به گزارش مشرق به نقل از فارس، نشست «گفتوگوی ادیان و بحران انسان معاصر» پیش از ظهر امروز با حضور پروفسور اشتفان هامر استاد حقوق عمومی و فلسفه حقوق دانشگاه وین و پژوهشگر ادیان، غلامحسین ابراهیمی دینانی استاد بازنشسته فلسفه دانشگاه تهران و حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، در این مؤسسه برگزار شد.
دینانی در این نشست اظهار داشت: به همان اندازه که به آینده توجه داریم، باید به گذشته نیز توجه داشته باشیم؛ اگر به گذشته بیاعتنا باشیم آیندهنگر نیز نیستیم.
وی افزود: علم آیندهنگر است، امروز برای شناخت آینده باید به بازشناسی گذشته و حتی اسطورههای گذشته بپردازیم.
دینانی ادامه داد: همه ادیان به گذشته و عهد ازل توجه داشتند، حتی ادیان آسمانی در زمان متولد میشوند. این ادیان زمانی که قالب پیدا میکنند، با هم اختلاف پیدا میکنند. اگر ادیان با قالب بخواهند با هم صحبت کنند، هرگز به اتحاد و گفتوگو نخواهند رسید.
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران افزود: اگر ادیان به اصل خود برگردند و ضمن حفظ قالب، گفتوگو کنند، گفتوگو صورت میگیرد و پیرو آن صلح بیشتر در جهان حاکم میشود. عرفا و حکمای متأله راه را به درستی طی کردهاند و به راحتی میتوانند سخن یکدیگر را درک کنند.
این چهره ماندگار فلسفه ادامه داد: پاپ قبلی فیلسوف بود و سخنانش در مورد اسلام قابل تأمل است. پاپ جدید متکلم سختی است و هنوز اسلام را به عنوان یک دین آسمانی نپذیرفته است.
وی در پایان گفت: با محدودیت جنگ آغاز میشود و با وسعت فکری، همدلی و گفتوگو، صلح آغاز میشود.