به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دکتر عارفه مبشر اظهار کرد: 10 سالگی و اوایل نوجوانی بهترین زمان برای آشنا کردن کودک با اعتیاد است. در این دوره کودک به درک و شناخت درستی از زندگی میرسد و آموزش در مدارس در این سالها اهمیت زیادی دارد و میتواند روی تفکرات کودک تاثیر بگذارد.
وی افزود: البته والدین میتوانند در سن کمتر و حتی از هفت سالگی نیز در مورد خطر اعتیاد با کودک صحبت کنند ولی در این زمان نمیتوان جزئیات را بیان کرد و باید کلیات واژه اعتیاد را بیان کرد.
مبشر تصریح کرد: دختران نسبت به پسرها زودتر به رشد شناختی میرسند و از نظر عقلانی جلوتر هستند و به همین دلیل میتوان در هشت تا 10 سالگی این موضوع را برای آنها بیان کرد.
این روانپزشک عنوان کرد: اطلاعرسانی به کودک و نوجوان باید صحیح باشد و خانوادهها در گفتن این موضوع اغراق نکنند. اگر از ماده مخدری اطلاع ندارند خیلی راحت به کودک بگویند که نمیدانند و بعد در مورد آن تحقیق کنند ولی دروغ نگویند.
وی افزود: با افزایش سن میتوان درباره لغات و اصطلاحات درست صحبت کرد و جزئیات را به خوبی بیان کرد و کودک را با مواد مخدر آشنا کرد.
وی تصریح کرد: تحقیقات نشان داده کودکانی که با اعتیاد و مواد مخدر آشنا هستند نسبت به کودکانی که آشنایی نداشتهاند،کمتر به سمت مواد مخدر رفتهاند. در گذشته تصور میشد که اگر در این مورد با کودک صحبت نشود بهتر است در حالی که این تحقیقات خلاف این موضوع را نشان میدهد.
یک روانپزشک گفت: تحقیقات نشان داده کودکانی که با اعتیاد و مواد مخدر آشنا هستند نسبت به کودکانی که آشنایی نداشتهاند، کمتر به سمت مواد مخدر رفتهاند.