کد خبر 16710
تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۸۹ - ۱۴:۰۹

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با تاکيد بر اينکه تکيه ساخت ماهواره مشترک کشورهاي جهان اسلام بر توانمنديهاي فني ايران است گفت: علاوه بر ايران برخي کشورهاي عربي، ترکيه، پاکستان و مالزي براي ساخت و پرتاب ماهواره "بشارت" مشارکت داوطلبانه خواهند داشت.

به گزارش مشرق، رضا تقي پور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در گفتگو با مهر به تشريح آخرين وضعيت پروژه ماهواره مشترک کشورهاي جهان اسلام پرداخت و گفت: ساخت ماهواره مشترک براي کشورهاي اسلامي در حال پيگيري است اما اين پروژه نيز مانند ديگر پروژه هايي که قرار است کشورهاي مختلف در آن مشارکت داشته باشند در مرحله هماهنگي ابعاد مختلف از نظر مشخصات و بحث هاي تامين هزينه و نوع بهره برداري قرار دارد.
وي با بيان اينکه اين پروژه بعد از تعريف اوليه يا همان استخراج مشخصات اوليه، براي اعلام نظر ساير اعضا و شرکا در سازمان کنفرانس اسلامي ارسال شده و در مرحله جمع آوري نظرات است اضافه کرد: بعد از جمع آوري نظرات، جلسات کارشناسي گذاشته شده و مراحل بعدي که برآورد هزينه ها و تعيين سهم هر کشور است و نيز ميزان بهره برداري از ماهواره نهايي خواهد شد. بعد از اين مرحله کار طراحي و ساخت آن آغاز مي شود.
تقي پور در مورد کشورهايي که قرار است کار طراحي و ساخت پروژه مشترک "بشارت" را انجام دهند گفت: در بين کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي معدود کشورهايي صاحب فناوري فضايي هستند که در راس آنها ايران قرار دارد به همين دليل در اجراي اين پروژه روي توانمنديهاي فني ايران تکيه خواهد شد.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از جزئيات ساخت و طراحي ماهواره مشترک جهان اسلام گفت
وي با اشاره به همکاري داوطلبانه و قبول مسئوليت ديگر کشورها در ساخت و اجراي پروژه ماهواره بشارت گفت: در منطقه خاورميانه کشور ترکيه مي تواند در اين زمينه مشارکت داشته باشد. همچنين برخي کشورهاي عربي، پاکستان و مالزي با توجه به فناوريهاي محدودي که دراين عرصه دارند چنانچه مايل باشند و قبول مسئوليت کنند براي ساخت قسمتهاي مختلف پروژه به همکاري گرفته مي شوند.
تقي پور گفت: زماني که مشخصات پروژه تدوين شد از کشورها درخواست مي شود که با توجه به توانمندي فني و هزينه، موافقت خود را براي مشارکت در اين پروژه اعلام کنند.
به گفته وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اسامي نهايي کشورهاي همکار در اين پروژه زماني مشخص خواهد شد که مشخصات فني پروژه تعيين شود.
ماهواره "بشارت" که قرار است با همکاري مشترک کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي به فضا پرتاب شود. شنيده ها حاکي از آن است که هسته اصلي پرتاب ماهواره بشارت، ايران خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس