کد خبر 1679306
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۱
مدرسه

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران با اشاره به کمبود سرانه آموزشی در پایتخت، گفت: مناطق ۹، ۱۵، ۱۷، ۱۸ و ۱۹ در تهران کمتر از میانگین کشوری مدرسه دارد.

به گزارش مشرق، یکی از استان‌هایی که بیشترین مدارس فرسوده را دارد؛ استان تهران است. از همین رو مسعود پزشکیان؛ رئیس جمهور ۲۵ آذر جلسه‌ای را با هدف کیفیت بخشی به آموزش و توسعه عدالت آموزشی و با محوریت محرومیت‌زدایی از فضاهای آموزشی کلان شهر تهران برگزار کرد و طی آن به وزارت آموزش و پرورش، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس و شهرداری تهران دستور داد تا ده روز پس از آن برنامه‌های خود را برای برطرف کردن مشکلات عدیده موجود در راه نوسازی مدارس شهر تهران اعلام کنند.

با این حال پس از این زمان هنوز مشخص نیست نهادهای مسئول فوق چه برنامه‌هایی را به رئیس جمهور اعلام کردند و قرار است چگونه این مطالبه رئیس جمهور را پاسخ دهند.

در این خصوص با عباس زارع مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران گفتگویی انجام دادیم که بدین شرح است:

آخرین تصمیم گیری‌ها در برنامه‌های نوسازی مدارس در اجرای دستور رئیس جمهور چه بوده است؟

بر اساس جلساتی که با ریاست جمهور، وزیر آموزش و پرورش، استاندار تهران، شهردار تهران و ریاست سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران برگزار شده است، مقرر شد بر اساس اولویت‌بندی‌ها، ابتدا سرانه ۵ منطقه آموزشی شهر تهران شامل مناطق ۹، ۱۵، ۱۷، ۱۸ و ۱۹ که کمتر از میانگین کشوری است، با ساخت ۱۸۱ مدرسه به میانگین کشوری برسد و مشکل تراکم دانش‌آموزی نیز مرتفع گردد. سپس سایر موضوعات در حوزه مدرسه‌سازی دنبال شود.

به طور سالانه نیز تعداد قابل توجهی کلاس درس در استان تهران احداث و تحویل دانش‌آموزان می‌شود؛ گفت: به عنوان نمونه، در سال ۱۴۰۳ تعداد ۷۳ مدرسه با ۸۰۰ کلاس درس در سطح استان تهران به صورت نوساز ساخته و تحویل دانش‌آموزان شده است.

مولدسازی در استان تهران چگونه است و چند مورد از دارایی‌های دولت برای مدرسه سازی به فروش رسیده است

با حضور جناب آقای دکتر معتمدیان به عنوان استاندار تهران، موضوع مولدسازی املاک و دارایی‌های آموزش و پرورش به صورت جدی در حال پیگیری است. ادارات آموزش و پرورش املاک مازاد خود را معرفی و پس از تأیید کارگروه استانی، به سازمان خصوصی سازی جهت طی سایر فرایندها می‌رود. در حال حاضر اما یک ملک در میدان ونک تهران (مدرسه شهید رجایی) تمامی مراحل لازم را طی کرده و اکنون در مرحله قیمت‌گذاری و سپس مزایده قرار دارد.

امیدواریم این اتفاق خیلی زود عملیاتی شود؛ زیرا عوائد حاصل از فروش همین یک مدرسه در تهران، باعث ساخت تعداد قابل توجهی مدرسه در نقاط مختلف شهر تهران خواهد شد و تا حدودی مشکلات فضاهای آموزشی را مرتفع خواهد کرد.

برای ساخت ۱۸۱ مدرسه در ۵ منطقه شهر تهران چه میزان اعتبارات نیاز است؟

با عنایت به اینکه جلسات مختلفی در موضوع نهضت مدرسه‌سازی برگزار شده است، مقرر شد تا راهکارهای تأمین مالی نیز بررسی و عملیاتی شود. در ۵ منطقه شهر تهران که نیاز به ساخت ۱۸۱ مدرسه است، تأمین زمین مناسب به عهده شهرداری تهران گذاشته شده است که قسمتی از زمین‌های مورد نیاز نیز شناسایی شده است. همچنین، بر اساس جلساتی که با مجامع خیرین مدرسه ساز شهر تهران و شهرستان‌های استان تهران برگزار کردیم، خیرین نیز قول مساعد همکاری و مشارکت در این بخش را داده‌اند.

در ادامه نیز، از محل مولدسازی املاک و دارایی‌های آموزش و پرورش سایر منابع اعتباری تأمین خواهد شد. اما، اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران این توان فنی و مهندسی و آمادگی را دارد تا با تأمین اعتبارات از بخش‌های عنوان شده، سریعاً نسبت به احداث مدارس مورد نیاز این ۵ منطقه اقدام کند.

وضعیت سرانه در شهرستان‌های استان تهران چگونه است؟ کدام شهرستان‌ها وضعیت نامطلوبی دارند؟

در حال حاضر چهار منطقه در شهرستان‌های استان تهران وجود دارد که سرانه آنها به نسبت سایرین کمتر است. به عنوان نمونه شهرستان‌های قرچک، شهر قدس، شهریار و بهارستان ناحیه ۲ جزو مناطقی هستند که سرانه آموزشی کمتری دارند که بیشترین توجهات هم به سمت آنها سوق داده شده است. برنامه‌ریزی خاصی نیز در قالب نهضت مدرسه‌سازی انجام شده است تا مشکلات این مناطق نیز کاهش یابد.

اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران به صورت جهادی مشغول فعالیت است و متناسب با اعتباراتی که خلق و دریافت می‌کند، نسبت به ساخت مدارس جدید و نوساز اقدام می‌کنید.

ذکر این نکته حائز اهمیت است که در سال‌های اخیر بیشترین ساخت مدارس مربوط به تخریب و بازسازی مدارس فرسوده بوده است و مدارس نوساز و استاندارد به جای آنها و بعضاً با تعداد کلاس درس بیشتر ساخته شده است.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
    3 1
    مرگ بر افغانی
  • IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
    3 1
    کلاس های افغانی ها را از بچه های ایرانی جدا کنید ، کلاس افغانی ها را ۸۰ تا بچه بنشونید ، کلاس ایرانی ها ۲۰ نفر . افغانی ها هم که عادت دارند رو هم رو هم بشینن ، تمامشان سالی چند بار در خودروی شوتی ساندویچ میشن میان ایران اخراج میشن دوباره میان .... خانه هاشون هم که ۷۰ نفر در یک خانه ۷۰ متری زندگی می کنند که کلا عادیه براشون تراکم جمعیت
  • IR ۱۱:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
    1 0
    مدرسه هامون خیلی خوبه و معلمها خوبن؟ کمبود مدرسه هم داریم! کل مشکلات مملکت ناشی از آموزش و تربیت غلط هست و هیچ مسئولی این را نمیفهمه یا اعتراف نمیکنه و براش کاری نمیکنه.
  • IR ۱۱:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
    3 0
    وقتی این همه افغانی وهابی تروریست ریختین تو مملکت چه انتظار دیگه ای دارین؟؟؟؟؟؟ بچه های ایرانی از تحصل محروم میشن ولی افغانیا میرن سر کلاس گرم و نرم!!!! افغانیایی که اکثرا از ایرانی جماعت متنفرن!!!! اقاااا...من راضی نیستم حلال نمیکنم از حق و حقوق من از مالیاتی که من میدم یه تک ریالی واسه اجنبی علی الخصوص افغانی هزینه بشه
    • US ۱۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۳
      0 0
      احسسسسنت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس