کد خبر 1696639
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۵
خرما

رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت، بر لزوم رعایت نکات بهداشتی در خرید و مصرف مواد غذایی در ماه مبارک رمضان تأکید کرد.

به گزارش مشرق، ایوب بیکی رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت، با اشاره به اهمیت سلامت مواد غذایی در این ایام، از مردم خواست برای پیشگیری از بیماری‌های ناشی از غذاهای ناسالم، محصولات خوراکی را تنها از مراکز معتبر تهیه کنند.

وی بر نظارت‌های بهداشتی بر کیفیت مواد غذایی، به‌ویژه خوراکی‌های پرمصرف مانند زولبیا، بامیه، آش، حلیم و کباب تأکید کرد و از شهروندان خواست از خرید این اقلام از دستفروشان خودداری کنند.

به گفته بیکی، کیفیت روغن‌های مصرفی در تهیه زولبیا و بامیه باید مورد توجه قرار گیرد و این محصولات نباید دارای ذرات سوخته یا تغییر رنگ قهوه‌ای تیره باشند.
وی افزود: کارشناسان بهداشت محیط بر کیفیت روغن‌های مصرفی در مراکز تهیه این محصولات نظارت می‌کنند.

وی همچنین بر استفاده از ظروف مناسب تأکید کرد و گفت: ظروف یک‌بار مصرف پلی‌استایرن برای غذاهای داغ مناسب نیستند. مردم باید از ظروف آلومینیومی یا گیاهی استفاده کنند و اطمینان یابند که جعبه‌های شیرینی دارای مجوز استاندارد باشند.

رعایت اصول صحیح نگهداری مواد غذایی نیز از دیگر نکات مورد تأکید وزارت بهداشت است. طبق دستورالعمل‌های بهداشتی، غذاهای پخته‌شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط باقی بمانند و در صورت نگهداری باید در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی‌گراد (یخچال) یا بیشتر از ۶۰ درجه سانتی‌گراد (گرم‌کن) قرار گیرند.

رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت در ادامه بر اهمیت سالم‌سازی میوه و سبزیجات تأکید کرد و گفت: برای پیشگیری از بیماری‌های میکروبی و انگلی، شهروندان باید از مواد گندزدای دارای مجوز بهداشتی و مطابق دستورالعمل استفاده کنند.

وی همچنین بر بررسی برچسب مواد غذایی بسته‌بندی‌شده هنگام خرید تأکید کرد و افزود: پروانه بهداشتی، تاریخ تولید و انقضا، و سلامت بسته‌بندی از مواردی است که باید به آن توجه شود. علاوه بر این، مردم باید از خرید مواد غذایی روباز و آماده‌مصرف که بدون پوشش بهداشتی عرضه می‌شود خودداری کنند.

بیکی در خصوص خرید خرما و رطب نیز هشدار داد و گفت: خرما نباید علائم فساد یا بوی ترش شدگی داشته باشد و قبل از مصرف باید به خوبی شسته شود.

وی در پایان از هموطنان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مانند عدم رعایت اصول بهداشت فردی و محیطی یا عرضه مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته، موضوع را به سامانه شکایات مردمی ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش دهند تا مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۵:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
    2 2
    باشه
  • IR ۱۹:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
    1 2
    مملکت همین میشه
  • IR ۲۳:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
    0 0
    در ماه مبارک هر آنچه جنس فاسد وجود دارد به خوراک مردم میدهند
  • IR ۰۵:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۰
    3 0
    درود بر مهندسان بهداشت و محیط این بچه‌ها را بعد تمام شدن طرح دو ساله رها نکنید اینها جوانند گرچه حقوق کمی میگیرن ولی برای امید به زندگی وادامه آن امنیت شغلی ندارن برای استخدام آنها فکری کنید چرا باید بعد ۱۵یا ۱۶سال باید بیکار بشن مگر نباید ازدواج کنند باچه پولی و۰۰۰ بابا به فکر جوانان باشید
  • IR ۰۵:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۰
    0 0
    در مورد خرما نوشته شده قبل از مصرف به خوبی باید شسته شود! خرمای سیاه رسیده چگونه باید به خوبی شسته شود!؟
  • IR ۰۵:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۰
    0 0
    در مورد خرما نوشته شده قبل از مصرف به خوبی باید شسته شود! خرمای سیاه رسیده چگونه باید به خوبی شسته شود!؟
  • IR ۰۷:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۰
    0 0
    بالاخره نفهمیدیم مردم باید هم متخصص مواد غذایی متخصص فضای مجازی متخصص مقابله بازورگیران متخصص تذکر به گران فروشان و.....باشند یا تعدادی مامور دولت برای اینکارها حقوق میگیرند
  • IR ۰۷:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۰
    0 0
    هیچکدام از توصیه های فوق هیچ کجا رعایت نمیشود لطفا ۱۹۰ وسایر مسئولان ورود کنند!!!
  • معصومه IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۰
    0 0
    یک بسته خرما خریدیم جالبه ظاهرش خوب و تازست و برق میرنه از تازگی اما مزش خیلی بده انگار یک ماده ای زدن یکی خوردم خیلی بد بود مزه یک نوع سم که به میوه جات میزنن بود لطفاً بیشتر رسیدگی کنید متاسفانه این خرما قیمت تعاونی هم بود هر چی تعاونی مردم به مورد ملت میدم بد هستش مراقب باشید
  • IR ۱۴:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۰
    0 0
    هیچ وقت خرمای تر را نشورید خراب میشه و ترش میکنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس