به گزارش مشرق، کانال تلگرامی بصیرت نوشت:

ایران شاید سخت‌جان‌ترین کشورهای دنیاست. دوره‌هایی بوده است که با نیمه‌جانی زندگی کرده، اما از نفس نیفتاده و چون بیمارانی که می‌خواهند نزدیکان خود را بیازمایند، درست در همان لحظه که همه از او امید برگرفته بودند، چشم گشوده است و زندگی را سرگرفته.

به‌رغم تلخ‌کامی‌ها ما حق داریم که به کشور خود بنازیم. کمر ما زیر بار تاریخ خم شده است، ولی همین تاریخ به ما نیرو می‌دهد و ما را بازمی‌دارد که از پای درافتیم. قوم ایرانی در سراسر تاریخ خود از اندیشیدن و چاره جستن بازنایستاده. دلیل زنده بودن ملّتی همین است. آن‌همه مردان غیرتمند، آن‌همه گوینده و نویسنده و حکیم و عارف، آن‌همه سرهای ناآرام پروردۀ این آب و خاک‌اند. به تولای نام اینان است که ما به ایرانی بودن افتخار می‌کنیم. چه موهبتی از این بزرگ‌تر که کسی بتواند فردوسی و خیّام و حافظ و مولوی را به زبان خود آنان بخواند؟ و برای آنکه بتوان آنان را تا مغز استخوان احساس کرد همان بس نیست که فارسی بیاموزند، باید ایرانی بود.

نباید بگذاریم که مشکل‌های گذرنده و نهیب‌های زمانه گذشته را از یاد ما ببرد. ما امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند آنیم که از شکوه و غنای گذشتۀ خود الهام بگیریم؛ زیرا در آستانۀ تحوّلی هستیم. خوشبختانه ضربه‌هایی که بر سر ایران فرود آمده است هرگز بدان گونه نبوده که او را از گذشتۀ خود جدا سازد. حملۀ تازیان شاهنشاهی ساسانی را از هم فروریخت. کاخ‌ها خراب شد و گنج‌ها بر باد رفت، اما روح ایرانی مسخّر نگردید. عرب و ترک و غز و مغول و تاتار چون میهمانانی بودند که چند صباحی بر سر سفرۀ ایران نشستند. اینان آمدند و رفتند بی آنکه بتوانند ایران را با خود ببرند.

در همان زمان‌هایی که پیکر ایران لخته‌لخته شده بود و هر پارۀ آن در سلطۀ حاکم خودی یا بیگانه بود، روح او پهناور و تجزیه‌ناپذیر مانده بود. ایران واقعی تا بدانجا گسترده می‌شد که تمدّن و فرهنگ و زبان او در زیر نگین داشت. ایران همواره استوارتر و ریشه‌دارتر از آن بوده است که به نژاد یا مسلک سلطان یا خان یا فاتحی اعتنا کند. قلمرو ایران قلمرو فرهنگی بوده و تمدّن و زبان مرزهای او را مشخص می‌داشته است.

تاریخ جاودان هر ملتی تاریخ تمدن و فکر اوست؛ مابقی وقایع گذرنده‌ای هستند که ارزش آنها سنجیده نمی‌شود مگر در کمکی که به بهبود زندگی و تأمین رفاه مردم زمان خود کرده‌اند. تاریخ واقعی تاریخ سیر بشریت به سوی ارتقاء است. ازاین‌رو ما چون به گذشتۀ خود نگاه می‌افکنیم چندان بدان کاری نداریم که در فلان عهد چه کسی بر ایران فرمان می‌رانده یا مرزبانان ایران در کدام خط پاسداری می‌کرده‌اند. سیر معنوی قوم ایرانی و جنبش‌ها و کوشش‌های او برای ما مهم است.

ما دوران اعتلای ایران را دورانی می‌دانیم که تمدن و فرهنگ به شکفتگی گراییده و دوران انحطاط ورا دورانی می‌دانیم که تمدن و فرهنگ دستخوش رکود و فساد گردیده.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 33
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۶:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
    0 1
    در مورد زنان تنها جایی که میشه گفت موصوعیت داره یک عدم اجازه تحصیل تا مقطع پایان دیپلم چه برای پسر چه دختر دو ازدواج زورکی .. جاهای دیگه دولت اجازه دخالت نداره ...
  • IR ۱۷:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
    1 0
    سنت و اسلام و شرع مهمه ..تمام ...
  • یاسین IR ۱۷:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
    1 0
    مگه گذشته ی ایران برا بعضیا تو این کشور مهمه؟ خو حداقل یه فیلم ازش میساختن. اینا همش دروغه
  • IN ۱۸:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
    0 0
    چرند نگو
  • IR ۱۹:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
    1 2
    برای من سنت ها مهم هستند به خصوص اسلام ...
  • IR ۱۹:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
    3 1
    هیچ بخشی از دین و هیچ بخشی از تشیع را کنار نمی گذارم ..
  • IR ۱۹:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
    2 0
    نمایندگان مجلس باید مرتبا بین مردم باشند ...
  • IR ۲۰:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۰
    3 1
    این همه سال هویت باستاتی ایران رو تخریب کردید...الان که خطر پانتورکیسم رو احساس کردید دارید به همان هویت پناه می برید خدایا مسیولانی درستکار به ما بده
  • Jack PH ۰۳:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۱
    0 1
    آفرین جاوید ایران .پاینده باد ارتش ایران. مرگ بر بدخواهان ایران اهورایی. هر بیشه گمان مبر که خالیست ....شاید شیر خفته باشد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس