کد خبر 1738331
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۸
ظرفیت تولید برق ۵۰۰۰ مگاوات افزایش یافت

وزیر نیرو با بیان اینکه طی یک سال گذشته ظرفیت تولید برق کشور ۵۰۰۰ مگاوات افزایش یافته است، از رشد ۷۱ درصدی ظرفیت تولید برق خورشیدی کشور نسبت به سال گذشته خبر داد.

به گزارش مشرق، در جریان بازدید سرزده رئیس‌جمهور از وزارت نیرو و مرکز ملی راهبری شبکه برق ایران، وزیر نیرو با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت شبکه برق و آب کشور، از افزایش کم‌سابقه مصرف برق، اعمال خاموشی‌های اضطراری و کاهش چشمگیر منابع آبی تهران خبر داد و بر لزوم همراهی مردم در مدیریت مصرف آب و برق تأکید کرد.

عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، در جریان بازدید سرزده مسعود پزشکیان از وزارت نیرو، گفت: مصرف برق کشور در روزهای اخیر از مرز ۷۷ هزار مگاوات عبور کرده که افزایش دمای هوا علت اصلی این رشد مصرف است.

وی در همین رابطه افزود: هر یک درجه افزایش دما، صدها مگاوات بار اضافی به شبکه تحمیل می‌کند و این فشار سنگینی را بر صنعت برق وارد کرده است.

وی با اشاره به اعمال خاموشی‌های اضطراری در برخی مناطق کشور اظهار کرد: در تلاش هستیم با بهره‌برداری از پروژه‌های جدید، ظرفیت تولید را افزایش داده و این محدودیت‌ها را به حداقل برسانیم، هر چند در این مسیر همراهی مشترکان بخش های مختلف و صرفه جویی یک امر اجتناب ناپذیر است.

علی آبادی ادامه داد: بر اساس همین برنامه تاکنون بیش از ۸۷ هزار چراغ LED در معابر کشور نصب شده که منجر به صرفه‌جویی ۵۷.۹ میلیون کیلووات‌ساعت برق شده است.

علی‌آبادی در ادامه به رشد نامتوازن تولید و مصرف برق طی یک دهه گذشته اشاره کرد و گفت: در ۱۰ سال اخیر، تولید برق ۱۳ برابر و مصرف برق ۲۳ برابر شده که همین مسئله ناترازی شبکه را به دنبال داشته است.

وی درباره وضعیت تولید برق نیز گفت: بیش از ۱۰۲ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی با موفقیت به پایان رسیده و نیروگاه‌ها با ۹۸ درصد آمادگی در مدار قرار دارند. امسال ظرفیت تولید نیروگاه‌های حرارتی نیز نسبت به سال گذشته ۴ هزار مگاوات افزایش یافته است.

علی‌آبادی همچنین با اشاره به افزایش ۷۱ درصدی ظرفیت برق خورشیدی و ۵ درصدی برق بادی نسبت به سال گذشته، آینده صنعت برق تجدیدپذیر را رو به رشد توصیف کرد.

وزیر نیرو در همین رابطه تصریح کرد: در مجموع با احتساب نیروگاه های حرارتی، خورشیدی و کوچک مقیاس بیش از ۵ هزار مگاوات طی یک سال گذشته به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است.

وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به شرایط ویژه کشور در جریان حملات اخیر رژیم صهیونیستی تصریح کرد: در جریان این حملات، ۴۰ حادثه در شبکه برق کشور رخ داد که ۲۵ مورد آن در تهران بود. با تلاش شبانه‌روزی همکاران، تمامی موارد ظرف ۴۸ ساعت رفع و شبکه برق به حالت پایدار بازگشت.

در بخش آب، وزیر نیرو با ابراز نگرانی از کاهش ذخایر آبی تهران گفت: «در حال حاضر سدهای پنج‌گانه تهران تنها ۲۰ درصد آب دارند و میزان ذخیره آب آن‌ها ۲۶۶ میلیون مترمکعب نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش یافته است.

علی‌آبادی از پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه انتقال آب از سد طالقان به تهران خبر داد و گفت: «این طرح، ظرفیت انتقال آب را دو برابر خواهد کرد و شرایط تأمین آب شرب تهران و کرج با اجرای کامل این پروژه بهبود خواهد یافت.

وی در پایان ضمن تشکر از مردم بابت همراهی با صنعت آب و برق در ایام فصل گرم سال از مردم خواست همچون گذشته با پیوستن به پویش ۲۵ درجه، استفاده از وسایل برقی در ساعات غیر اوج، و رعایت الگوهای صحیح مصرف، به حفظ پایداری شبکه برق و منابع آبی کشور کمک کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 2
  • عجب US ۱۸:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۳
    1 0
    5000 مگاوات یعنی اینکه مثلا شما 5 نیروگاه اتمی مثل بوشهر اضافه کرده باشی. کی و چطوری این کار را کردید؟ این دروغ شاخدار را چطوری سرهم کردید؟
  • علی ولی خدا عبا دالله IR ۱۸:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۳
    1 0
    قابل توجه اصول گرایان و حامیان وزیر دولت مرحوم ریسی با این همه مشکلات که برای کشور پیش امد ولی دولت پزشکیان در مدیریت بهران سر امد همه دولتهاست نمونش اتش سوزی در بندر با خسارت 6 میلیارد دلاری جنگ با امریکا و اسراییل و مدیریت قهرمانانه دید فرق می کنه چه کسی ریس جمهور باشه از کلام خود تان است قضاوت باز با شما اگر وجدان دارید
  • IR ۱۹:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۳
    3 0
    نیم ساعت هم به خاموشی روزانه افزوده شد. عمل به پیمان آب و هوایی پاریس هم به روز شد و گزارش آن به اروپا داده شد. با جدیت و قاطعیت اعلام شد که ایران هیچگاه به ساختن نیروگاههای جدید حتی فکر هم نمی کند و صنعت و کشاورزی خود را در همین حد نگاه خواهد داشت و هیچ رشدی در کار نیست و نخواهد بود.
  • US ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۳
    1 0
    پس این همه قطع برق برای چیه میخواهید ملت ناراحت کنید
  • علی IR ۲۳:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۳
    0 0
    وزارت نیرو چرا نیروگاه ذغالسنگ طبس را راه اندازی نمیکند؟؟؟؟؟؟؟این نیروگاه میتواند بخش از کمبودبرق را جبران کند
  • منیره GB ۱۱:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۶
    0 0
    اینقدرمردم مردم نکنین.اونقدرانرژی روگرون کردین که خودشون جرات نمی کنن زیاد مصرف کنن. بریدجلوماینرهاروبگیرین. وضعیت مصرف اب ۷۰ درصدی کشاورزی روبهینه کنین. بیشترازین نمیشه صرفه جویی کرد.زودتربایدبفکر می بودین.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس