تلاش رژیم صهیونیستی برای عادی‌سازی روابط با لبنان

به دنبال انتشار اخبار توافق رژیم صهیونی و دولت لبنان برای شروع مذاکرات در خصوص حل و فصل اختلافات مرزی طرفین، برخی از مقامات رژیم صهیونیستی از تلاش اسرائیل برای عادی‌سازی رابطه خود با لبنان خبر دادند.

به گزارش مشرق به نقل از شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی، دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی، دیروز (سه شنبه) از آغاز مذاکرات خود با دولت لبنان در خصوص حل و فصل اختلافات مرزی بین طرفین در الناقوره با میانجی‌گری آمریکا و نظارت فرانسه خبر داد.

به گزارش شبکه عبری کان، دیروز رژیم صهیونیستی با ادعای تقویت موقعیت دولت جدید لبنان که در جهت منافع این رژیم است، به‌عنوان بخشی از این تفاهمات، با آزادی پنج زندانی لبنانی که در طی جنگ با حزب الله در پاییز گذشته به اسارت گرفته بود، موافقت کرد.

با این حال، مذاکرات رژیم صهیونیستی در خطوط مرزی با لبنان در حالی آغاز شده است که نظامیان صهیونیست هنوز در پنج پایگاه راهبردی و مهم جنوب لبنان حضور دارند و حزب‌الله لبنان خواهان عقب‌نشینی جدی این رژیم از این منطقه است.

به دنبال انتشار خبر توافق رژیم صهیونیستی و لبنان برای مذاکرات در خصوص حل و فصل اختلافات مرزی، گمانه‌زنی‌های رسانه‌های صهیونیستی در ارتباط با خروج نظامیان صهیونیستی از پنج نقطه دارای اهمیت راهبردی در جنوب لبنان افزایش یافت به طوری که برخی از آنها تصمیم به خروج اسرائیل از مناطق استراتژیک را برای رژیم صهیونیستی شکست بزرگ عنوان کرده‌اند.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در همین زمینه گزارش داد که ارتش این رژیم به عنوان اجرای بخشی از توافق با لبنان، تصمیم دارد به زودی این پایگاه‌ها را ترک کند و آنها را به ارتش لبنان انتقال دهد. این رسانه تأکید کرد که موافقت اسرائیل با خروج نظامیان صهیونیست از مناطق راهبردی جنوب لبنان در صورتی اتفاق خواهد افتاد که دولت لبنان ثابت کند که در حال اجرای موثر خلع سلاح حزب الله است.

شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که ارتش رژیم صهیونیستی در این پنج نقطه راهبردی در جنوب لبنان که مشرف بر شهرک‌های صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی و بر نقاط راهبردی جنوب لبنان است و تعداد زیادی از نیروهای خود را در این نقاط مستقر کرده است، همچنان باقی بماند.

شبکه ۱۴ به نقل از یک مقام سیاسی رژیم صهیونیستی نقل کرده است که اسرائیل در این پنج موقعیت به طور نامحدود باقی خواهد ماند تا از خروج نیروهای حزب الله از جنوب لیتانی اطمینان حاصل کند. همچنین به گزارش این شبکه، استقرار نظامیان صهیونیستی در این مناطق راهبردی بیشتر به دلیل اطمینان ساکنان شهرک‌های شمالی فلسطین اشغالی برای رفع حمله حزب الله و نیز بازگشت آنها به این شهرک‌ها است.

برخی از رسانه‌های صهیونیستی نیز از انتقاد تند لاپید، رئیس حزب یش‌عاتید رژیم صهیونیستی با نخست‌وزیر گزارش کردند، بر پایه این گزارش، لاپید با اشاره به شکست‌های بی‌پایان نتانیاهو برابر غزه و حزب‌الله، در واکنشی تند به نخست‌وزیر گفت: دولت ما با حزب الله در جهت محافظت از منافع اقتصادی و امنیتی توافقنامه دریایی امضا کرد اما نتانیاهو در حال مذاکره با لبنان در خصوص مناطق راهبردی برای از دست‌دادن بازدارندگی و نیز آزادی زندانیان لبنانی است.

برخی از رسانه‌های صهیونیستی مذاکره در خصوص مرزهای زمینی با لبنان را از نقطه نظر قوت، اقدامی صحیح و ضروری عنوان کردند که می‌تواند به ثبات منطقه کمک کند و حتی سازوکاری برای گفت‌وگوی سیاسی با کشور لبنان ایجاد کند. آنها افزودند: اسرائیل باید برای امنیت ساکنان شمال، نقاط کنترل و آزادی عمل کامل را برابر هرگونه نقض توافق آتش‌بس حفظ کند.

در همین راستا، اورنا میزراخی، پژوهشگر موسسه مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی (INSS) پیش‌تر در یادداشتی که ۱۹ فوریه ۲۰۲۵ (۱ اسفند ۱۴۰۳) منتشر کرد، حضور نظامیان صهیونیست را به ضرر رژیم صهیونیستی عنوان کرد و گفت:

حزب الله به صورت جدی خواهان عقب‌نشینی فوری ارتش رژیم صهیونیستی از سراسر جنوب لبنان است و حتی تهدید کرده است که در صورت عدم اجرای آن، بدون هشدار قبلی، یک اقدام جدی انجام خواهد کرد. از سوی دیگر، دولت جدید لبنان نیز آشکارا با ادامه حضور ارتش این رژیم در منطقه پنج‌گانه راهبردی لبنان مخالف است و تداوم اشغالگری این رژیم را نقض حاکمیت لبنان و نقض توافق دانسته است.

این پژوهشگر افزود: با این حال به نظر می‌رسد با توجه به حمایت آمریکا از (رژیم) اسرائیل، دولت جدید لبنان به طور ضمنی با موضوع حضور این رژیم در مناطق راهبردی موافقت کند. از این گذشته، با وجود منافع مشترک دولت جدید لبنان و (رژیم) اسرائیل در مقابله با حزب الله که جلوگیری از استقرار مجدد آن در جنوب لبنان و تحقق چشم انداز خلع سلاح آن بر اساس دستورالعمل‌های اساسی دولت جدید در ۱۷ فوریه، (۲۹ بهمن ۱۴۰۳) است، نمی‌تواند به موضع حزب الله بپیوندد.

به نوشته اورنا میزراخی، در هر صورت، رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان پیش‌تر به صراحت گفته‌اند که برای دستیابی به عقب‌نشینی کامل از طریق دیپلماتیک به کار خود ادامه خواهند داد.

با توجه به این موضوع، انتظار می‌رود که رژیم صهیونیستی اکنون از جانب لبنان و عناصر بین‌المللی، تحت فشار مستمر برای تخلیه هر چه سریع‌تر این مناطق باشد و عدم ترک نظامیان صهیونیست ممکن است به اختلاف بین رژیم اسرائیل و دولت لبنان منجر شود.

وی افزود: حزب الله حتی ممکن است از ادامه حضور رژیم صهیونیستی به عنوان مدرکی بر درماندگی ارتش لبنان برابر اسرائیل و بهانه‌ای برای حفظ موقعیت خود به عنوان حافظ واقعی لبنان استفاده کند.

بنابراین با گذشت زمان، حضور نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در این نقاط ممکن است به هدفی برای حمله تبدیل شوند. در این شرایط که رژیم اسرائیل به تضعیف بیشتر حزب الله تا حد خلع سلاح آن و تقویت دولت جدید لبنان علاقه دارد، باید تلاش کند در مدت زمان کوتاهی از این مناطق عقب‌نشینی کند و هرچه سریعتر نیروهای ارتش صهیونیستی را در امتداد خط آبی مستقر کند.

پژوهشگر موسسه مطالعات امنیتی ملی رژیم صهیونیستی نوشت: البته رژیم صهیونیستی باید روشن کند که عقب‌نشینی این رژیم از مناطق پنج‌گانه راهبردی موقتی است و زمانی که ارتش لبنان موفق به استقرار در سراسر منطقه شود و ثابت کند که توانایی مقابله با چالش‌های حزب الله را دارد، از آن‌ها عقب نشینی خواهد کرد.

همچنین، عقب‌نشینی کامل نظامیان صهیونیستی از جنوب لبنان ممکن است موجب افزایش حمایت ایالات متحده و سایر حامیان اسرائیل در خصوص ادامه عملیات ارتش اسرائیل در برابر تجاوزات و تهدیدهای حزب الله بشود. زیرا براساس این توافق در مواردی که ارتش لبنان با حزب الله برخورد نکند، این امکان را به رژیم اسرائیل برای حمله به جنوب لبنان می دهد.

اما برخی دیگر از رسانه‌های صهیونیستی پا را فراتر گذاشتند و به نقل از برخی مقامات صهیونیستی در خصوص فراهم کردن مقدمات برای عادی‌سازی رابطه رژیم صهیونیستی با لبنان قلم زدند.

در همین زمینه، تامیر مورگ ، تحلیلگر رژیم صهیونیستی در شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی در ارتباط با این توافق از منظر یک منبع سیاسی رژیم صهیونیستی گزارش داد که آزادی زندانیان لبنانی، به منظور تقویت رئیس جمهور جدید در لبنان برابر حزب الله و گامی بزرگ در جهت عادی‌سازی روابط لبنان با رژیم صهیونیستی است.

به گزارش شبکه ۱۴ رژیم صهیونیستی، در همین حال، استیو ویتکاف، نماینده آمریکا در خاورمیانه، درباره احتمال پیوستن لبنان و سوریه به توافقنامه ابراهیم در آینده صحبت کرد و گفت هرچند که هنوز فاصله برای عادی‌سازی بسیار ناهموار است ولی آمریکا در این جهت تلاش خواهد کرد.

شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز با تأیید این خبر به نقل از یک منبع سیاسی امروز (چهارشنبه) گفت: مذاکرات با لبنان بخشی از یک طرح گسترده و جامع است و ما می‌خواهیم ضمن انجام مذاکراتی به عادی‌سازی روابط خود با لبنان برسیم.

اما معاریو در این زمینه گزارش داده است که منابع آگاه در خصوص مذاکرات به روزنامه لبنانی الاخبار نزدیک به حزب الله گفتند که جوزف عون، رئیس جمهور لبنان خطاب به آمریکایی‌ها گفته است که مذاکرات لبنان با رژیم صهیونیستی در ارتباط با نقاط اختلافی، نیاز به رایزنی با حزب الله و شخصیت‌های برجسته لبنان دارد و واشنگتن باید این رژیم را برای برداشتن گام مثبت تحت فشار قرار دهد.

لازم به ذکر است، این مناطق راهبردی بر شهرک‌های صهیونیستی از جمله اشتولا، حانیتا، شلومی، زرعیت و شومرا و مزارع کشاورزی فلسطین اشغالی و نیز بر برخی شهرک‌های لبنان مانند دهره، لبونه و علما الشعب اشراف دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۸:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
    0 0
    لبنان هم مثل سوریه در اختیار اسرائیل خواهد بود .. با سیاست های اشتباه سوریه و لبنان را تقدیم اسرائیل کردیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس