معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه: تبلیغات زودهنگام انتخاباتی نباید صحنه بی‌طرفی را برهم زند

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه تاکنون پرونده‌ای برای تخلفات انتخاباتی تشکیل نشده است، گفت: ۳۰۰ گزارش با موضوع تبلیغات زودهنگام واصل شده است.

به گزارش مشرق، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه در نشست فوق‌العاده شورای‌عالی پیشگیری از وقوع جرم، روز ۳۱ مرداد با اشاره به نعمت مردم‌سالاری دینی و حضور و مشارکت مردم در انتخابات، اظهار کرد: در پایان امسال با مشارکت مردم در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، برگ زرین دیگری در دفتر قطور مردم‌سالاری دینی در نظام جمهوری اسلامی به ثبت خواهد رسید.

تقسیم کار ملی پیشگیری از تخلفات و جرائم انتخاباتی

وی ادامه داد: به موجب «قانون اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی»، شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم باید در مدت زمان ۹ ماه قبل از برگزاری انتخابات، در چهارچوب وظایف خود راهبردها، برنامه‌ها، تدابیر و سایر اقدامات لازم در حوزه پیشگیری از وقوع جرائم و تخلفات انتخاباتی را تدوین کند؛ بر همین اساس با عنایت به اینکه قانون مزبور در همین مردادماه جاری ابلاغ شد و با وجود آنکه کمتر از ۹ ماه تا برگزاری انتخابات باقی مانده لذا بلافاصله نشست فوق‌العاده‌ای را ترتیب دادیم تا در این نشست «تقسیم کار ملی پیشگیری از تخلفات و جرائم انتخاباتی» را تصویب کنیم.

رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به برداشت‌های مختلفی که ممکن است از برخی مفاد «قانون اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس» صورت گیرد و همچنین موارد ناظر بر جرم‌انگاری در قانون مزبور، بر منقّح بودن مصوبات شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم در خصوص راهبردها، برنامه‌ها، تدابیر و سایر اقدامات لازم در حوزه پیشگیری از وقوع جرائم و تخلفات انتخاباتی تاکید کرد.

نگاه دستگاه قضا در انتخابات، نگاه پیشگیرانه است

ستایشی سخنگوی قوه قضاییه در برنامه «مثبت تهران ۲۰» در تاریخ ۳۰ دی ماه درباره وظایف و اختیارات قوه قضاییه در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از راهکارهایی که موجب خواهد شد خروجی تمام اقدامات دستگاه قضایی تجلی عدالت، احقاق حق و ابطال باطل باشد اجرای دقیق موازین قانونی است.

وی تاکید کرد: قوه قضاییه با تمام امکان، ظرفیت و با اعتقاد و عزم راسخ در خدمت مردم است و تمام تلاشمان این است که به صورت مؤثر و قوی، پیشگیرانه در این موضوع وارد شویم و مانع تخلفات باشیم. قوه قضاییه تلاش می‌کند بسترهای مشارکت ساز و اعتماد آفرین را به گونه‌ای مهیا کند که فضای عمومی کشور از حیث رقابت و سلامت به سمت فضای مطلوب و قابل دفاع پیش برود.

ستایشی گفت: قانونگذار در ماده ۱۷ قانون اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، وظایف و تکالیفی را برای شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم، دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم و همچنین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه احصا و برقرار کرده است تا با استفاده از امکانات و ظرفیت‌های موجود، پژوهش‌های لازم را برای آسیب شناسی فرآیندهای انتخاباتی، خاصه انتخابات مجلس شورای انجام دهد و راهکارهای پیشگیرانه را در وقوع تخلفات و جرایم، شناسایی و احصاء و سپس گزارش مستند و مستدلی را به مجموعه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرایم ارائه کند.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: اگر در این مسیر ببینیم کسانی می‌خواهند در این قضیه تخدیش کنند و یا می‌خواهند دقت اصلح مردم را مخدوش کنند با شدت و مطابق موازین قانونی برخورد قانونی خواهیم کرد.

همچنین اصغر جهانگیر در مورد برخورد با تبلیغات انتخاباتی زود هنگام کاندیدهای انتخابات گفت: در راستای اجرای قانون، ستاد مرکزی پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی را از چند ماه گذشته با ریاست دادستان کل کشور راه‌اندازی کرده‌ایم و در این زمینه جلسات منظمی در سه سطح مرکزی، استانی و شهرستانی تشکیل شده که مصوبات خوبی نیز داشته است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: در این جلسات با تاکید بر ایجاد امنیت پایدار برای انتخابات تلاش می‌شود انتخاباتی با شرایط امن و مشارکت حداکثری و همچنین اجرای عدالت انتخاباتی به نحوی که همه بتوانند از این ظرفیت انتخاباتی بهره‌مند شوند را در دستور کار قرار داده‌ایم.

جهانگیر در مورد برخورد با بداخلاقی‌های انتخاباتی گفت: برای جلوگیری از تخریب کاندیدها و سیاه نمایی‌هایی که ممکن است در فضای مجازی صورت گیرد تمهیدات لازم اندیشیده و به استان‌ها ابلاغ شده است که هم توسط دادستان‌ها و هم روسای دادگستری‌ها رصد می‌شود.

تشکیل دو کمیته رصد فضای مجازی و رصد و تبادل انتخاباتی

وی با اشاره به اینکه دو کمیته در این زمینه راه‌اندازی شده است، گفت: اولین کمیته رصد فضای مجازی است که مسئولیت آن با معاون دادستان کل کشور در امور مجازی است که تخلفات و جرایم را در فضای مجازی رصد می‌کند، دومین کمیته رصد و تبادل انتخاباتی موضوعاتی که در استان‌ها از جمله تبلیغات زود هنگام را که از جمله موضوعاتی است که سبب خدشه به انتخابات می‌شود را رصد می‌کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: آنجایی که احساس شود تبلیغاتی صورت می‌گیرد از طریق هشدار و انداز تذکرات لازم داده می‌شود و تلاش می‌شود که تبلیغات زود هنگام ادامه پیدا نکند.

جهانگیر گفت:اگر کسانی با وجود تذکرات بر رفتار خود پافشاری کنند برای آن‌ها پرونده تشکیل و روال قضایی طلب خواهد شد.

وصول ۳۰۰ گزارش با موضوع تبلیغات زود هنگام

وی ادامه داد: تا امروز پرونده‌ای در مورد تبلیغات زود هنگام نداشته ایم، اما بیش از ۳۰۰گزارش در این زمینه واصل شده است که تذکرات لازم توسط دادستان‌ها در سراسر کشور به کاندیدها، طرافداران و کسانی که له و علیه آن‌ها بوده اند داده شده است تا بستر مناسب برای انتخابات پرشور در یازدهم اسفند ماه فراهم شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه تبلیغات زود هنگام صحنه بی طرفی را بر هم می‌زند، گفت: با دعوت و تذکر به هنگام کاندیدها و ستادهای آن‌ها تلاش کرده ایم که محیط بی طرفانه را فراهم کنیم و تا زمانی که زمان تبلیغات آغاز نمی‌شود هیچ فردی خارج از ضوابط قانونی کاری نکند که موجب نگرانی و برهم خوردن صحنه بی طرفی شود.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
    0 0
    دارودسته شما روز بعد از انتخابات حتماً جهت خرید پماد سوختگی به داروخونه مراجعه نمایند.تجویز صلواتی.................
  • یک بار دیگه DE ۲۳:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
    0 0
    تبلیغات یعنی رقابت، اون وقت چطوری بی طرف هم باشه!!! کلا مرزهای منطق داره جابجا می شه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس