به گزارش مشرق، فرزانه صادق با بیان اینکه اساس ریل و مسیر راهآهن در کشور ایران تمدن ساز بوده و بسیاری از سکونتگاههای زیستی با عبور ریل ایجاد شدهاند، اظهار کرد: شاهکار مهندسی در حوزه ریل که با تلاش مهندسین ایرانی و تعامل با مهندسان خارجی ایجاد شده و در اختیار ملت ایران قرار گرفته، بخشی از هویت ملت ایران شده است.
وی ادامه داد: با دیدگاه بلند رهبر معظم انقلاب در خصوص وضعیت ژئوپلیتیک و ارتباطات ایران با کشورهای همسایه که بر تکمیل کریدورهای ریلی تاکید دارند، باید این امور توسعهای را بیش از پیش مورد تاکید قرار داد.
وی با بیان اینکه باید به صورت جدی به تکمیل کریدورهای ریلی پرداخت، اضافه کرد: با توجه به آن که کشور در موقعیت حساسی قرار دارد، اگر تکمیل و توسعه کریدورهای ریلی و اتصال آن به کریدورهای مرزی را به سرعت به انجام نرسانیم، فرصتها را از دست خواهیم داد.
وی افزود: موضوع دیگر تعامل با کارکنان راهآهن است، تعامل با هزاران نفری که در این صنعت میکوشند، بسیار با اهمیت است و این تعامل باید بسیار دقیق و سنجیده تقویت شود.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: مسئله دیگر تعامل با بحش خصوصی است و درها باید به سوی همه ارکان بخش خصوصی که در حوزه ریلی کار میکنند، در کمال عدالت باز باشد، شرکتها باید برای کار در این حوزه با یکدیگر رقابت کنند و توجه ویژه به بخش خصوصی باید قویتر پیش برده شود.
صادق تصریح کرد: با بودجه دولتی راهآهن نمیتوان طرحهای موجود را پیش برد و به همین دلیل بهرهگیری از سرمایهگذاری بخش خصوصی باید در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: حوزه ریلی نقشی بسیار مهم در توسعه کشور دارد و علاوه بر دوستدار محیط زیست بودن، میتواند ایمنی حملونقل و بهینهسازی مصرف انرژی را محقق کند. از این رو ظرفیتهای موجود باید به صورت حداکثری مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که در حوزه حملونقل ریلی در بخش باری باید اقدامات جدی صورت گیرد، گفت: سرعت حملونقل ریلی نه در حوزه باری و نه در حوزه مسافری قابل قبول نیست و افزایش این سرعت باید با اولویت بالا پیگیری شود.
صادق تاکید کرد: ترسیم و توصیف واقعیاتی که هماکنون با آن مواجهیم، مهمترین گامی است که مدیرعامل جدید شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران باید به انجام برساند و نقاط ضعف و چالشها باید دستهبندی و اولویتبندی شود تا بتوان در سریعترین زمان نسبت به رفع چالشها اقدام کرد که در این راستا بدنه راهآهن باید به صورت حداکثری به کار گرفته شود.