این یافتهها که بر اساس نظر گروهی متشکل از 9 کارشناس مسائل امنیت ملی و اقتصادی از هر دو حزب [ایالات متحده] به دست آمده، حاکی از آن است که اثرات اقدامات روز افزون آمریکا علیه ایران میتواند در همان سه ماه اول خود، ضرر و زیان قابل ملاحظهای را متوجه اقتصاد جهانی سازد. دامنه این لطمات اقتصادی از 64 میلیارد تا 1.7 تریلیون دلار برآورد میشود.
منافع سناریوی غیر محتمل کاهش تنشها برای اقتصاد جهان - که مستلزم اقدام یکجانبه ایالات متحده در نشان دادن خواست خود برای پذیرش حل و فصل بنبست کنونی است – 60 میلیارد دلار برآورد میشود.
مارک جانسون، مدیر طرحهای ویژه فدراسیون دانشمندان آمریکایی می گوید: نتایج این تحقیق نشان میدهد که هرگونه اقدامی از سوی ایالات متحده علیه ایران دارای هزینههای احتمالی خاص خود است و هر اندازه چنین اقدامی جدیتر باشد، هزینههای احتمالی نیز به همان نسبت افزایش مییابد.
جانسون، دومین مولف
این گزارش – پس از چارلز پی.
بلر، عضو ارشد این فدراسیون در زمینه تهدیدهای دولتی و غیر دولتی - میافزاید: حتی
درمیان کارشناسان گفته میشود که درباره آنچه ممکن است در صورت افزایش تنشها
واقعا روی دهد، تردیدهای زیادی وجود دارد. سناریوی های احتمالی
اقدامات تحت رهبری آمریکا علیه ایران، در بر گیرنده موارد زیر است:
منزوی ساختن ایران و محاصره دریایی این کشور در خلیج فارس ( شامل اقدامات آمریکا در محدود ساختن هر گونه محصولات نفتی پالایش شده، گاز طبیعی، تجهیزات و خدمات بخش انرژی )،
تحریم
بخش انرژی ایران در سرتاسر جهان ( که هزینه آن بر اقتصاد جهان 325 میلیارد دلار
ارزیابی میشود )
و در آخر، عملیات بمباران گسترده [ایران] که هدف قرار دادن توانایی ایران برای اقدامات تلافی جویانه را نیز در بر میگیرد ( و هزینه آن بر اقتصاد جهان حدود 1.082 تریلیون دلار تخمین زده میشود ).
این گزارش به طور مشخص هیچ رهنمود سیاسی ویژهای را مورد تایید قرار نمیدهد، اگرچه برخی گزارشهای دیگر در این زمینه چندان ساکت نماندهاند.
برای مطالعه گزارش کامل به زبان اصلی اینجا کلیک کنید.