خطرناک و بی نتیجه دست نمی کشید؟! و اذهان و افکار اقشار مختلف مردم کشور را نسبت به برخی از امورفرهنگی، نظامی، سیاس، اقتصادی بدبین می کنید؟!## راستی اگه یکی از شما با این نوع رویکردها، نگرش ها و رفتارهایتان در قبله عالم دلتان یعنی« امریکا، اروپا» و حتی بعضی از کشورهای عربی و... زندگی می کردید! و اینگونه، رهنمودها و کلام الهی رهبرتان( بلا تشبیه، حرف های ترامپک و نوچه هایش) را عملا در رسانه ها و فضای مجازی و... نادیده می گرفتید،؟!«آنهم تقریبا در زمان جنگ» حکم و مجازات تان چی بود؟!؟! 😳
    • IR ۱۶:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
      1 0
      👌🏻👌🏻👌🏻
  • IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
    3 0
    ما اگر تورم را مهار و دلار را ارزان و مسکن را ارزان و جوان بتواند ازدواج کند میگوییم آمریکا هیچ غلطی نتوانست بکند
    • حمید IR ۲۰:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
      0 1
      هموطن عزیز سلام ، کاهش ارز ش دلار، وفور و ارزانی مسکن و ازدواج جوانان ربطی به غلط کردن یا نکردن آمریکا ندارد / این سطح از نگاه به مبانی اعتقادی در مواجهه ی تمدن ایرانی - اسلامی با تمدن غربی ، بسیار سطحی و جزئی هست . در تمدن ایرانی اسلامی اساسا هی جوانی نباید برای دست آوردن خانه یا شرایط ازدواج با مشکل مواجه باشد و این اوضاع نابسامان اقتصادی ما محصول همین دیدگاه غربگرایان ( نئولیبرال های مدعی ) به انسان است نه نگاه اسلام به انسان . متاسفانه از بس کنشگری اجتماعی تنزل پیدا کرده و متولیان اقتصاد و فرهنگ کشور با اندیشه های غربی داشته های ایمانی ما را نابود کردند ، به اینجا رسیدیم /پیشنهاد می کنم شرح آقای یامین پور به اندیشه های شهید آوینی را گوش کنید . چیزهای بسیار خوبی نصیبتان می شود .
    • IR ۲۰:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۴
      1 1
      غرب پرست، عامل بدبختی یک ملت
  • TR ۱۵:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
    2 2
    مذاکره یعنی سقوط

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس