به گزارش مشرق به نقل از ايرنا،منابع خبري غربي و منطقه امروز پنجشنبه اعلام کرد که پرتغال روز گذشته (چهارشنبه) شاهد اعتصاب هايي گسترده و سراسري بود.
اين اعتصاب ها از سوي اتحاديه هاي صنفي در واکنش به تصميم دولت براي سياست هاي سختگيرانه اقتصادي براي مقابله با بحران اقتصادي، تدارک شده بود.
پس از بحران اقتصادي براي يونان که با کسر بودجه شديد روبه رو شد، پرتغال، اسپانيا و ايرلند شرايط مشابهي دارند و براي جلوگيري از هرگونه مقابله با بحران، دست به اقداماتي چون کاهش بودجه و يا افزايش سن بازنشستگي و افزايش نرخ خدمات دولتي زده اند.
به گزارش اين منبع خبري، بنا به اظهارات يکي از اتحاديه هاي پرتغال، اين بزرگترين اعتصابي است که تاکنون در اين کشور سازماندهي شده و طيف گسترده اي از معلمان، راننده ها، آتش نشان ها و حتي پزشکان و دست اندرکاران سينما به آن پيوسته اند.
در حالي که دولت پرتغال رقم رسمي در مورد تعداد اعتصاب کنندگان منتشر نکرده است، رييس يکي از سنديکاهاي پرتغال جمعيت معترضين را حدود سه ميليون نفر تخمين زد.
در پي اين اعتصاب، حمل و نقل و رفت و آمد در اين کشور به شدت مختل شد و در فرودگاه هاي سرتاسر پرتغال، نه هواپيمايي به زمين نشست و نه پروازي صورت گرفت.
همچنين بيش از سه چهارم مسافرت با قطار معلق و بيش از 60 درصد خطوط اتوبوسراني هم کار نکردند.
متروي ليسبون، پايتخت پرتغال هم روز چهارشنبه براي تمام روز تعطيل بود و حتي قايق هاي مسافربري ميان دو سوي 'تاگوس' (رودخانه اي در مرز ميان پرتغال و اسپانيا) هم کار نکردند.
گزارش ها حاکيست، اين اعتصاب روند کار بانک ها، رسانه ها و کارگران و کارمندان بخش عمومي و خصوصي را مختل کرده و حتي نيروهاي پليس از صدور قبض پارکينگ خودداري کردند.
به گفته اتحاديه هاي کارگري و سنديکاها، تنها کمتر از 10 درصد کارگران کارخانه خودروسازي و قطعات ماشيني فولکس واگن در شمال شهر 'پورتو' سرکار رفتند.
استقبال از اعتصاب يک روزه از سوي تمامي بخش هاي عمومي و خصوصي در پرتغال، اين کشور را به تعطيلي کشاند. <BR>