آیا برگزاری تمام مراسم عقد و ازدواج در کنار قبور مطهر شهدا امری ضروری است؟ آیا وقتی این موضوع به یک حرکت کامل و ارزشی، فرهنگی و خصوصا رسانه‌ای تبدیل می‌شود، جای نگرانی دارد یا اینکه این کار امر مثبتی ارزیابی می شود و بهتر است انجام شود؟

به گزارش سرویس وبلاگستان مشرق، نویسنده وبلاگ آب و نان،در آخرین پست وبلاگ خود نوشت: ین روزها  همه‌ی ما از دغدغه‌های مقام معظم رهبری نسبت به سبک زندگی اسلامی خبر داریم. البته ایشان بارها در سخنرانی ها نسبت به این موضوع گوشزد می‌کردند. ولی در سفر اخیر به خراسان شمالی، به طور خاص بیان فرمودند که نخبگان و قشر فرهیخته به موضوع اهمیت ویژه ای داده و سبک‌های خوب و متنوع زندگی را به مردم ارائه دهند. معلوم می‌شود مسئله خیلی جدی است که ایشان اینگونه مطرح می‌کنند.

اما یکی از آن چیزهایی که در این سخنرانی مطرح شد، موضوع «سبک ازدواج» است.

ازدواج را می‌توان به طور کلی در چند موضوع مورد بررسی قرار داد؛ سن ازدواج، نوع ازدواج(موقت، دایم)، ازدواج مجدد و مراسم قبل و بعد از ازدواج که شامل کلیه برنامه‌های خرید، مهریه، جهیزیه ، جشن و نظیر آن می‌شود.

یکی از آن مراسمات، برگزاری نوع جشن عقد و عروسی است که تبدیل به یک ناهنجاری دینی و اجتماعی شده است؛ از یک طرف عده‌ای بدون در نظر گرفتن مسایل دینی و فرهنگی، جشن‌هایی برگزار می‌کنند که در آن حتی نشانی از مبانی اسلامی نیست و مقدسات دینی را له می‌کنند و از یک طرف در اقشار مذهبی نیز مراسم‌هایی برگزار می‌شود که مبنای دینی قوی ندارد.

یکی از آن‌ها که امروز تبدیل به یک برنامه تبلیغاتی شده و بیشتر خوراک برای عده‌ای خبرنگار فراهم ساخته، برگزاری کل مراسم عقد و عروسی، کنار گلزار شهدا است.

اگر چه این موضوع به عنوان یک حرکت سلیقه‌ای و شخصی جای ایراد ندارد و قابل احترام است و چون معمولا از دانشجویانی سر می‌زند که سادگی و بی‌آلایشی را سرلوحه زندگی خود قرار داده و تصور می‌کنند که این حرکت موجب تقویت آن می‌شود جای تقدیر هم دارد. ولی وقتی این موضوع به یک حرکت کامل و ارزشی- فرهنگی و خصوصا رسانه‌ای تبدیل می‌شود، جای نگرانی است.

آیا نباید این موضوع و جوانب آن مورد نقد و بررسی قرار گیرد که؛

-   هدف و ثمرات فرهنگی بعد از آن چیست؟


مراسم عقد کنار گلزار شهدای گمنام

-  آیا این حرکت در افکار عمومی نوعی عقده مذهبی تلقی نمی‌شود؟

- در این بحبوحه‌ی فرهنگی به جای ارایه‌ی الگویی مناسب برای عموم جامعه، شاید این حرکت بیشتر پیله انحصار طلبی را بزرگتر و محکمتر نمی‌کند؟

-   وظیفه قشر فرهیخته و جامعه مذهبی در مقابل عموم مردم و افکار عمومی چیست؟

-   آیا این نوع برگزاری عروسی" برگزاری تمام مراسم ازدواج در کنار قبور شهدا" مورد تایید دین مبین اسلام است؟

نظر به آنچه که در تاریخ دیده می‌شود، این نوع برگزاری مراسم در هیچ مراسم ازدواج پیامبر و معصومی دیده نشده و آنچه که مربوط به آداب قبر و زیارت اهل قبور است تا حدی با این مراسمات منافات هم دارد و حتی یک نمونه مشابه هم پیدا نمی‌شود.

البته موضوع حضور عروس دامادها کنار قبور شهدا و صالحین پیش و پس از مراسم و به نیت تبرک بحث دیگری است و جای اشکالی ندارد.

اما آنچه که دغدغه مقام معظم رهبری است اصلاح متن زندگی است. «اصل قضیه این است که ما بتوانیم متن زندگى را، این بخش اصلى تمدن را اصلاح کنیم. البته در انقلاب، در این بخش، پیشرفت ما چشمگیر نیست.»

قشر مذهبی باید این بخش را اولا عمل و ثانیا ترویج دهند. قشری که باید مصداق «کونوا دعاة الناس باعمالکم و لاتکونوا دعاتاً بالسنتکم»[۱] باشد، آیا با این کار شرایط را برای ترویج فرهنگ مراسم ازدواج و عروسی اسلامی سخت نمی‌کند؟

ما همان طور که در ازدواج دانشجویی صرفا به کار تبلیغاتی بسنده کردیم و جه کسی نمی‌داند که این زوج‌های جوان بعد از مراسم ساده دانشجویی که در خود دانشگاه برگزار می‌شود، در خانه و تالار چه مراسمی که برگزار نمی‌کنند(؟) در این موضوع هم به انحراف کشیده خواهیم شد و این خطرناک است و ما را از ایجاد آن تمدن نوین اسلامی که دغدغه مقام معظم رهبری است، دور می ‌کند.

«ما از علم ترویج می‌کنیم، از صنعت ترویج می‌کنیم، از اختراع و نوآورى ترویج می‌کنیم، هر مبتکرى و هر ابتکارى را با احترامِ تمام بر روى چشم می‌نشانیم – این به جاى خود محفوظ – اما همان طور که گفتیم، اصل قضیه جاى دیگر است؛ اصل قضیه، درست کردن سبک زندگى است، رفتار اجتماعى است، اخلاق عمومى است، فرهنگ زندگى است. باید در این بخش، ما پیش برویم؛ باید تلاش کنیم.
تمدن نوین اسلامى که ما مدعى‌اش هستیم و دنبالش هستیم و انقلاب اسلامى می‌خواهد آن را به وجود بیاورد، بدون این بخش تحقق پیدا نخواهد کرد. اگر آن تمدن به وجود آمد، آن وقت ملت ایران در اوج عزت است؛ ثروت هم دنبالش هست، رفاه هم دنبالش هست، امنیت هم دنبالش هست، عزت بین‌المللى هم دنبالش هست؛ همه چیز با او خواهد بود، همراه با معنویت.»

*انتشار مطالب موجود در وبلاگ ها، به هیچ عنوان به معنای تایید یا رد آن توسط پایگاه خبری مشرق نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    0 0
    بله که مثبت است ....
  • ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    0 0
    حالا یک عده هم که میان این وضعیت کار خوب میکنند شما ... ها مته لای خشخاش میزارید
  • ناشناس ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    0 0
    مگر بد است جوانها اول زندگی بروند در کنار کسانی که مظهر گذشت وفداکاری وصداقت وتلاش بوده اند اگر این صفات را در زندگی داشته باشندخوشبخت واقعی هستند وواقعی بگویند یا علی گفتیم وعشق اغاز شد وبدانید وجود شهدادر گوشه گوشه کشور ما نعمت وبرکت هستند برای ما !
  • ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    0 0
    ازدواج در کنار شهدا افتخار آفرین هست.
  • لیلا ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
    0 0
    من کاملا با نظر نویسنده محترم موافقم اگر این کارها صرفا برای خودنمایی نیست چرا در یکی از این گزارشها که از تلویزیون پخش شد عروس خانم حتی به خودش زحمت نداده بود که لباس سفیدی بپوشد وباچادر مشکی بدون اینکه ازسایرمهمانها تمایز داده شود در عروسی خودش حضوریافته بود؟درحالیکه حتی حضرت زهراهم برای عروسی خودشان از پیش لباسی تدارک دیده بودند. شما که نمیخاین بگین این عروس خانم هم لباسی داشته و فی المجلس انفاق کرده؟!!! بعدهم اگر میخواهید به حرف دین گوش کنید نه نفس خودتان مگر دین چیزی جز اعتدال ومیانه روی توصیه میکند(خیرالامور اوسطها) وقتی دین از مسلمانان میخواهد زینت خود را در مساجد داشته باشند ومیگوید چه کسی زینت خدا را بر بندگان خدا حرام کرده؟(استفهام انکاری)(سوره اعراف) آیا برای عروس زینت وآراستگی را نمیخواهد؟ منصفانه قضاوت کنید: آیا این کارها چیزی جذ مصداق اسراف به معنی کلمه(زیاده روی) است؟
  • رضا ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
    0 0
    کسی نگفته است بد است. نویسنده محترم هم نگفته که بد هست. و گفته است جای تقدیر هم دارد.اصلا خوندید شما مطلبو؟ ایشان به عنوان یک سبک ازدواج به صورت نسخه فراگیر و عمومی مطلب رو به چالش کشیدن که خیلی هم به جاست.
  • مصطفا ۲۲:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۸
    0 0
    1. اگر نگاه ما به این اتفاق(برگزاری مراسم عقد در کنار قبور شهدا) این باشد که آیا اصل این کار درست است یا نه؟ آیا کار، کار فرهنگی هست یا نه، به نظر من نمی‌شود به صورت قطعی نظر داد. قطعا اینچنین حرکتی بی اثر نیست. هر چند نباید بیش از حد به آن آب و تاب داد و آن را به عنوان یک الگوی کامل و قطعی مطرح کرد. باید این حق را برای گروهی از جوانان داد که انتخابشان برای محل برگزاری مراسم چنین جایی باشد. بر اساس اعتقادی که ما داریم، چه بسا اثرات معنوی زیادی، هم در زوجین برای شروع زندگی داشته باشد، هم در اطرافیان و کسانی که شاهد چنین حرکتی هستند. اینکه گفتم نباید آب و تاب داد، بیشتر منظورم در فضای رسانه‌ها بود. یعنی نباید این اتفاق را آنقدر بزرگ و بولد کنیم که به عنوان یک گزاره در مقابل انواع دیگر مراسمات عقد مطرح شود. 2. اتفاقا در دل روایات، اشاراتی داریم که می‌توان از آنها برای تایید این حرکت به عنوان یک حرکت درست و فرهنگی استفاده کرد. مرحوم شیخ عباس قمی رحمة الله علیه در بیت‌الاحزان در بحث ازدواج حضرت علی و حضرت زهرا سلام الله علیهما نقل می‌‌کند که به دستور پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله مراسم عقد و ازدواج حضرت علی و فاطمه علیهم‌السلام در مسجد برگزار شد. 3. بر اساس نکته دوم و با توجه به درسی که در محضر یکی از بزرگان گرفته‌ام، اتفاقا به نظرم می‌رسد باید اجرای مراسم عقد و ازدواج در اماکن مذهبی، خصوصا اماکنی مثل مسجد و بقاع متبرکه را به یک فرهنگ برای حداقل قشر مذهبی رواج دهیم با این نگاه، بله!‌ باید به این قشر مذهبی بگوییم، مسجد بر قبور شهدا اولویت دارد
  • ققنوس تنها ۲۲:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۴
    0 0
    سلام. بنده مراسم عقدم در کنار شهدای گمنام بود و برکات زیادی داشت یکی از برکات و اولین و ساده ترین آن این بود که تمام سعیم را کردم که خالی از تجملات و گناه باشد مسئله ی بعدی آرامش و امنیتی بود که به من دادن و اینکه از این به بعد سعی میکنم که زندگی زهرایی داشته باشم و مطمئنم که اونا هم ضامن من خواهند بود و تلاش بعدیم اینه که سیره و زندگیشونو تو کل مراحل زندگیم به کار بگیرم اینا همه هدفای والایی که از کنار شهدا بودن میتونیم بهره ببریم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس