بورس ۱۰۰ میلیارد دلاری در شأن اقتصاد ایران نیست

رئیس سازمان بورس در همایش فصلی کانون کارگزاران اعلام کرد: شرکت ملی نفت، پارس جنوبی و نظایر آن‌ها می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن وارد بازار سرمایه شوند.

به گزارش مشرق، حجت اله صیدی در همایش فصلی کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه نهادهای کارگزاری، قدیمی‌ترین نهاد مالی کشور هستند و زحمات زیادی برای تشکیل آن‌ها کشیده شده است و باید این نهاد قدیمی، قوی‌تر شود، تاکید کرد: کارگزاری‌ها برای اینکه توسعه پیدا کنند، به درآمد مستمر و مکفی نیاز دارند. مسئله چالش‌برانگیز در همه بنگاه‌ها قیمت‌گذاری است. باید در تعیین نرخ به طوری عمل شود که هم مشتری را فراری ندهد و هم برای سود بنگاه مشکل ایجاد نکند. کارمزد کارگزاری‌ها هم از این قاعده مستثنی نیست. رئیس سازمان بورس در ادامه کمیته‌ای را مسئول بررسی موضوع درآمد و کارمزد کارگزاری‌ها کرد.

توکنایز کردن دارایی‌ها

رئیس سازمان بورس در ادامه این نشست، در بخش دیگری از صحبت‌هایش اعلام کرد: با توکنایز کردن دارایی‌ها موافقم. بخش‌های مرتبط سازمان بورس در حال بررسی این موضوع هستند.

صیدی تأکید کرد: باید تاریخی را برای عرضه اولین صندوق مبتنی بر رمز دارایی تعریف کنیم. مشکل خاصی در این زمینه نیست و هر چقدر زودتر عملیاتی شود، بهتر است.

ضرورت بزرگ شدن بورس

رئیس سازمان بورس تأکید کرد: باید هدف بورس ۴۰۰ – ۳۰۰ میلیارد دلاری را محقق کنیم. این امر با افزایش تعداد شرکت‌ها و ابزارها شدنی است.

او اضافه کرد: شرکت‌های زیادی در اقتصاد ایران داریم که دولت و سهامداران بزرگ آن‌ها مایلند آن‌ها را وارد بورس کنند و باید درباره آن‌ها تصمیم‌گیری شود. اگر هم دارایی‌های بخش خصوصی و هم دارایی‌های بزرگ دولت به بورس بیایند و تعداد شرکت‌ها بیشتر شود، ابزارها هم بیشتر شود، معاملات افزایش می‌یابد و ریسک‌ها هم کاهش پیدا می‌کند. در واقع باید با ورود شرکت‌های بزرگ به بورس، بهبود عملکرد شرکت‌ها، احصاء ارزش واقعی شرکت‌ها و توسعه ابزارها، ارزش بازار را به رقم تولید ناخالص داخلی کشور نزدیک کنیم.

او توضیح داد: مسؤولان کشور بر حل مسائل بین‌المللی به نتایجی رسیده‌اند. بحث حل و فصل موضوع اف. ای. تی. اف و انجام مذاکرات رفع تحریم‌ها جدی‌تر شده است. بنابراین فکر می‌کنم رستگاری ما در گرو بزرگ شدن بازار سرمایه است. این موضوع را باید جدی بگیریم. بازار ۱۰۰ میلیارد دلاری در شأن اقتصاد ایران نیست. ما شرکت بزرگی مثل شرکت ملی نفت ایران، پارس جنوبی و نظایر آن داریم که از منابع بزرگ ثروت ایران هستند و می‌توانند وارد بازار سرمایه شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • پدرام IR ۱۶:۵۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    0 0
    سلام صنعت و فناوری کشور چه رشدی میکنه نه فقط سرمایه دار شدن عده ایی کشور باید کلا دیجیتالی و هوشمند بشه و تراز اول !؟
  • IR ۱۷:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    1 2
    متاسفانه مجلس و انقلابی ها اجازه نمیدن بورس و سهامدار نفس بکشه
    • IR ۱۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      3 0
      در حال حاضر صنعت با این همه قطعی برق و گاز داره منفی میزنه. وقتی تو بورس بالا میره به دلیل افزایش دلاره. مردم بدبخت بشن که تو توی بورس کاسبی کنی. فردا هم که دوباره حباب ترکید برگردی و به زمین و آسمون فحش بدی؟!
    • رضا IR ۱۱:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
      1 0
      باگرونی دلارنفع بکنی توبورس،زهرمارت بشه این پول
    • IR ۲۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
      0 0
      نادان را از هر طرف بخوانی نادان است!!!
  • IR ۱۸:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    0 0
    همه چی ده ها برابر شد ولی سهامی که 4 سال پیش خریدیم قیمتش یک چهارم شد !!!!
    • US ۲۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      0 0
      این از کرامات شیخ حسن بود
  • املاک تهران US ۲۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    0 0
    دوستان آپارتمان صفر یا نوساز برای سرمایه گذار نخرید ضرر سنگین به همراه دارد و نقد شوندگی ندارد مسکن از بازار سرمایه خارج شده
  • US ۲۰:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    0 0
    به قول یه بنده خدا در واگذاری پرسپولیس و استقلال گفت نیازی به بورس نیست خودتون هر کار خواستید انجام بدید
  • IR ۲۳:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    0 0
    بورس و اقتصاد کشور دستوری و گلخانه ای است و تا این وضعیت تغییر نکند خصوصی سازی بیفایده است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس