لبنیات غیرپاستوریزه؛ عامل پنهان بیماری‌های خطرناک مشترک انسان و حیوان

به اذعان کارشناسان، مصرف لبنیات غیرپاستوریزه می‌تواند به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راه‌های انتقال بیماری‌های خطرناک از دام به انسان شناخته شود.

به گزارش مشرق، دکتر علی نظری عالم عضو هیأت علمی گروه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با اشاره به وجود بیش از ۱۷۰۰ عامل بیماری‌زا در جهان، گفت: تقریبا نیمی از این عوامل می‌توانند از حیوانات به انسان منتقل شوند و لبنیات غیرپاستوریزه یکی از رایج‌ترین مسیرهای این انتقال است.

وی، تب مالت را یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مشترک عنوان کرد که از طریق مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی خام یا سنتی به انسان منتقل می‌شود و هشدار داد: نگهداری از دام‌ها بدون رعایت اصول بهداشتی و مصرف لبنیات سنتی می‌تواند سلامت عمومی را به شدت تهدید کند.

همچنین دکتر محمدکاظم سیاح - متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن تأکید بر خطرات این نوع لبنیات، گفت: مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه به‌ویژه در مناطق روستایی، یکی از اصلی‌ترین دلایل ابتلا به بیماری‌های عفونی است. شهروندان باید تنها از لبنیات پاستوریزه و دارای مجوز بهداشتی استفاده کنند.

وی افزود: رعایت بهداشت فردی، شست‌وشوی دست‌ها پس از تماس با دام و واکسیناسیون دام‌ها از جمله راهکارهای مؤثر برای پیشگیری از انتقال بیماری‌ها است.

او ضمن تأکید بر نقش آموزش و اطلاع‌رسانی در ارتقای سلامت جامعه، از رسانه‌ها خواست با افزایش آگاهی عمومی در خصوص خطرات بیماری‌های مشترک، از بروز موارد جدی و حتی مرگ‌ومیر ناشی از آن جلوگیری کنند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، کارشناسان تاکید دارند که بی‌توجهی به نکات ساده بهداشتی می‌تواند عواقب سنگینی برای سلامت فرد و جامعه به دنبال داشته باشد. آگاهی، پیشگیری و رعایت بهداشت، سه ضلع اصلی حفظ سلامت در برابر بیماری‌های مشترک انسان و حیوان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۹
    0 0
    بله شیر پاستوریزه قاطی با آب.وپودر شیر خشک.
  • رضایی IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۹
    0 0
    برعکس سالم تر هم هستند خود صاحبان کارخانه های صنعتی از محصولات خود مصرف نمی کنند
  • IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۹
    0 0
    اینا خائن هستند بجای دکتر ، چرنده ، باکتری هایی که خلق و خوی انسان را شکل می‌دهند،مثل شجاعت ، افسردگی و تنظیم خواب و..‌در روده هستند و در مسیری به نام مغز-روده با مغز در ارتباط هستند ( تنظیم سروتونین ، دوپامین و..‌) ، با عملیات پاستوریزاسیون تمام باکتری های مفید از بین رفته و فقط یک مایع سفید رنگ می‌خورید ،ضمنا بیشترین کلسیم قابل جذب در سبزیجات برگ سبز و تیره وجود دارد نه شیر و لبنيات... فقط جوشاندن کافیست...بازگشت به خویشتن و قدما ببینید و بیشتر محصولات تخمیری را باید مصرف کرد ماست و کفیر و ‌...
  • IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۹
    0 0
    قیمت پنیر و شیر پاستوریزه یا فارسی پاسداشت شده قاستوریزه ی پاک و پگاه افزایش هر روزه دارد. مثلا پنیر پگاه سفید وزن این محصول، کم شده و ظرف برای مظروف بزرگتر شده. مگر خودتان خرید کالا ندارید. قیمت نانهای صنعتی مثل سه نان و نان آوران اصلا مقرون به صرفه برای حتی سد جوع هم نیستند. مهار تورم و افزایش قیمت لبنی جات و دارو .. و تلاشی که دولت مدعی آن است محقق نمیشود با این پراکنش جمعیتی. هچنان همگی دکترجات هم هستید. کالابرگ بدرد کار عموم نمیآید. ایران از همه استانها تشکیل شده تمرکز در تهران مخاطره آمیز و غیر منطقی است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس