کد خبر 15724
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۸۹ - ۱۴:۴۲

دبير همايش باران غدير گفت: يکي از خلاء‌هايي که در فعاليت‌هاي فرهنگي داخل کشور ديده مي‌شود عدم ارتباط با فضاي خارج از کشور به دلايل مختلف است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، نشست رسانه‌اي نخستين همايش ادبي-هنري باران غدير صبح امروز در دفتر همايش‌هاي حوزه‌ هنري با حضور حجت‌الاسلام محمدرضا زائري دبير همايش و حسين روي‌بران نماينده دفتر ادبيات بيداري حوزه هنري برگزار شد.
در ابتداي اين نشست محمدرضا زائري دبير همايش درباره نخستين همايش ادبي- هنري باران غدير گفت: اتفاق بزرگي که در تاريخ اسلام در روز غدير خم رخ داد و تلاقي بعثت پيامبر اکرم (ص) و عاشوراي سيد‌الشهدا (ع) شايد يکي از معدود و نادران اتفاقاتي است که پيامبر اکرم (ص) اصرار داشتند تا زبان هنر ماندگار شود.

* پيامبر براي روز غدير دستور سرودن شعر را دادند
به گفته دبير همايش رخدادهاي بزرگي در تاريخ اسلام وجود دارد، از جمله جنگ‌هاي مشهور تا اتفاقات بسيار مهم و بزرگ ديگر ولي پيامبر (ص) براي هيچ يک به افراد امر به شعر سرودن نکردند.
زائري عنوان کرد: معمولا در طول تاريخ، فاتحان براي پيروزي در جنگ شعر مي‌سرايند ولي در اسلام پيامبر اکرم براي جشن و شادي غدير دستور استفاده از زبان هنر را مي‌دهند.
وي با اشاره به فرموده رهبر انقلاب اظهار داشت: مقام معظم رهبري تعبيري اين چنين دارند که فرمودند هيچ انديشه‌اي بدون استفاده از زبان هنر ماندگار نمي‌شود. اين سخن الهام گرفته از اين رويکردي است که در سيره پيامبر اکرم وجود دارد.
زائري در ادامه يادآور شد: پس از منصوب شدن حضرت علي به جانشيني پيامبر (ص)، حضرت به حسان بن ثابت امر به شعر گفتن مي‌کند اين در واقع شايد يکي از نقطه‌هاي اوج استفاده از زبان هنر و ادبيات در تاريخ اسلام است که به جاي استفاده از هنر در جنگاوري‌ها و فتوحات، در يک اتفاقي مثل غدير که نقطه اوج تعالي انسان و پيوند او با آسمان است رسول خدا از زبان شعر استفاده مي‌کند.
وي در ادامه با اشاره به فعاليت‌هاي حوزه هنري اضافه کرد: حوزه هنري که پيشرو و پيشتاز در ارتباط با فضاهاي هنري و ادبي حتي خارج از کشور بوده و در داخل کشور هم نام و آوازه خود را همچنان حفظ کرده همانند سالهاي گذشته فعاليت و نشاط و حرکت بسيار جدي در زمينه و عرصه بين‌المللي داشته است؛ از دعوت شعراي بزرگ گرفته تا فعاليت‌هاي متنوع در خارج از کشور که نشان مي‌دهد حوزه هنري همواره پيشتاز است.
زائري در ادامه ابراز داشت: حوزه هنري تصميم دارد از اين مناسبت مهم که يک مناسبت انساني و اسلامي است براي نشان دادن حضور هنر در اين فضا بهره برد.

* غدير مرکز شکل‌گيري مقاومت است
دبير همايش ادبي - هنري باران غدير گفت: به عنوان نخستين برنامه از اين همايش‌ها که هر ساله برگزار خواهد شد همايش امسال به موضوع مقاومت پرداخته است.
وي تصريح کرد: دفتر ادبيات بيداري شايد از اين زاويه که غدير نقطه تلاقي و شکل‌گيري مقاومت ميان بعثت و عاشورا است، به سراغ شعرا و ادباي مسيحي لبناني رفته که با اشعار و سروده‌ها و آثار مکتوب در حوزه مقاومت و موضوع غدير، امير‌المومنين و عاشورا آثار ارزنده‌اي را منتشر کرده است.
زائري گفت: طبعا اين همايش محدود به موضوع و محور مشخصي نخواهد بود و مي‌کوشد در سالهاي آ‌ينده هر بار به سراغ يک حوزه، يک موضوع و يک زمينه خاص برود.
دبير همايش ادبي - هنري باران غدير در ادامه عنوان کرد: شايد مهمترين رکن و اساس اين همايش به ادبا و شعراي لبنان توجه دارد و دليل آن اين باشد که ايران و لبنان پيوند تاريخي و ريشه‌اي ديرينه‌اي با يکديگر دارند.
زائري بيان کرد: ارتباط ايران و لبنان ارتباطي طولاني و تاريخي چه به جهت اعتقادي و جهت به لحاظ روابط سياسي و فرهنگي است.
به گفته دبير همايش باران غدير مشهورترين و بارزترين جلوه‌هاي اين ارتباط از آغاز قرن بيستم ظهور کرد. چهره‌هاي بسيار برجسته لبناني که جهاني هم هستند تا امروز به موضوعاتي پرداخته‌اند که شايد در نگاه اول باور آن دشوار باشد که اين موضوعات را يک اديب و نويسنده مسيحي نوشته است و جالب اينجاست که بسياري از اين شعرا و نويسندگان آثار مستقلي در اين زمينه‌ها منتشر کردند.
زائري خاطر نشان کرد: طبيعتا بسياري از آن چهره‌هاي برجسته در حال حاضر در قيد حيات نيستند اما از افرادي که زنده بودند و فعالانه به توليد آثار ادبي مي‌پردازند دعوت شده تا در اين همايش حضور يابند.
وي ابراز داشت: از افرادي که آثار مستقل در زمينه غدير، مقاومت، فرهنگ اسلامي و ايراني دارند براي حضور در اين همايش دعوت شده است.
زائري با اشاره به خلاء فرهنگي در کشور يادآور شد: عدم ارتباط با فضاي خارج از کشور به دلايل مختلف است.

* با برگزاري اين همايش‌ها تمدن ايراني و جمهوري اسلامي را به دنيا معرفي مي‌کنيم
زائري در ادامه اظهار داشت: اما فعاليت‌هايي که در حوزه هنري در اين زمينه‌ها صورت مي‌گيرد اين فضا را باز مي‌کند،‌ از يک سو موقعيتي فراهم مي‌کند تا تمدن ايراني و جمهوري اسلامي و دستاوردهاي نظام را به دنيا معرفي کنيم و از طرف ديگر از دستاوردهاي فرامرزي نيز بهره بريم.
وي ادامه داد: فرصت غدير، فرصتي است که اين نقاط مشترک در همايش خود را نشان دهد.
زائري با اشاره به لبنان و فعاليت‌هاي مقاومت تصريح کرد: آثار رو به رشد نويسندگان و شاعران مسيحي در اين موضوعات نشان مي‌دهد که اولا زمينه و ظرفيت براي ارتباط فراهم است،‌ ثانيا با تکريم از اين تلاش‌ها، در واقع قدرشناسي و ادب خود را نشان مي‌دهيم. همان چيزي که در سيره اهل بيت (ع) وجود دارد.
دبير همايش باران غدير اظهار داشت: اميدواريم اين قدم آغازين شروعي باشد براي قدم‌هاي بعدي در ارتباط‌هاي گسترده و بين‌المللي با چهره‌ها و حوزه‌هاي فرهنگي که در دنيا حاضر هستند. در اين صورت ظرفيت‌هاي فرهنگي کشور خود را عرضه و نمايان مي‌کنند.
زائري با اشاره به نمايش يک فيلم مستند در اين همايش گفت: قرار است فيلم مستندي از يک شخصيت لبناني در همايش به نمايش درآيد البته اين حرکت در آينده استمرار خواهد يافت.

* شش شخصيت برجسته فرهنگي لبنان به ايران مي‌آيند
به گفته دبير همايش مهمانان اين همايش 6 تن از چهره‌هاي برجسته ادبي ، اجتماعي و فرهنگي لبنان هستند که اين افراد تاريخچه سياسي برجسته‌اي هم دارند از جمله جوزف هاشم (نويسنده کتاب علويات)،‌ جرج شکور (استاد برجسته لبناني و نويسنده 3 کتاب حماسه حسين (ع)، حماسه علي (ع) و حماسه پيامبر (ص) )، ويکتور کک (برجسته‌ترين ايراني‌شناس جهان عرب و مروج زبان فارسي)، جرج زکي حاج (نويسنده کتاب قصيده حسين شاعر و نقاش برجسته لبنان)، ميشل کلدي (نويسنده کتاب‌هايي درباره حضرت علي(ع)، ريموند استيس (نويسنده، شاعر لبناني) در اين همايش حضور مي‌يابند.
وي در خاتمه گفت: براي برگزاري همايش باران غدير برنامه‌ريزي‌هاي چندين ماهه‌اي صورت گرفته است چرا که اين همايش از تاريخ 4 تا 6 آذر 89 در دو شهر تهران و اهواز برگزار مي‌شود و ميهمانان اين همايش قرار است چهارشنبه شب همزمان با شب عيد سعيد غدير خم وارد ايران شده و به مدت 4 روز در تهران اقامت داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس