لبا

در واقع، «موسی کلیم‌الله» علاوه بر این که به آن راهبرد خاص زنده‌یاد سلحشور در ساخت آثار دینی، وفادار مانده، که از لطافت هنری، قاب‌بندی‌های دلنشین و عواطف خاص حاتمی‌کیا نیز برخوردار است.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق: از هفتم تیرماه سال ۸۷، پخش مجموعه‌ای از سیمای جمهوری اسلامی آغاز شد که خیلی زود، اقبال عمومی به آن رو کرد و به یکی از برگ‌های برنده تلویزیون در دو دهه‌ی اخیر بدل گشت.

«یوسف پیامبر»، ساخته‌ی چهره‌ی کهنه‌کار و استوار هنر انقلابی و متعهد، مرحوم فرج‌الله سلحشور، با بیانی ساده و صمیمی، با پایبندی و وفاداری به نص و متن آیات و روایات در باب زندگانی یکی از برجسته‌ترین و بزرگ‌ترین انبیاء تاریخ، حضرت یوسف صدّیق(ع)، توانست تا اردیبهشت سال ۸۸، قاطبه‌ی مخاطبان سیما را به تعقیب روایت شیرین و دلنشین خود از «احسن القصص» قرآن کریم بکشاند. «یوسف پیامبر»، دقیقا در امتداد همان خط روایی و قصه‌گویی بود که با آن، مرحوم سلحشور در سال ۱۳۷۱ داستان ایّوب نبی را به تصویر کشیده و یکی از مجموعه‌های ماندگار سیما و یکی از نخستین مصادیق هنر دینی در عرصه‌ی تصویر را رقم زده بود.

حاتمی‌کیا، میراث‌دار خَلَف فرج‌الله سلحشور/ گام بلندی در اعتلای محتوایی و فنی «هنر دینی»

حاتمی‌کیا، میراث‌دار خَلَف فرج‌الله سلحشور/ گام بلندی در اعتلای محتوایی و فنی «هنر دینی»

در واقع مرحوم سلحشور نشان داد که در خلق اثر تصویری از داستان‌ها و حکایات مشهور دینی برای مخاطب عام، از قضا بهترین راه، مستقیم‌ترین راه است و آن، پایبندی به اصل روایت(آن‌گونه که در ذهن مخاطب مذهبی نقش بسته) و البته بهره‌گیری از جذابیت‌های روایی و بصری سینما آن هم به شکل صریح و بدون اعوجاج و پیچیدگی است.

مخاطبی که از کودکی داستان پیامبرانی چون ابراهیم، ایوب، یوسف و ...شنیده و در لوح جانش نقش بسته، می خواهد که آن‌چه که در خاطرش نقش بسته، به شکل روایت سینمایی بر پرده سینما و صفحه‌ی تلویزیون ببیند از قضاء، شگرد «آشنایی‌زدایی» در سینما، اگر در هر ژانر دیگری جوابگو و حتی لازم باشد، در سینمای دینی چندان جایی ندارد.

حاتمی‌کیا، میراث‌دار خَلَف فرج‌الله سلحشور/ گام بلندی در اعتلای محتوایی و فنی «هنر دینی»

الغرض، مرحوم سلحشور، با کوله‌باری از تجربه در هنر انقلابی و سینمای دینی و دست کم دو مجموعه‌ی ماندگار و به‌یادماندنی در دو دهه هفتاد و هشتاد خورشیدی، قصد و نیت آن داشت که ابر-پروژه‌ی عمر خود را با به تصویر کشیدن زندگی و رسالت یکی از پیامبران اولی‌العزم، یعنی حضرت موسی(ع)، تحقق بخشد و در این مسیر، وجه تعهد انقلابی و تعهد دینی آن مرحوم، به یک‌اندازه دست‌اندرکار بود، چرا که فرج‌الله سلحشور، ارایه چشم‌انداز اسلامی از آیین یکتاپرستی و زندگی و نبوت پیامبران الهی را بزرگ‌ترین مقابله‌ی فرهنگی و ایدئولوژیک با اردوگاه جهانی «صهیونیزم» می دانست و از قضاء، با عرضه‌ی سریال «یوسف پیامبر» و استقبال شدید و دامنه‌داری که از آن مجموعه در کشورهای اسلامی شد، خود تبدیل به خار چشم صهیونیست‌ها گردید.

افسوس و صد دریغ که دست تقدیر به آن مرحوم رخصت نداد که این ابر-پروژه‌ی فرهنگی عمر خود را به سرانجام برساند و تیر دیگری به چشم و قلب جبهه‌ی کفر جهانی روانه سازد.

حاتمی‌کیا، میراث‌دار خَلَف فرج‌الله سلحشور/ گام بلندی در اعتلای محتوایی و فنی «هنر دینی»

حاتمی‌کیا، میراث‌دار خَلَف فرج‌الله سلحشور/ گام بلندی در اعتلای محتوایی و فنی «هنر دینی»

با این وجود، اکران فیلم سینمایی «موسی کلیم‌الله(ع) : به وقت طلوع» (فیلم سینمایی که از دل سریال حضرت موسی(ع) از ساخته‌های فاخر سیمافیلم تدوین و مهیای نمایش شد)، نشان داد که انتخاب ابراهیم حاتمی‌کیا، به عنوان وارث هنری فرج‌الله سلحشور در پروژه‌ی موسی(ع) و تکمیل‌کننده‌ی رسالت هنری آن مرحوم، چه انتخاب درستی بوده است.

«موسی کلیم‌الله(ع) : به وقت طلوع» به کارگردانی یکی از معتبرترین نام‌های سینمای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی و به تهیه‌کنندگی سید محمود رضوی(که خود آثار فاخر و ماندگاری به سینما و تلویزیون کشور ارایه کرده است)، علاوه بر این که به راهبرد زنده‌یاد سلحشور در ساخت آثار دینی، یعنی پایبندی وفاداری مومنانه به نص و متن آیات و روایات، وفادار مانده، که از لطافت هنری، قاب‌بندی‌های دلنشین و احساسات و عواطف خاص حاتمی‌کیا به عنوان یک کارگردان مولف نیز برخوردار است.

حاتمی‌کیا، میراث‌دار خَلَف فرج‌الله سلحشور/ گام بلندی در اعتلای محتوایی و فنی «هنر دینی»

حاتمی‌کیا با استفاده‌ی درست و هنرمندانه از شاکله‌ای که سلحشور بنیاد نهاد، با نهایت ایجاز و انتخاب لحن هنری درست، هم آن داستانی که را قاطبه‌ی مخاطبان عام فیلم می خواستند و «انتظار داشتند» که ببینند را برای ایشان روایت کرده، و هم مولفه‌های بنیادین هنر دینی چون قوم محنت‌کشیده و مبتلا به ابتلاء، سیمای طاغوت زمان، وعده‌ی ظهور منجی، کودک مقدس، مادر منجی و ایثار و فداکاری او برای بشریت، نیروهای امداد غیبی که تحقق وعده الهی را میسر و تسهیل می کنند و...را عینیت بصری بخشیده است.

حاتمی‌کیا، میراث‌دار خَلَف فرج‌الله سلحشور/ گام بلندی در اعتلای محتوایی و فنی «هنر دینی»

نقطه‌ی ثقل قوت فیلم، انتخاب خانم «مریلا زارعی» در نقش «یوکابد»، مادر موسی(ع)، است که بار اصلی دراماتیک فیلم را به دوش می کشد. خانم زارعی در اوج پختگی و بلوغ هنر بازیگری خود، سیمای نجیب و پاکدامن مادر یک منجی تاریخی را، که بار محنت و رنج قوم خود و رسالت پروردن و تولدبخشیدن به منجی الهی را در بطن خویش توامان به دوش می کشد، چشمگیر و درخشان ظاهر شده است.

او با استفاده‌ی درست از زبان بدن و حالات چهره، رنج و غلیان احساسی-عاطفی مادری را که بین ایمان و عشق مادر-فرزندی باید دست به انتخاب بزند و باید به وعدهی الهی اعتماد کند و نوزاده‌اش را به امواج خروشان نیل بسپارد، به خوبی به تصویر کشیده است.

حاتمی‌کیا، میراث‌دار خَلَف فرج‌الله سلحشور/ گام بلندی در اعتلای محتوایی و فنی «هنر دینی»

بهنام تشکر در نقش فرعون مصر، حقیقتا دور از انتظار ظاهر شد و گوشه‌ی دیگری از ظرفیت بازیگری و قدرت بیان خود را(که شاید زیر حجاب نقش‌های کمدی و سبک چندان فرصت تجلی نداشته) را به رخ کشیده است.

خانم مریم سرمدی، در نقش قابله‌ی دربار که ماموریت شیطانی حذف و هدم نوزادان پسر را به عهده دارد و به مشیت الهی، از میانه‌ی راه، به نحوی دیگر عمل می کند، دیگر انتخاب غافلگیرکننده و درست و دقیق حاتمی‌کیا در کستینگ این فیلم است.

قاب‌های تورج منصوری، فیلمبردار کاربلد و کهنه‌کار سینمای ایران، نقشی اساسی در شکل‌گیری فضا و اتمسفر تاریخی-اساطیری فیلم ایفاء کرده و موسیقی گوشنواز و «به‌اندازه» ی کارن همایون‌فر مکمل این قاب‌های زیبا و بعضا سحرآمیز بوده است.

حاتمی‌کیا، میراث‌دار خَلَف فرج‌الله سلحشور/ گام بلندی در اعتلای محتوایی و فنی «هنر دینی»

ابراهیم حاتمی‌کیا در همه دوران کاری خود نشان داده که نه تنها به لحاظ «محتوایی» یک سینماگر تاثیرگذار بوده، که به لحاظ فرم و اجرا نیز همواره روزآمد و پویا و تازه‌نفس ظاهر شده است.

پروژه‌ی موسی کلیم‌الله(ع) با هدایت تیم حاتمی‌کیا-رضوی، نه تنها به لحاظ محتوایی و بیان هنری یک گام بلند رو به پیش برای هنر دینی و متعهد کشور ماست، که با محور قرار دادن فناوری پیشرفته‌ی «تولید مجازی»، بانی راه‌اندازی یکی از مجهزترین استودیوهای دنیا در این زمینه در سیمای جمهوری اسلامی ایران شده است.

به عبارت دیگر، حاتمی‌کیا در دهه‌ی چهارم خلاقیت هنری خود، نه تنها همچنان حرف‌های تازه در «محتوا» دارد، که واجد «ارزش افزوده» ی فنی سینمایی است که خیر آن به کلیت مجموعه‌ی تولید آثار هنری بصری در ایران خواهد رسید.

تصاویری از فیلم «موسی کلیم‌الله: به وقت طلوع»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 61
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 10
  • IR ۰۰:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    27 63
    فیلم های حاتمی کیا ارزش دیدن ندارن مطمئن هستم اینم مثل بقیه ست.
    • IR ۰۸:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      29 9
      اینترنشنال ببین
    • DE ۱۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      14 27
      یه جایزه زوری باید بهش بدن بالاخره
    • IR ۱۱:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      8 18
      موافقم
    • IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      24 8
      حاتمی کیا جایزه های بسیاری آورده، شما چقدر کم اطلاع هستید.
    • IR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      56 5
      از بازیگران زن جشنواره فجر هم بگو که زدن تو کار توری سر کردن به جای روسی چرا دهنتون بستید لعنت به شماها که شرف دارید نه خون شهید براتون ارزش داره
    • IR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      41 3
      از بازیگران زن جشنواره فجر هم بگو که زدن تو کار توری سر کردن به جای روسری چرا دهنتون بستید لعنت به شماها که نه شرف دارید نه خون شهید براتون ارزش داره
    • IR ۱۲:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      13 3
      در جواب ۱۰:۳۹ و ۰۰:۵۱: لیاقت امثال شما دیدن همون اینترنشناله
    • DE ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      14 5
      درود بر روح سلحشور.
    • IR ۱۴:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      2 5
      فیلم مسیح را هم بدهید من بسازم
    • IR ۱۴:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      15 7
      به چنین اثر فاخری باید حداقل 1000 سیمرغ زرین داد .
    • IR ۱۷:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      4 3
      این حرف چرند
    • US ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      11 2
      شما اینترنشنال ببین
    • IR ۱۷:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      6 2
      برداشت و تلقی هرکس به اندازه شعورشه. شما سریالای شونصد قسمتی ترکیه رو نگاه کن. اونا ارزش دیدن داره!!
    • IR ۱۸:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      6 2
      ... چه داند ارزش نقل و نبات!
    • IR ۰۱:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
      4 0
      اینم نظر قابل احترامی
  • آگاهی چی DE ۰۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    11 11
    سوای اینکه چرا فیلمهای یهودی محور در ایران ساخته میشود که سوال ‌کلیدی اول است سوال دوم اینکه ماجراهای دینی بطور عام فاقد عنصر ترنینگ پوینت است شاید فاصله گرفتن جنابعالی_حاتمی کیا عزیز_ از سینمای جنگی بهبود رابطه با کشور عراق باشد که الزاما بد نیست پیشنهاد من به شما ورود به سینمای فانتزی است مثلا خدمت سربازی در ایران که خلق داستان در آن جای مانور زیادی برای شما دارد
    • IR ۰۹:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      12 3
      یهودی محور؟؟!
    • IR ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      17 10
      چه ربطی به یهودیت داره حضرت موسی پیامبر است پیامبر ما هم هست پیامبر یهودی ها هم هست
  • DE ۰۱:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    16 24
    مطمئنا فیلم ضعیفی است
    • IR ۱۱:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      10 3
      از کجا میدونی
    • IR ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      10 3
      در جواب ۰۱:۱۱: ضعیف خودتی
    • IR ۱۷:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      5 2
      شما نظر نده
  • IR ۰۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    9 8
    موفق باشند
  • ناشناس IR ۰۲:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    15 17
    فیلم ضعیفی است
    • IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      5 7
      حاج ابراهیم. این بیدینای دوزاری عجب کینه ای بهت دارن.ههههه
  • IR ۰۳:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    10 17
    امیدوارم که مث فیلم به وقت شام نباشه که در صحنه اخر ، بابک حمیدی با اینکه مجبور نبود ، مث احمقا خودشو پرت کرد پایین و به کشتن داد و ایرانی رو احمق جلوه داد... به وقت طلوع !!
    • IR ۱۱:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      11 3
      حالتون خوبه؟!!! یه بار دیگه آخر فیلم به وقت شام رو درست و بادقت ببینید لطفا.
    • IR ۱۱:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      8 2
      حالتون خوبه؟!!! یه بار دیگه آخر فیلم به وقت شام رو درست و بادقت ببینید لطفا.
    • IR ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      9 0
      به وقت شام خیلی هم فیلم خوبی بود و خیلی هم به موقع ساخته شد.
  • محمد IR ۰۳:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    14 14
    اگر قرآن کریم رو مطالعه کنیم متوجه می شیم این کتاب مقدس تبهکاران قوم یهود رو رسوا می کنه به نظرم آتش زدن این صحیفه نورانی ریشه در همین ماجرا داره ِلذا موسی کلیم الله آوردن روایت صحیح قرآن مجید به فضای رسانه ای هست.البته این کار بسیار با ارزش و روشنگرانه ست ولی هوشیار باشیم حملات جنون آمیز رسانه ای بعد از انتشار این اثر از کجا سرچشمه می گیره با این حال نقد منصفانه قابل احترامه
    • IR ۲۳:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      2 4
      به فرموده خدای متعال در قرآن کریم که تنها کتاب آسمانی باقی مانده و تحریف نشده است، قوم یهود بدترین قومند.
  • IR ۰۴:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    15 12
    فیلم جالبی نخواهد بود
    • IR ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      3 6
      خداروشکر که من کینه توز بیدین نیستم.
  • IR ۰۶:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    7 8
    امیدواریم جذاب باشه
  • IR ۰۷:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    38 13
    اصلاً از سبک کار حاتمی کیا خوشم نمی آید
    • IR ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      5 5
      وای چرا من حاتمی کیا را تیلی دوست دارم...
    • IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      13 6
      در جواب ۰۷:۵۰: مهم نیست تو خوشت بیاد یا نه
    • IR ۱۷:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      5 7
      بیدینا نبایدم ببینن
    • IR ۱۸:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      15 0
      تو که به من گفتی بی دین اتفاقا من به تمام فیلم ها و سریال های مرحوم سلحشور که پرمحتوا و از روی اعتقاد واقعی ساخته شده علاقه دارم و تقریباً همه را چند بار دیدم ولی با سبک کار و روش فیلم سازی شعارزده حاتمی کیا اصلا حال نمی کنم پس نمی بینم و به کسی هم توهین نمی کنم و تهمت نمی زنم اما تو را که بخاطر این نظر شخصی به من تهمت بی دین زدی حلال نمی کنم پس تا ابدیت بگرد تا من رو پیدا کنی و حلالیت بگیری
  • IR ۰۷:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    3 2
    یکی از عکس های این خبر ، اصلا مربوط به این فیلم نیست اون عکسی که فرعون و همراهیانش رو روی پله ها نشون میده برای یه فیلم دیگست اصلاح کنید
  • IR ۰۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    5 3
    جبلی در وزن جبر صدا وسیما را خیابان یطرفه کرده است
  • مصطفی IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    7 2
    فیلم های آخر حاتمی کیا که تعریفی نداشت ./ با این اوضاع بازیگری که ایران داره و کف گیر ته دیگه چی ساخته خدا میدونه
  • میثم IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    10 11
    حاتمی کیا از جمله کارگردان هایی هست که دیگه تکرار نمیشه، ظرافت، نکته سنجی و دقت از موسیقی فیلم گرفته تا متن و انتخاب بازیگر و درآوردن نقش، همه و همه باعث شده که تمام آثارش از شروع تا پایان فرد را تحت تاثیر قرار بدهد، آثاری چون دیده بان، از کرخه تا راین، بوی پیراهن یوسف، به رنگ ارغوان، بادیگارد، به وقت شام، آژانس شیشه ای، چ مثل چمران و .... همه و همه تکرار نشدنی هستند
  • IR ۰۸:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    9 7
    ابراهیم هاتمی کیا فیلمهای قابل فهم ودرک برای عموم نمیتونه بسازه مطمئن باشین این فیلم نمیتونه با اقبال عمومی مواجه بشه
  • IR ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    11 11
    ایا فیلم های حاتمی کیا ،و امثالهم دردی از مردم دوا میکنند؟ ایا گرانی و تورم ۴۶ ساله را کنترل میکنند؟
    • IR ۱۴:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      11 0
      گرانی رو حاتمی کیا باید درمان کند ؟
    • IR ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      0 2
      چه ربطی به گرونی داره؟
    • مسعود US ۱۷:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      7 7
      اولاً گرانی و تورم بالا قبل از انقلاب هم به گواه مطبوعات آن زمان وجود داشت و در ضمن ، در طول این چهل و شش سال تورم های کم هم داشته ایم. وظیفه کارگردان سینما هم درمان تورم بالا و گرانی نیست.
  • IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    8 10
    خدا روشکر یه فیلم که خانواده با هم می تونند برن سینما ببینند 🤲
  • مسعود IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    6 10
    قطعا در این که حاتمی کیا فیلمساز بزرگیه شکی نیست ..ساخته های دهه شصت حاتمی کیا رو بارها و بارها دیدم و لذت بردم ..دیده بان ..مهاجر .. از کرخه تا راین و همینطور آژانس شیشه ای..و ساخته های این اواخر حاتمی کیا هم خوش ساخت و دیدنی از آب در اومد ..حاتمی کیادر سینمای یه کارگردان موءلفه و شکی درش نیست که این اثر هم دیدنی و جذابه ..
  • IR ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    6 5
    کاش سلحشور زنده بود و سلحشور می‌ساخت مطمئنا پر طرفدارتر و قشنگ تر می ساخت... و ای کاش فیلم نامه را می دادند به شهریار بحرانی... چون سابقه کار فیلم دینی داشت آقای حاتمی کیا فقط سابقه فیلم جنگی داره
  • DE ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    13 9
    یک فیلم ارزشی و با کیفیت رو داری با کامنت های جعلی به لجن می کشی که کلیک جمع کنی؟
  • IR ۱۷:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    1 8
    امیدواریم خیلی هم جذاب باشه
  • IR ۱۹:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    12 3
    حاتمی کیا و بهروز افخمی و مسعود ده نمکی و ‌... اینا فیلم ساز نیستن. فیلم سفارشی میسازن بودجه هم خوب میگیرن ممیزی هم ندارن تو جشنواره های داخلی خوب جایزه میگیرن ولی اهل هنر هیچکدوم این تیپ کارها رو نمیپسندند.
    • IR ۲۲:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
      0 2
      عجب
  • IR ۲۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    0 0
    آخه این کامواها چیه گذاشتن سرشون یا نزار یا کلاه گیسی مزاشتی فیلم ساختیم با کلا گیسی اگر در یوسف گذاشتن اون موقع ممنوع بود بعد دکوراشم خیلی مرتبه بابا باید دکور قدیمی باشه وخاک خورده مثل علی حاتمی در هزار دستان خدا رحمتش کنه به جزئیات اهمیت میداد فیلم تاریخی بلد نیستیم بسازیم تورو خدا سریالش بهتر بسازید تو ذهنم موسی را لاغر میدیدم تو بچگی مادرش هم زنی رنجور از تراکش معلومه فیلم جالبی نباشه خدا کنه داستان قوی باشه جبران کنه
  • US ۲۰:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    0 2
    امیدوارم فیلم جالبی باشه
  • mostafa IR ۲۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۸
    2 1
    تو این کشور مثلا تو این اوضاع چه اثر فرهنگی میخواد بزاره این فیلم!!!؟با این همه خرج
  • IR ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
    8 0
    امیدوارم این فیلم انحراف و سوگیری دیگری از سوی حاتمی کیا نباشد اژانس شیشه ای ماجرای یک هزارم رزمنده های دفاع مقدس بود که گروگان گیر می شدند به وقت شام هم ماجرای یک هزارم مدافعان حرم که خانواده اش با کلیت جمهوری اسلامی مشکل داشتند امیداورم موسی کلیم ا.. برداشت یک هزارمی از قران نباشد
  • IR ۲۲:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
    1 0
    از این فیلم تعریف میشه چون تهیه کننده اش محمود رضوی هست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس