کد خبر 165282
تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۶

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت:‌ داشتن سه فاکتور دوست داشتن همدیگر، تعهد و احساس مسوولیت نسبت به یکدیگر و صمیمیت یعنی توانایی برقراری ارتباط با یکدیگر، برای یک ازدواج موفق بسیار حایز اهمیت هستند.

به گزارش مشرق، دکتراردشیر یاراحمدی در گفت‌وگو با ایسنا، در بحث ازدواج در درجه اول باید به نیازهای انسان توجه کرد، اگر بر اساس تئوری‌های روان‌شناختی نیازهای انسان بررسی شوند، در می‌یابیم که یکی از نیازهای مهم، نیاز انسان به پیوندجویی است.

 
وی ادامه داد: انسان‌ها در ارتباطات اجتماعی نیاز دارند با یکدیگر دوست شوند، معاشرت داشته باشند و با دیگران مشارکت کنند. از طرف دیگر نیاز به مهرورزی و مهربانی کردن نیز در وجود انسان هست.

 
این روان‌شناس اظهار کرد: زمانی که انسان به بلوغ جسمی، عاطفی و اخلاقی می‌رسد با فراهم کردن شرایط ازدواج، اقدام به برقراری پیوند می‌کند و از این طریق برخی از کمبودهای خود را کامل کرده و به تکامل می‌رسد.

 
یاراحمدی گفت: ازدواج یک نیاز اساسی برای انسان است و چون فرد نمی‌تواند نیازهای جنسی و جسمانی خود را به تنهایی به شکل صحیح و بدون اختلال برطرف کند،‌ سعی می‌کند با برقراری ارتباط صحیح با جنس مخالف نیاز خود را برطرف کند. از دیدگاه روان‌شناسی، ازدواج یک امر ضروری و یکی از نیازهای مهم زندگی بشر است.

 
وی افزود: برای اینکه این ازدواج به درستی صورت بگیرد، نیاز است که زن و مرد به رشد مناسبی در ابعاد مختلف وجودی خود برسند. نمی‌توان گفت که هر فردی وقتی که به بلوغ جسمی رسید باید ازدواج کند بلکه باید بررسی شود که آیا این افراد به بلوغ جسمانی، عقلانی، عاطفی، اجتماعی و اخلاقی رسیده‌اند یا خیر که اگر به بلوغ در ابعاد مختلف رسیده باشد زمان ازدواج فرا رسیده است.

 
این روان‌شناس خاطرنشان کرد: اگر فردی به موقع ازدواج نکند ممکن است زمینه اختلالات روانی برای در او ایجاد شود.

 
یاراحمدی گفت: بلوغ در ابعاد مختلف یک انسان به طور همزمان رخ نمی‌دهد. در چند سال اخیر یکی از دلایل عمده این‌که ازدواج‌ها به طلاق کشیده می‌شوند این است که در زمان ازدواج به بلوغ فرد در همه ابعاد وجودی فکر نشده است که افراد با مراجعه به مراکز روان‌شناسی یا مشاوره می‌توانند تشخیص بدهند آیا به بلوغ لازم برای ازدواج رسیده‌اند یا خیر. در این مراکز با اجرای آزمون‌های متعددی تشخیص داده می‌شود که فرد تا چه اندازه به بلوغ رسیده و آن موقع است که مجوز ازدواج برای زوجین صادر می‌شود.

 
وی افزود: بخش عمده علل افزایش آمار طلاق یا مشکلات ارتباطی بین زن و شوهر در کانون خانواده، ناشی از عدم بلوغ در ابعاد مختلف و آشنا نبودن به مهارت‌های ارتباطی است. وقتی می‌گوییم زن و مرد با یکدیگر مشکل دارند، یکی ازدلایل این اختلافات این است که مهارت‌ کافی برای برقراری ارتباط با یکدیگر ندارند.

 
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد:‌ تنها عشق برای ازدواج کافی نیست. نمی‌توان بر اساس عشق نوجوانان به یکدیگر یک ازدواج را تضمین کرد بلکه افراد باید مهارت کافی داشته باشند و بتوانند از این عشق مراقبت کنند.

 
یاراحمدی اظهار کرد: در واقع داشتن مهارت ارتباط موجب می‌شود عشق استحکام بیشتری پیدا کند و در قرن ارتباطات فردی که فاقد این مهارت‌ها باشد، نمی‌تواند در زندگی خانوادگی و اجتماعی خود موفق باشد و بنابراین آموزش‌ها و مشاوره‌های پیش از ازدواج بسیار ضروری است.

 
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: لازم است جوانان در ابتدای دلبستگی از مکانیزم و نوع تغییرات درون جسم خود آگاهی یابند و وقتی افراد به خودشناسی رسیدند می‌توانند به راحتی تصمیم بگیرند.

 
یاراحمدی ادامه داد: اگر بسیاری از موارد لازم در بحث ازدواج و زندگی مشترک، پیش از ازدواج به فرزندان آموزش داده شود، می‌توانند انتخابی مهم و موثر داشته باشند.

 
وی توصیه کرد: افراد باید درک درستی از مشکلات اطراف خود داشته باشند تا بتوانند به درستی با این مشکلات کنار بیایند که در این زمینه، داشتن سلامت روان زن و مرد از ضروریات ازدواج است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • نیما ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
    0 0
    بله جناب رئیس ،با 3 میلیون تومن وام ازدواج که بانک ها با کلی ناز و عشوه تقدیم می کنند هم جهیزیه کاملی میشه گرفت هم مراسم خیلی مفصل و آبرو مند با بقیه پول هم میریم ماه عسل پابوس آقا مشهد....

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس