افزایش درخواست‌ها برای برکناری مدیر سرویس مخفی آمریکا

در پی اهمال سرویس مخفی آمریکا در حادثه ترور ترامپ، جمهوری خواهان و دموکرات‌های کنگره، خواستار استعفای رئیس این سرویس شدند.

به گزارش مشرق، در پی اهمال و قصور سرویس مخفی آمریکا در حادثه ترور نافرجام دونالد ترامپ در شهر باتلر پنسیلوانیا، گروهی دو حزبی متشکل از جمهوری خواهان و دموکرات های ارشد، خواستار استعفا و کناره گیری «کیمبرلی چیتل» رئیس این سرویس شدند.

براساس این گزارش، جیمز کومر رئیس جمهوری خواه کمیته نظارت مجلس نمایندگان و جیمی راسکین دموکرات ارشد کنگره که به طور عادی در بسیاری از موضوعات با یکدیگر اختلاف دارند، خواستار استعفای خانم چیتل شدند.

کمیته نظارت و پاسخگویی مجلس نمایندگان آمریکا، روز گذشته جلسه استماعی را در راستای تحقیقات مربوط به ترور نافرجام دونالد ترامپ با دعوت از کیمبرلی چیتل مدیر سرویس مخفی برگزار کرد. در این جلسه خانم چیتل به پرسش های نمایندگان عضو این کمیته پاسخ داد و در بسیاری از مواقع نیز از پاسخ دادن طفره رفت.

کومر خطاب به خانم چیتل گفت: این کمیته مدلی برای دوستی دو حزبی نیست و من فکر می کنم امروز ما با ناامیدی گردهم آمده ایم تا به این موضوع رسیدگی کنیم.

راسکین تصریح کرد خانم چیتل اعتماد کنگره را در شرایط اضطراری و مهم در تاریخ آمریکا از دست داد و ما باید به سرعت این موضوع را مدنظر قرار دهیم.

در جریان این جلسه ۴ و نیم ساعته، چیتل تیراندازی ۱۳ جولای به سمت ترامپ در پنسیلوانیا را مهم ترین شکست عملیاتی در سرویس مخفی طی دهه ها دانست و آن را با تلاش برای ترور رونالد ریگان رئیس جمهور سابق کشور در سال ۱۹۸۱ مقایسه کرد.

اما وی با وجود آنکه بارها در جریان جلسه با درخواست کناره گیری مواجه شد، اظهار کرد من فکر می کنم من بهترین فردی هستم که می توانم در حال حاضر سرویس مخفی را اداره کنم.

چیتل مدعی شد سطح امنیتی برای رئیس جمهور سابق پیش از این گردهمایی انتخاباتی افزایش یافته بود و امنیت درخواستی از سوی کمپین ترامپ برای این گردهمایی تامین شده بود.

اما وی بارها از پاسخ به پرسشی درباره محیط امنیتی خودداری کرد. موضوعی که مقامات آن را تهدیدی بالقوه و تصمیم اتخاذ شده درباره آن و رفتار مشکوک ضارب پیش از گردهمایی می دانستند.

دونالد ترامپ ۱۳ جولای در یک گردهمایی انتخاباتی در شهر باتلر در ایالت پنسیلوانیا، هدف ترور نافرجام قرار گرفت و از ناحیه گوش راست مجروح شد.

تصاویر منتشرشده از لحظه حادثه نشان می‌دهد که ترامپ در حالی که مشغول سخنرانی بود صدای شلیک چندین گلوله به گوش رسید و ناگهان رئیس جمهور آمریکا پشت تریبون محل سخنرانی زانو زد، لحظاتی بعد، وقتی دوباره ترامپ روی پاهایش ایستاد، تصاویر رد خون را روی صورت او نشان می‌داد. او همچنین در آن لحظات دست‌هایش را مشت کرده بود و فریاد «بجنگید، بجنگید، بجنگید» را سر می‌داد،‌

گردهمایی شهر باتلر در فضای باز برگزار شد و با ضعف اطلاعاتی و امنیتی سرویس مخفی، ضارب توانست ترامپ را هدف قرار دهد گرچه خود بلافاصله کشته شد، در زمان حاضر تحقیقات در مورد انگیزه ضارب از این تیراندازی آغاز شده است.

اف‌بی‌آی اعلام کرد: توماس متئو کروکس ۲۰ساله اهل باتلر پنسلوانیا، عامل تیراندازی به‌سمت ترامپ بوده است، اما انگیزه فرد ضارب مشخص نشده است.

پس از این حادثه شماری از جمهوری‌خواهان کنگره خواستار برکناری مدیر سرویس مخفی شدند.

اما در این میان شبکه فاکس نیوز به نقل از منابع مطلع، خبر داد که نهاد امنیتی سرویس مخفی (مسئول حفاظت از ترامپ) ۱۰ دقیقه پیش از آغاز سخنرانی او از وجود تهدید آگاه شده بود، اما به ترامپ اجازه حضور در جایگاه را داد.

همچنین «جان باراسو» سناتور ایالت وایومینگ پس از حضور در جلسه توجیهی با سرویس مخفی و اف.بی.آی. به فاکس نیوز گفت:‌ «نیروهای مجری قانون یک ساعت قبل از حادثه به فردی که قصد ترور ترامپ را داشت مشکوک شده بودند، چرا که او یک وسیله تخمین مسافت و همچنین یک کوله‌پشتی به‌همراه داشت، آن‌ها نباید این مورد را نادیده می‌گرفتند، هر کسی باید به این چیزها حساس باشد».

وی افزود: «دادستان منطقه‌ای که شاهد سوءقصد به ترامپ بوده است، می‌گوید که سرویس مخفی فاقد منابع انسانی کافی برای تأمین امنیت ساختمان‌های اطراف بود».

او در ادامه خواستار استعفای «کیمبرلی چیتل»، مدیر سرویس مخفی آمریکا شد.

دونالد ترامپ در نخستین مصاحبه خود پس از ترور نافرجامش اظهار داشت که پیش از حادثه هیچ هشداری درباره وجود یک مشکل دریافت نکرده بود.

ترامپ خاطرنشان کرد: من فکر می‌کنم اشتباهی رخ داد. چگونه یک نفر می‌تواند به آن سقف برود و چرا این موضوع گزارش نشد؟

در همین حال، نشریه نیویورک تایمز به نقل از یک سخنگو فاش کرد سرویس مخفی آمریکا، درخواست‌های امنیتی دونالد ترامپ برای اختصاص منابع بیشتر در دو سال اخیر منتهی به توطئه ترور نافرجام وی در یک گردهمایی انتخاباتی در پنسیلوانیا را رد کرده بود.

این نشریه افزود: این خبر، دقیقاً در نقطه مقابل اظهارات قبلی مسئولان سرویس مخفی آمریکاست. سرویس مخفی آمریکا که وظیفه حراست و محافظت از سران سابق و فعلی کشور را به‌عهده دارد، طرح هرگونه درخواست از سوی ترامپ برای اختصاص منابع انسانی بیشتر را رد کرده بود. این نهاد بارها اعلام کرده که دچار کمبود منابع است.

براساس این گزارش، قرار است کریستوفر ری مدیر اف بی آی نیز روز چهارشنبه در مقابل کمیته قضایی کنگره حاضر شود. همچنین قرار است مایک جانسون رئیس کنگره نیز از یک اقدام دو حزبی به عنوان یک نقطه ارتباطی برای تحقیقات کنگره درباره این حادثه، پرده برداری کند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس