به گزارش مشرق، حدود ۳۵۰ کارگر شرکت تولید زیردریایی «اِیاسسی» در بخش امور نگهداری زیردریاییهای کالینز نیروی دریایی استرالیا از روز چهارشنبه دست به اعتصاب کردند.
آوشیتدپرس نوشت، اتحادیه صنفی کارگران بخش تولیدی استرالیا در بیانیهای اعلام کرد این اعتصاب در کارخانه کشتیسازی «آزبورن» نیروی دریایی استرالیا در مرحله اول تا روز دوشنبه آینده ادامه خواهد یافت و بعد از آن در آن روز نشستی برای بررسی دور دوم اعتصاب برگزار خواهد شد.
این اتحادیه انگیزه این اعتصاب را اعتراض به اعمال تبعیض و ناکافی بودن درصد افزایش حقوق این کارگران دانست.
اتحادیههای حامی معترضان میگویند به مقامهای مسئول این شرکت پیشنهاد تدابیری برای صرفهجویی در هزینههای و ارتقای تولید را دادند اما این پیشنهادها نادیده گرفته شدند.
«استیوارت گوردون» یک دبیر ارشد اتحادیه کارگران بخش تولیدی استرالیا با تاکید بر تشدید نارضایتی در بین کارگران شرکت ایاسسی گفت: «شرکت ایاسسی میتواند به کارگرانش حقوق دهد اما نمیخواهد این کار را انجام دهد. استدلالهایی که این شرکت درباره فاکتورهای محیط زیستی و اقتصادی ارائه می کند، با توجه به هزینههای زندگی و تاثیر آن بر حوزه جنوب استرالیا در حالی که مردم این ناحیه مهارتهای ضروری را برای شرکت ایاسسی تامین میکنند، ناموجه هستند.»
این اعتصاب در حالی برگزار شده که دولت فدرال استرالیا یک توافق چهار ساله ۲.۲ میلیارد دلاری را با شرکت ایاسسی بر سر عملیاتی کردن زیردریاییهای دسته کالینز در دهه ۲۰۳۰ و فراتر از آن منعقد کرده است.
در آینده و بر اساس پیمان شراکت «آکوس» بین استرالیا، آمریکا و بریتانیا، قرار است زیردریاییهای دست دوم آمریکایی دسته «ویرجینیا» که به پیشران هستهای مجهز هستند جای این زیردریاییها را در ارتش استرالیا بگیرند.
این اتحادیه تاکید کرد نیروی کار جنوب استرالیا «نقشی حیاتی را در آینده ناوگان زیردریایی ها مرتبط با پیمان آکوس ایفا خواهد کرد. بسیاری از این کارگران به منظور آموزش دیدن در زمینه فنآوریهای جدید هماکنون به آمریکا اعزام شدهاند.»
نیروی دریایی استرالیا در حال حاضر تنها از نیمی از زیردریاییهایی که در اختیارش قرار دارد بهره میگیرد و زیردریاییهای «شیهان»، «رانکین» و «فارنکومب» غیرفعال هستند.