کد خبر 1679494
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰
هویج

پژوهشگران دانمارکی با استفاده از یک مدل موشی دریافتند که ترکیبات فعال زیستی موجود در هویج ممکن است توانایی بدن در تنظیم قند خون را افزایش دهند و بر ترکیب باکتری‌های روده تأثیر مثبت بگذارد.

به گزارش مشرق، نتایج اولیه اما امیدوارکننده این بررسی در دسامبر ۲۰۲۴ در ژورنال Clinical and Translational Science منتشر شده است.

این پژوهشگران قصد داشتند دریابند که چگونه مواد مغذی موجود در سبزی‌های نشاسته‌ای مانند هویج باعث ایجاد اثرات متابولیک می‌شوند. آنها در طی ۱۶ هفته اثرات هویج را با استفاده از موش های مبتلا به دیابت نوع ۲ مورد مطالعه قرار دادند.

موش‌ها برای تقلید از یک سبک زندگی معمولی و ناسالم با یک رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدند و به دو گروه تقسیم شدند: یک گروه رژیم غذایی حاوی ۱۰ درصد پودر هویج خشک‌شده با روش انجمادی دریافت کردند، در حالی که گروه دیگر رژیم غذایی بدون هویج دریافت کردند. تنها تفاوت بین این دو رژیم غذایی، ترکیب فعال زیستی موجود در هویج بود.
این پژوهشگران با استفاده از تست های تحمل گلوکز (قند) دریافتند که در گروه موش‌هایی که پودر هویج دریافت کرده‌اند، تنظیم قند خون بهبود یافته است.

به نظر این پژوهشگران ترکیبات فعال زیستی موجود در هویج توانایی سلول‌ها را برای جذب قند افزایش می‌دهند و در نتیجه به تنظیم قند خون کمک می‌کنند.

به گفته این پژوهشگران، همچنین به نظر می‌رسد مصرف هویج باکتری‌های روده را به سمت تعادل سالم‌تری سوق می‌دهد و به نفع موش‌های مورد مطالعه مبتلا به دیابت نوع ۲ است.

این پژوهشگران به میکروبیوم روده یعنی میلیاردها میکروارگانیسمی که در روده زندگی می‌کنند و نقش مهمی در هضم و سلامت دارند، می‌گویند: مطالعه ما نشان داد که افزودن هویج به رژیم غذایی ترکیب میکروبیوم روده را تغییر می‌دهد.

اما آیا هویج می‌تواند به انسان‌های دچار دیابت هم کمک کند؟ این پژوهشگران در مورد تعمیم دادن یافته‌های خود به انسان‌ها محتاط هستند، اما امیدوارند که در آینده بتواند تحقیقاتی انجام دهند که تأثیر مشابه هویج را در انسان نشان دهد.

اگر ترکیبات موجود در هویج بتواند نتایج مشابهی را در انسان‌ها ایجاد کند، به طور بالقوه می‌تواند برای میلیون‌ها نفر در جهان که با دیابت نوع ۲ زندگی می‌کنند مفید باشد.

این پژوهشگران خوردن هویج خام یا اندکی پخته‌شده را توصیه می‌کنند، چرا که پخت‌وپز بر مقدار مواد تقویت‌کننده سلامتی موجود در هویج تأثیر می‌گذارد، هرچند به طور کامل آنها را از بین نمی‌برد.

منبع:همشهری آنلاین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • Ti IR ۰۸:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
    1 4
    هویچ غذای خرگوش ها هست لطفا بی خیال هویچ مویچ شویم .بجای هویچ و دست اندازی در غذای خرگوش ها بهتره از عصاره هویج یا آب هویچ یا مخلوط شیر و آب هویچ و بستنی و یا مربای هویچ استفاده کنیم
    • IR ۰۹:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      2 0
      خرگوش خانم میترسی گرسنه بمونی؟!!!خخخخخخخخخخخخخخ
    • مهدی IR ۰۹:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      0 0
      بهترین نوع هویچ ، هویچ زردک می باشد. کاملا دارویی هستش . تحقیق کنین. درود
    • IR ۰۹:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      2 0
      تو صاحب خرگوش ها هستی که در همه چی دخالت میکنی؟
    • IR ۰۹:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      0 2
      آب هویچ
  • حکیم حسن عباسی IR ۰۸:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
    0 0
    لطفن در مورد فواید بخار پز کردن غذاها هم مطلب بزارین .با تشکر از شما

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس