در حالی که هیچ نشانه‌ای از تغییر موضع رسمی نظام درباره احتمال توقف غنی سازی 20 درصد وجود ندارد، اظهارات نامشخص برخی مقام‌های کشورمان برخی منابع غربی را درباره احتمال انعطاف ایران در مقابل فشارهای غرب به توهم انداخته است.

به گزارش مشرق ، اظهارات نامشخص برخی مقام های کشورمان درباره احتمال توقف غنی سازی 20 درصد در ازای دریافت سوخت راکتور تهران ، برخی منابع غربی را درباره احتمال انعطاف ایران در مقابل فشارهای غرب به توهم انداخته است. این در حالی است که هیچ نشانه ای از اینکه موضع رسمی نظام در این باره تغییر کرده باشد وجود ندارد.

پاسخ احمدی نژاد به خبرنگار فرانس 24 در خردادماه سال جاری مبنی بر اینکه "آیا تهران به پیشنهادی مبنی بر توقف غنی سازی اورانیوم و انجام آن توسط کشورهای دیگر موافقت می کند" اولین سخنی بود که بازتاب قابل تاملی را در رسانه های خارجی مبنی بر توقف غنی سازی جمهوری اسلامی ایران داشت.

رئیس جمهور کشورمان در پاسخ به این سوال عنوان کرده بود "جمهوری اسلامی ایران چنین پیشنهادی را قبول می کند!"

محمود احمدی‌نژاد همچنین در حاشیه سفر به نیویورک در گفتگو با تلویزیون NHK درباره مذاکرات هسته‌ای ایران با کشورهای 1+5 اظهار داشت: از سوی جمهوری اسلامی ایران مانعی برای ادامه مذاکرات وجود ندارد و حاضر هستیم در صورت تأمین اورانیوم غنی شده در حد 20 درصد با قیمت و شرایط عادی از تولید آن در داخل کشورمان صرف‌نظر کنیم.

رئیس جمهور کشورمان در حاشیه سفر اخیر خود به نیویورک در گفت و گو با شبکه PBS و CBS آمریکا نیز گفته بود: ایران گامهای بلندی برای تبدیل تقابل بین ایران و آمریکا به تعامل برداشته که یکی از آنها در عرصه مسئله هسته ای بوده است. این مسئله دیگر از روال منطقی خود خارج شده و به روالی خسته کننده تبدیل شده است و اگر آمریکایی ها اراده کنند که این مسئله تمام شود، کمک بزرگی به تفاهم خواهد بود.

علی‌اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز نفر بعدی بود که در این رابطه صحبت‌های قابل تأملی را مطرح کرد.
او در روزهای گذشته از توقف غنی‌سازی 20 درصدی جمهور اسلامی ایران در ازای لغو تحریم‌ها خبر داده بود.

سلطانیه در گفت‌وگو با خبرگزاری "اینترپرس سرویس" عنوان کرده بود که "ما آماده‌ایم غنی‌سازی 20 درصدی را تعلیق کنیم، مشروط بر این‌که یک گام متقابل سازگار با آن را مشاهده کنیم. اگر ما این کار را انجام دهیم، نباید تحریم‌ها وجود داشته باشد."

سخنگوی وزارت خارجه نیز در یک نشست رسانه ای عنوان کرد: در صورتی که تأمین سوخت ۲۰ درصدی رآکتور تحقیقاتی تهران تضمین شود، ایران حاضر است در باره تعلیق غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم گفت‌و‌گو کند.

رامین مهمانپرست روز جمعه، ۲۱ مهرماه در دهمین نشست رسانه‌ای اوراسیا در قزاقستان گفت: «برای غنی‌سازی ۲۰ درصد، چون نیاز کم است و تولید آن صرفه اقتصادی نیز ندارد، اگر تأمین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران را تضمین کنند، این موضوع قابل مذاکره خواهد بود».

وی افزود: «اگر تضمینی برای تأمین سوخت ۲۰ درصد رآکتور تحقیقات تهران داده شود، مسئولان ما آمادگی ورود به بحث و گفت‌و گو درباره غنی‌سازی ۲۰ درصد را دارند، اما این بدان معنا نیست که ما حق غنی‌سازی برای ۲۰ درصد را نداریم».

علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه همیشه خندان دولت احمدی نژاد نیز یکی دیگر از مقامات دولتی کشورمان است که در این رابطه به اظهار نظر پرداخته است. او به تازگی به مجله آلمانی «اشپیگل» گفته است که اگر حق غنی‌سازی ایران به رسمیت شناخته شود و سوخت مورد نیاز ایران تأمین شود، ایران «به طور داوطلبانه» از میزان غنی‌سازی خود می‌کاهد.

صالحی، این کار را مشروط به این نکته می کند که در عوض باید تضمین داده شود که اورانیوم غنی شده مورد نیاز ایران از خارج به این کشور تحویل داده شود. خبرگزاری فرانسه مدعی است که چنین مبادله ای در مذاکرات قبلی توسط کشورهای غربی پیشنهاد شده بود ولی مورد موافقت ایران قرار نگرفت.

جالب است که این اظهارات بازتاب بسیار گسترده ای در محافل غربی داشته و رسانه های غربی آن را مستقیما به معنای تاثیر پذیری ایران از فشارها ارزیابی کرده اند.

روزنامه "نیویورک تایمز"، از قول یک مقام ارشد آمریکایی نوشته بود: «ایران در قالب طرحی که برپایه طرح گام به گام مذاکرات مسکو تهیه شده، خواستار حذف تمامی تحریم ها شده است تا در ازای آن، تدریجا غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم را متوقف کند.

با تمام این اوصاف اما "سعید جلیلی"، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، ۱۵ مهرماه گفت: «هیچ گونه پیشنهاد جدیدی خارج از چارچوب مذاکرات ۵+۱ در اجلاس اخیر سازمان ملل متحد مطرح نشده است و ادعای برخی رسانه های آمریکایی در این خصوص بی اساس است.»

این در حالی است که مطابق پیشنهاد ایران به گروه 1+5 در مسکو، موضوع غنی سازی 20 درصد علاوه بر دریافت سوخت راکتور تهران در مقابل لغو کلیه تحریم های درون شورای امنیت قرار داده شده است و صرف دریافت سوخت راکتور تهران برای توقف غنی سازی 20 درصد به هیچ وجه کافی نخواهد بود.

به گزارش مشرق ، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز سفر خود به خراسان شمالی در اجتماع پرشور مردم خراسان در ورزشگاه تختی با بیان اینکه  مرتبط کردن تحریم ها با موضوع هسته ای ایران یک دروغ بزرگ است، عنوان کردند: امروز دشمنان ما، راديوها، بعضى‌ها هم با اينها همزبان ميشوند، هى مسئله‌ى تحريم را بزرگ ميكنند، بزرگ ميكنند. تحريم مال امروز و ديروز نيست؛ از اوائل، تحريم وجود داشته است.

رهبر معظم انقلاب با تاکید بر اینکه روحيه‌ى استقلال ملت ایران موجب تحریم ها شده است فرمودند: تحريم از اول بوده است. امروز دشمنان ما - چه دولت آمريكا، چه بعضى از دولتهاى اروپائى - تحريم را مرتبط كرده‌اند به مسئله‌ى انرژى هسته‌اى. دروغ ميگويند. آن روزى كه اينها تحريمها را برقرار كردند، انرژى هسته‌اى در كشور نبود؛ صحبتش هم نبود. آنچه كه اينها را از ملت ايران عصبانى ميكند و به اينجور تصميم ها وادار ميكند، سرافرازى ملت ايران است، گردنكشى ملت ايران است. اين روحيه‌ى استقلال، اين روحيه‌ى قدر خود شناختن، اين روحيه‌ى عدم تسليم كه به بركت اسلام و قرآن در ملت ايران به وجود آمده، اين است كه آنها را عصبانى ميكند
.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • صبا ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    0 0
    در اين گزارش چه ارتباطي بين بيانات امام خامنه اي درباره تحريم ها و سخنان رئيس جمهور،‌وزير خارجه و سخنگو درباره تعليق غني سازي 20 درصد وجود دارد؟
  • ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    0 0
    ایران از همون اول گفته بود اگه اورانیوم بیست درصد بدهید ما تولید نمیکنیم. برگردید به آرشیو خودتون
  • ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    0 0
    مشرقیای عزیز دوباره زیادی ....!
  • ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    0 0
    ای که گفتی یعنی چه.....
  • احمد ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    0 0
    خطاب به دوستانی که گفته بودن اظهار نظر دولتی ها چه ربطی به سخنان رهبری داره همون طور که در متن هم آمده رهبری موضوع تحریم ها را بی ارتباط با موضوع هسته ای دونسته و دلیل تحریم ها را به دلیل دشمنی غرب با ایران عنوان کرده، وقتی برخی مسوئلین به دست و پا زدن بیمورد در زمینه ای که صلاحیت ورود به اونو ندارن برای کشور بحران خودساخته ایجاد میکنن و تنها دست آورد این قضیه تضعیف وجهه تیم مذاکره کننده باطرف خارجی است. ای کاش توضی بدن که چرا دست روی بازار ارز گذاشتن که با این اقدام شاهد التهاب شدید در این بازار هستیم.
  • ۱۸:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    0 0
    هرکی ربطشو نمی فهمه بهش هرجی نیست
  • امیر ۱۸:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    0 0
    مشرق خوبی؟؟؟؟
  • حميد ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    0 0
    پس اقاي رئيس جمهور توي اين هشت سال چه بلايي سر كشور امد بخاطر مواضع محكمت در ارتباط با انرژي هسته اي حالا هم برگشتي به هشت سال قبل يعني(دوران خاتمي و حرف خاتمي) آه خداي من ................
  • امیر ۲۱:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    0 0
    مشرق جان! به نظر من این اطهارات تناقضی با سیاست های اصلی نظام نداره ببینید، مگه یادتون نیست بیانیه تهرانو؟! توی اون قضیه ما کاری کردیم که همه فهمیدن مقصر این مشکلات آمریکاست احمدی هم اگه چنین چیزی گفته، با آگاهی از این که چنین چیزی رو اونا انجام نمیدن گفته تا توپو بندازه توزمینشون
  • حامد ۲۲:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    0 0
    درپاسخ به وزیر امورخارجه امریکا که گفته بود آماده برداشتن همه تحریمها هستیم وراستی آزمایی انها بهترین سیاست میباشد تابعدهانگویند ما آماده تعلیق تحریمها بودیم اما ایرانیها قدمی برنداشتندوبازهم ایران را مقصرجلوه دهند
  • ۰۰:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۴
    0 0
    اولا صالحی همیشه خندان نیست دوما ..
  • حسین ۰۳:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۴
    0 0
    از اول هم قرار بود سوخت 20 درصد را بخریم -بعد که ندادند گفتیم ندین می سازیم بعدش که باور نکردن ساختیم بعد از اون گفتن ایران توان تولید صفحه سوخت را نداره که اون هم ساخته و رسما محصول نهایی تولید شد همیشه هم در طول این ماجرا گفتیم که اگه 20 درصد بدین اصراری به تولیدش نداریم و حالا هم سعی می کنیم از همون موضع قبلی با اضافه شدن پیش شرط لغو تحریم های جدید برای پیش رفت در مذاکرات استفاده کنیم. حالا این وسط چرا شما داغ کردی؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس