کد خبر 1627757
تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۱
نرخ فقر در کشور ظرف سه سال ۸ درصد کاهش یافته است

نرخ فقر در سه سال گذشته در دولت شهید رئیسی ۸ درصد کاهش یافته و ۶.۵ میلیون نفر از زیر خط فقر خارج شده‌اند

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در ۳ سال دولت سیزدهم علاوه ‌بر اینکه توزیع یارانه نقدی افزایش یافت، در زمینه اشتغال‌زایی نیز اقدامات زیادی همچون پرداخت تسهیلات ارزان ‌قیمت به کسب‌وکارها انجام شد. خروجی این برنامه‌ها این شد که بانک جهانی در آخرین گزارش خود از وضعیت فقر در ایران اعلام کرد نرخ فقر بر اساس معیارهای ۳.۶۵ دلار و ۶.۸۵ دلار در روز، طی ۳ سال اخیر کاهش یافته که نشانه بهبود توزیع درآمد ناشی از رشد فراگیر و پرداخت یارانه است.

روزنامه وطن امروز در این‌باره می‌نویسد: در سال‌های ۱۴۰۰-۱۳۹۹ و ۱۴۰۲-۱۴۰۱، نرخ فقر بر اساس معیار ۶.۸۵ دلار آمریکا در روز، از ۲۹.۳ درصد به ۲۱.۹ درصد کاهش یافته است و ۶.۵ میلیون ایرانی از زیر خط فقر خارج شده‌اند. این در حالی است که در ۳ سال پایانی دولت دوازدهم، دقیقاً روند معکوس در این زمینه طی شده بود و نرخ فقر از ۲۱.۶ درصد به ۲۹.۱ درصد رسیده بود.

درباره نحوه توزیع درآمد بین دهک‌های مختلف نیز عموماً از شاخص ضریب جینی استفاده می‌شود. ضریب جینی عددی بین صفر تا یک است. اگر ضریب جینی برابر با صفر باشد، به این معناست که توزیع درآمد یا ثروت کاملا مساوی است (همه افراد درآمد یا ثروت یکسانی دارند). در صورتی که ضریب جینی به یک نزدیک‌تر باشد، نشانگر نابرابری بیشتر است. روند ضریب جینی مطابق آمارهای مرکز آمار ایران نشان می‌دهد در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، نابرابری در کشور کاهش یافته و به کمترین میزان سال‌های اخیر خود یعنی ۰.۳۸۷۷ رسیده است.

آمار بانک مرکزی درباره ضریب جینی به دلیل تفاوت در روش آمارگیری و محاسبات، همواره بالاتر از مرکز آمار بوده است اما با این وجود روند کاهنده ضریب جینی در دولت سیزدهم، در آمارهای بانک مرکزی نیز مشاهده می‌شود. نکته بسیار مهم و جالب توجه آنکه بر اساس آمارهای مقدماتی بانک مرکزی برای سال ۱۴۰۲، ضریب جینی به رقم ۰.۳۶ رسیده است که کف تاریخی این شاخص محسوب می‌شود. به بیان دیگر، مجموعه سیاست‌های اتخاذ شده در دولت سیزدهم موجب شده است نابرابری درآمدی در کشور به حداقل تاریخی خود برسد.

طی ۳ سال دولت سیزدهم به گزارش بانک جهانی، خانوارهای ۴ دهک پایین رشد مصرف بالاتری نسبت به ۶ دهک بالا تجربه کردند و این امر موجب کاهش نابرابری شد. طی این مدت، ترکیبی از سیاست‌های افزایش دستمزد، افزایش درآمدهای ناشی از خوداشتغالی و افزایش یارانه نقدی به رشد مصرف و کاهش فقر کمک کرده است. نکته حائز اهمیت آنکه نه تنها عملکرد ۳ ساله اخیر در کاهش فقر و بهبود توزیع درآمد کاملاً مثبت بوده، بلکه پیش‌بینی بانک جهانی از روند نرخ فقر در ایران نیز کاهشی است به گونه‌ای که پیش‌بینی شده نرخ فقر در ۳ سال آینده حدود ۳ واحد درصد کاهش یابد، لذا دولت سیزدهم، اقتصادی را تحویل دولت آتی می‌دهد که دارای چشم‌انداز رشد اقتصاد مثبت و چشم‌انداز کاهش نرخ فقر به سطوحی کمتر از کل دهه اخیر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 2
  • من IR ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۸
    5 0
    بر جدوآباد دروغگوت لعنت
  • اسماعیل IR ۰۸:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۸
    0 0
    مشرق عزیز _ سلام ، اگر میان مردم بیایند و نظر سنجی منصفانه ای انجام بشه واقعیت های فقر و بدبختی مردم بیشتر برای راویان مطالب بالا آشکار میشه ، مردم در این سه سال دار و ندار و پس اندازشون اگر داشتند برای خالی نموندن سفره شون که از گرسنگی نمیرن خرج کردن ، خیلی ها هم از درد و نبود دارو و اقلام حیاتی جون دادن و ادارات دولتی خدماتشون را به بخش خصوصی دادن ، اگر این مخلص کلام بنده و امثال من مایه افتخار و مباهات کشورداری و خدمت هست ما نخواستیم قربون افغان بودن نوی ای مملکت که همه چیزشون مفت و مجانیه .2
  • IR ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۸
    2 0
    حتما 6/5 میلیون نفر از زیر خط فقر خارج شده‌اندو به زیر خاک رفته اند!!!!!!!!!!!
  • IR ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۸
    1 0
    خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
  • IR ۰۹:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۸
    1 0
    از گوشت کیلویی 800هزارتومانی کاملا مشخصه!!!!!!!!!
    • IR ۰۶:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
      0 0
      نخودکیلویی100هزار!خخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
  • IR ۰۹:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۸
    1 0
    چون ملت دیگه فقط به خوردن نون وپیاز قناعت کرده اند.
  • IR ۰۹:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۸
    1 0
    شعرنگوبابا
  • IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۸
    1 0
    از مشرق غیر از دروغ انتظاری نمیره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس