به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، معصومه ذبیحی اظهار کرد: مهارتهای زندگی مجموعهای از توانمندیهای لازم در فرد است که زمینههای سازگاری و رفتار مثبت را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه آموزش مهارتهای زندگی اثرات زیادی در زندگی افراد جامعه از جمله کاهش میزان وقوع جرم و یا کاهش میزان اعتیاد دارد، افزود: آموزش مهارتها زندگی فرد را برای یک زندگی بهتر و انجام مسوولیتها آماده میکند تا پستیها و بلندیهای زندگی را بهتر و و با آمادگی بیشتر پشت سر بگذارد.
این مشاور فعال حوزه خانواده، مهارتهای زندگی را براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت با 10 عنوان دستهبندی کرد و گفت: مهارت خودآگاهی، همدلی، روابط بین فردی، ارتباط مؤثر، تصمیم گیری، تفکر انتقادی، کنترل و مدیریت هیجانات و مدیریت استرس 10 دسته مهارتهای زندگی محسوب میشوند.
وی، نخستین و مهمترین مهارت در زندگی را خودشناسی، عنوان و تصریح کرد: نخستین قدم در مسیر شناخت دیگران، خودشناسی و شناخت نقاط قوت و ضعف، حقوق، مسوولیتها، اهداف و ارزشهای خود در زندگی است.
ذبیحی، انواع خود را به سه دسته خود واقعی، خود تصوری و خود ایدهآل تقسیم کرد و ادامه داد: آموزش و کسب مهارتهای زندگی کمک میکند تا فرد از خود واقعی به خود ایدهآل و آرمانی نزدیکتر شود و ابعاد انسانی و روحانی را در خود شناخته، تقویت کرده و پرورش دهد.
وی درباره فواید خودشناسی، گفت: فردی که به خودشناسی دست پیدا کرده است انسانی هدفدار و دارای خود انضباطی و مدیریت و کنترل هیجانات بوده و برای به دست آوردن آنچه که موجب رشد میشود تلاش میکند.
این کارشناس حوزه خانواده ادامه داد: فردی که دارای مهارت خودشناسی است ضعفها و قوتهای خود را به خوبی میشناسد و از آن ها به عنوان زمینه و مقدمه برقراری ارتباط مؤثر با دیگران استفاده میکند.
وی بیان کرد: روابط انسانی مانند علوم تجربی دارای فرمول و قانون ثابت نیست و به همین سبب افراد برای برقراری ارتباطی سالم و صحیح باید در ابتدا مهارت خودشناسی را کسب کرده و سپس در جهت شناخت دیگران گام بردارند.
مشاور فعال حوزه ازدواج و خانواده معتقد است: نخستین گام برای شناخت صحیح دیگران، خودشناسی و اطلاع از ضعفها و قوتهای خود است.