به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، دريادار امير رستگاري ار فرماندهان نيروي دريايي ارتش طي گفتوگويي که به مناسبت 7 آذر روز نيروي دريايي انجام شد، با اشاره به توان مناسب متخصصان اين نيرو در تعمير، توليد و نگهداري تجهيزات و همچنين ساخت قطعات مهم اظهار داشت: امروز با تلاشهاي صورت گرفته بسياري از واحدهاي پشتيباني نيروي دريايي به واحدهاي رزمي تبديل و سامانههاي موشکي سطح به سطح و تجهيزات ديگر بر روي آنها نصب شده است.
وي همچنين با اشاره به توان قطعهسازي متخصصان نيروي دريايي و صنايع دفاعي کشور، گفت: به دليل آنکه ما با شروع جنگ تحميلي در تحريم شديد قرار گرفتيم و از آنجا که نيروي دريايي يک نيروي تجهيزات محور است، به سرعت و بنا بر ضرورت، وارد قطعهسازي شديم و امروز به ياري خدا بخش اعظم نيازمنديها را در زمينه قطعات حساس، خودمان در داخل تامين ميکنيم.
* آموزش نيروها بر روي شبيهسازها و در فضاي نبرد واقعي صورت ميگيرد
امير رستگاري همچنين به موضوع آموزش در نيروي دريايي اشاره کرد و افزود: براي آموزش بيشتر و بهتر نيروها به ساخت شبيهسازها روي آورديم که يکي از مهمترين دستاوردهاي ما در اين زمينه، ساخت شبيهساز زيرسطحي بود.
وي ادامه داد: زيرسطحيها جزو پيچيدهترين و حساسترين تجهيزاتي هستند که گاهي اولين اشتباه در استفاده از آنها ميتواند موجب غرق شدن زيردريايي شود به همين دليل کارکنان نيروي دريايي بايد از يک اعتمادبه نفس و آگاهي خاص برخوردار باشند به طوري که چشم بسته نيز بتوانند فعاليتهاي خود را انجام دهند.
رستگاري با بيان اينکه بهالطبع اين آموزشها نميتواند بر روي تجهيزات واقعي انجام شود، خاطرنشان کرد: به همين خاطر لزوم ساخت اين شبيهسازها در دستور کار قرار گرفت و امروز نيروهاي ما آموزش خود را بر روي اين شبيهسازها و در شرايط نبرد واقعي فرا ميگيرند.
وي گفت: البته اين موضوع يعني ساخت شبيهسازها براي آموزش، در زمينههاي ديگر مانند شناورهاي سطحي و ديگر سامانهها از سامانههاي ساده تيراندازي تا تجهيزات پيچيده زيرسطحي صورت گرفته و اين شيبهسازها مورد استفاده قرار ميگيرند.
* تمام اطلاعات يگانهاي دريايي کشورها در آبهاي آزاد را از آنها ميپرسيم
امير رستگاري در بخش ديگري از صحبتهاي خود در خصوص نحوه تعامل يگانهاي دريايي کشورهاي مختلف در آبهاي بينالمللي نيز گفت: دريا مانند جادهاي است که نه نياز به ساختن دارد و نگهداري و همه يگانهاي کشورهاي دنيا ميتوانند درون آبهاي آزاد و بينالمللي تردد داشته باشند.
وي ادامه داد: به همين دليل سازمان دريانوردي بينالمللي، قوانيني در خصوص نحوه تعامل يگانهاي دريايي با يکديگر وضع کرده که همه کشورها موظف به رعايت آن هستند.
رستگاري تصريح کرد: در حقيقت وقتي دو يگان دريايي به يکديگر ميرسند در ابتدا هرکدام، ديگري را به صورت يک نقطه بر روي صفحه رادار ميبينند و به محض آنکه اين يگانها به يکديگر نزديک ميشوند اگر نظامي باشند، هر شناور، ديگري را مورد خطاب قرار داده و مليت، مأموريت، مبدأ، مقصد، مسير و سرعت يگان ديگر را ميپرسد و نيروي دريايي ما نيز در آبهاي بينالمللي با يگان هر کشوري که رو به رو شود، اين کار را انجام ميدهد.
* نحوه تعامل اطلاعاتي يگانهاي دريايي سپاه و ارتش
وي در بخش ديگر از صحبتهاي خود در خصوص نحوه تعامل و همکاري ميان نيروي دريايي ارتش و نيروي دريايي سپاه، با بيان اينکه ما چه در زمينه آموزش و چه عملياتي، همکاريهاي مشترکي با نيروي دريايي سپاه داريم، گفت: در گشت شناسايي، نيروي دريايي ارتش از درياي عمان و منطقه چابهار تا شمال خليج فارس، تمام يگانهاي ورودي کشورهاي ديگر را رصد ميکند و اين تبادل اطلاعات به صورت لحظهاي صورت ميگيرد.
وي خاطرنشان کرد: اطلاعات مربوط به ورود يگانهاي کشورهاي ديگر از درياي عمان به خليج فارس توسط نيروي دريايي ارتش رصد شده و به محض اينکه اين يگانها وارد خليج فارس شوند، اطلاعات آنها را در اختيار نيروي دريايي سپاه قرار ميدهيم.