هیئت ۵ نفره پارلمان آلمان که در قالب گروه دوستی پارلمانی آلمان و ایران به کشورمان سفر کرده است، با دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضایه دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش مشرق، محمدجواد لاریجانی در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی و استقبال از سفر هیات پارلمانی آلمان به کشورمان تصریح کرد: ایران همواره از دیالوگ و گفت‌وگوی دو جانبه بر اساس احترام متقابل، حمایت کرده است. ما از گفت‌وگویی که در آن طرفین، آرای یکدیگر را بشنوند و قضاوت‌های خود را داشته باشند نه اینکه یک طرف صرفا انتقاد کند و انتظار داشته باشد طرف مقابل همه آنها را قبول کند، حمایت می‌کنیم.

مشاور امور بین‌الملل رییس قوه قضاییه با بیان اینکه در فضای شدیدا غبارآلودی که رسانه‌های غربی علیه ایران پدید آورده‌اند، این‌گونه دیدارها از ایران و گفت‌وگوها می‌تواند تصویر دقیقی از وضعیت و مسائل مطرح شده به طرفین ارائه کند، ادامه داد: مواردی که توسط هیئت شما و یا سایر مسئولان غربی درباره ایران مطرح شده و می‌شود بخشی از یک تهاجم رسانه‌ای و سیاسی علیه کشور ماست و متاسفانه حقایق مربوط به ایران که در قالب پیشرفت‌های قابل تامل در همه زمینه‌ها قابل رویت است در رسانه‌های غربی جایگاهی ندارد.

لاریجانی در ادامه با اشاره به مواردی که توسط هیئت آلمانی یا در رسانه‌های آنها مطرح شده‌ است، گفت: برای همه این موارد پاسخ‌های روشن قضایی و قانونی وجود دارد و افراد و دولت‌هایی که مایل هستند واقعیات را بدانند می‌توانند از ستاد حقوق بشر جویا شوند.

مشاور امور بین‌الملل رییس قوه قضاییه با تشریح برخی از موارد مطروحه، درباره ارتباط آنها با موضوعات حقوق بشری ابراز تردید کرد و افزود: عجیب است که دولت‌های غربی و اروپایی این‌چنین نگران برخی موارد می‌شوند ولی از سوی دیگر با رژیم صهیونیستی که بزرگ‌ترین ناقض حقوق بشر در جهان است یا با برخی کشورهای منطقه که از کوچک‌ترین سطح دموکراسی برخوردار نیستند روابط بسیار خوب و نزدیکی دارند و نه تنها آنها را مورد حمایت‌های اقتصادی و سیاسی، بلکه نظامی و تسلیحاتی قرار می‌دهند.

لاریجانی با بیان اینکه روزانه صدها مورد جنایت و نقض حقوق بشر از سوی متحدان و شرکای استراتژیک کشورهای اروپایی و حتی آلمان رخ می‌دهد و هیچ‌کس نگران نمی‌شود، ادامه داد: به محض اینکه در اینجا چند نفر از قوانین تخطی کنند و با آنها برخورد قضایی و قانونی شود، ناگهان حملات رسانه‌ای و سیاسی آغاز می‌شود و جالب این است که همه آنها ناگهان مدافع حقوق بشر می‌شوند و حتی جایزه هم می‌گیرند. بنابراین منطقی است که ما فکر کنیم حقوق بشر تنها بهانه‌ای برای این مواضع خصمانه نسبت به ایران باشد و هدف آنها چیز دیگری است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در ادامه به مسئله هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: نمونه واضح آن برخورد دوگانه و عاری از عدالت و ضد حقوق بشری غرب و اروپایی‌ها با پرونده هسته‌ای ایران است. در حالی که جمهوری اسلامی ایران عضو فعال ان‌پی‌تی است و همواره گفته است که به دنبال تولید بمب نیست و تعهدات روشن خود را توسط نظارت‌های تفصیلی نشان داده است، مورد تحریم‌ها و تبعیض‌ها بوده است اما رژیم صهیونیستی که نه تنها عضو ان‌پی‌تی نیست بلکه بمب هسته‌ای نیز دارد و پایبند به هیچ تعهدی نیست و هیچ بازرسی از تاسیسات اتمی خود را نمی‌پذیرد مورد توجه هیچ یک از این رسانه‌ها و مسئولان سیاسی غربی و اروپایی نیست. با این وضعیت این سوال مطرح است که آیا واقعا دغدغه غربی‌ها مسئله هسته‌ای یا حقوق بشر است؟

لاریجانی در پاسخ به سوال رییس گروه دوستی پارلمانی آلمان و ایران در ارتباط با تلقی و برداشت منفی از اعطای جایزه از سوی غرب به چهره‌های فعال حقوق بشری در ایران تصریح کرد: موضوع جایزه فی‌نفسه خیلی مهم نیست. ما خوشحال می‌شویم همه ایرانی‌ها در سراسر جهان جایزه بگیرند اما مقاصد سیاسی و خصمانه‌ای که در پشت این اقدامات قرار دارد، تاسف‌بار است. مردم ما سال‌هاست که با رفتارهای تبعیض‌آمیز و خصمانه غرب نسبت به جمهوری اسلامی ایران آشنا هستند. غرب از سویی به قاتلان و تروریست‌هایی مثل منافقین یا تروریست‌های پژاک که دستشان سال‌هاست به خون جوانان این مرز و بوم و ملت ایران آلوده است، پناه می‌دهد و با آنها مراوده می‌کند و در همه تحریم‌های غیر انسانی علیه ایران بدون کوچکترین نگرانی از تبعات انسانی آن شرکت می‌کند اما ناگهان فارغ از همه این رفتارهای ناموجه، از حقوق بشر دم می‌زند و به کسانی که براساس قوانین این کشور متخلف و مجرم شناخته شده‌اند، جایزه حقوق بشری می‌دهد.
او ادامه داد: لذا منطقی است که مردم و مسئولان جمهوری اسلامی ایران این اقدام را نیز در راستای تشدید دشمنی‌های بی‌منطق غرب علیه ایران تعبیر کنند با این تفاوت که این نوع دشمنی صرفا یک لعاب دفاع از حقوق بشر به خود گرفته است. مردم ما حق دارند نسبت به رفتار غرب با شک و تردید نگاه کنند زیرا آنچه از سوی غرب دیده می‌شود اقدامات خصمانه ناموجهی است که در اشکال مختلف ظهور و بروز یافته است و یکی از کارکردهای این گفت‌وگوها تبیین این تبعیض‌ها و دوگانگی‌ها در رفتارهای غرب نسبت به ملت ایران است.

لاریجانی در پایان با اشاره به نقش ستاد حقوق بشر در پاسداری از حقوق شهروندان ایرانی به تشریح موارد عدیده‌ای از تلاش‌های این ستاد برای هرچه بهتر رعایت شدن حقوق شهروندی و مکانیزم عملکرد این ستاد پرداخت.

رییس هیئت پارلمانی آلمان نیز در این دیدار با تایید اینکه نگاه و روش رسانه‌ها در برخورد با ایران و بازتاب مسائل مربوط به آن در غرب نامناسب است و ایران نیز باید بخشی از مسئولیت اصلاح این نگاه را بر عهده بگیرد، گفت: ما آن دسته از گروه‌های تروریستی را که شما نام بردید به خوبی می‌شناسیم و بارها به آنها گفته‌ایم که شما را به عنوان نماینده مردم ایران نمی‌شناسیم و برای آنها مشروعیتی قائل نیستیم.

این دیدار با ابراز تمایل گروه دوستی پارلمانی آلمان و ایران برای استمرار دیدارها و گفت‌وگوهای دو جانبه در زمینه حقوق بشر و استقبال طرف ایرانی از این درخواست به پایان رسید.

بیژن جیرسرایی رییس هیئت دوستی پارلمانی آلمان و ایران گفت: هدف ما از این سفر که به رغم مخالفت‌هایی در اروپا انجام شد، این است که روابط دو جانبه را گسترش دهیم و بهبود ببخشیم و از برخی واقعیت‌های ایران آگاه شویم.

وی که خود ایرانی‌الاصل است، در ادامه با بیان اینکه تصویر سیاستمداران غرب و اروپا از ایران و مسائل مربوط به آن لزوما آن چیزی نیست که در رسانه‌های غربی منتشر می‌شود، اظهار کرد: با این همه رسانه‌های اروپا و حتی آلمان مطالب منفی زیادی علیه ایران و حقوق بشر آن منتشر می‌کنند که می‌تواند روی طرز فکر توده‌های مردم درباره ایران تاثیرگذار باشد و لازم است که دو کشور ایران و آلمان تدابیری را برای نزدیک شدن مطالب رسانه‌ها به واقعیت درباره ایران، اتخاذ کنند.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس