به گزارش مشرق، حسین طلا در گفتوگو با فارس از تصویب طرحی در کمیسیون اجتماعی خبر داد که در صورت موافقت نهایی مجلسیها، شوراهای محلات و مناطق مبنای تشکیل شوراهای کلانشهرها قرار میگیرد.
وی توضیح داد: در جریان بررسی اصلاحیه موادی از قانون انتخابات شوراها، پیشنهاد شد اعضای شورا در شهرهایی که تقسیمبندی محلات توسط شهرداریها و شورایاریها ایجاد شده، در فرایندی غیر مستقیم از میان شوراهای محلات و مناطق انتخاب شوند.
دبیر مجمع نمایندگان تهران اظهار داشت: امروز شورایاری ها با وجود اقدام مناسب شورای شهر و شهرداری تهران در ایجاد این نهاد به عنوان کارآمدترین حلقه نظارتی میان مردم و شوراها، به دلیل فقدان مبنای قانونی کارآیی خود را محدود شده میبینند.
طلا بر همین اساس «افزایش کارآمدی و اثرگذاری این تشکیلات در عرصه رفع مشکلات اجتماعی و نقشآفرینی بیشتر آن در اداره شهرها از طریق ایجاد قانون» را ضروری دانست.
وی اضافه کرد: طرحی که ارائه شده، قسمتی مغفول مانده از اصل هفتم قانون اساسی مبنی بر تشکیل شوراهای محلات و مناطق را احیا میکند.
رئیس هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای استان تهران گفت: فرایند انتخابات مجلس به منظور انتخاب 30 نماینده از میان 520 داوطلب در انتخابات گذشته نشان داد این گزینش امری بسیار دشوار است.
طلا افزود: این فرایند وقتی که قرار باشد 31 نفر را از بین 3000 تا 4000 نامزد برای اداره کلانشهری چون تهران انتخاب کنیم، به مراتب سختتر میشود و در حقیقت گزینش از بین انبوهی اسم است که قابل تشخیص نیست.
«در صورت اصلاح این فرایند، شاهد حضور و انتخاب نخبگان گمنام و خدوم و شایستگان محلات در یک فرایند انتخاباتی عادلانه و عالمانه در کنار انتخاب اشخاص سرشناس در انتخابات شوراها خواهیم بود».
نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: اصلاح فرایند انتخاب اعضای شوراها به ویژه با توجه به همزمانی انتخابات آتی آن با انتخابات ریاست جمهوری موجب سوق دادن شوراها به سوی نهاد کار و خدمت بیشتر و دوری آن از فضاهای احتمالی سیاسی میشود.
طلا افزود: همچنین علاوه بر مصوبات شورای شهرها امکان نظارت بر اجرای مصوبات شوراهای نواحی و مناطق و عملکرد شهرداریها فراهم شده و هزینهها و زمان شمارش آرا، به شدت کاهش مییابد.
وی تصریح کرد: در این طرح تعداد اعضای شورای شهر برابر مناطق شهری خواهد بود و الزاماً از هر منطقه یک نفر عضو شورای شهر و پیگیر مشکلات، معضلات و مطالبات هر منطقه با همکاری شوراهای مناطق و محلات خواهد شد.
به گفته طلا، مصوبه کمیسیون اجتماعی در واقع احیای بندی از قانون انتخابات شوراها در سال 61 است که بعدها با هدف انتخاب مستقیم اعضای شوراها توسط مردم تغییر کرده است.
کمیسیون اجتماعی مجلس مصوبه خود را برای بررسی و اعلام نظر به کمیسیون تخصصی شوراها و امور داخلی ارائه کرده که در صورت تصویب طرح مذکور در این کمیسیون به صحن علنی مجلس خواهد آمد.