کد خبر 1558912
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۴۰۲ - ۰۳:۳۰
راه‌هایی برای نجات از باتلاق تنبلی

«حس‌ش نیست!»، «حال و حوصله ندارم» این‌ها را می‌گوید و در حالی‌که بالش را بغل کرده به پهلو می‌چرخد.

به گزارش مشرق، احتمالا برای خیلی از ما این لحظه آشناست، کلی کار داریم و برای انجام آنها دست‌دست می‌کنیم، گاهی هم خستگی را بهانه می‌کنیم و حتی نای بلندشدن از جای‌مان را هم نداریم! اصطلاحش را هم از زمان کودکی تا به الان زیاد شنیده‌ایم،"تنبلی"! از کمک نکردن به امور خانه گرفته تا انجام تکالیف مدرسه و ... تنبلی با ما بزرگ شده است.

عدم اشتیاق برای شغلی که دارید، فهرست کارهای زیادی که باید انجام بدهید، حتی یک بیماری زمینه‌ای پزشکی تنها برخی از مواردی هستند که می‌توانند در تمایل شما برای انجام کارها اختلال ایجاد کنند. این گزارش به کمک شما می‌آید تا به شما بگوید چطور میشود تنبلی را متوقف کرد تا بهره‌وری بیشتری داشته باشید.

چطورزورمان به تنبلی برسد؟

گاهی اوقات زور تنبلی به اراده ما می‌چربد و خاک‌مان می‌کند، در این صورت افرادی پیدا می‌شود که حتی با بهره‌وری بالا ممکن است انجام کارهای روزمره برایش چالش برانگیز باشد! در اینجا چند نکته یادآوری می‌شود که به شما کمک می کند تا از شر تنبلی خلاص شوید و به عبارتی بهره‌وری‌تان را درک کنید.

اهداف خود را قابل مدیریت کنید

گاهی ما از کار و شغلمان توقع زیادی داریم، اهداف غیرمنطقی تعیین می‌کنیم و با خفه کردن خود در شغل باعث فرسودگی شغلی می‌شویم و همین امر خستگی، از دست دادن علاقه و انگیزه و اشتیاق به فرار را در فرد ایجاد می‌کند.

خب صبر کنید، راه‌حل ساده است! اهدافی که از شغل‌تان دارید را با تعیین اهداف کوچکتر و دست یافتنی جابه‌جا کنید، این کار باعث می‌شود در عین حال که فشار کمتری در کار تحمل می‌کنید، امید و انگیزه بیشتری برای انجام آن داشته باشید! یعنی همان چیزی که دشمن تنبلی است.

از خودتان انتظار نداشته باشید که کامل باشید

امان از کمال‌گرایی! انگار باید همه‌چیز در بهترین حالت ممکن خودش رخ بدهد، همه انسان‌ها باید تمامی صفات خوب را داشته باشند و ... کمال گرایی و کامل بودن خود از همه جهات، دردی است که خیلی از ما به آن دچاریم، روز به روز در حال افزایش است و اتفاقا عوارض روانی دارد. سال ۲۰۱۷ مطالعه‌ای درباره کمال‌گرایی انجام شد که دانشجویان سالهای ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۶ را مورد بررسی قرار می‌داد، محققان می‌گفتند:«جوانان حالا با محیط‌های رقابتی‌تر، انتظارات غیرواقعی‌تر و والدینی مضطرب‌تر و کنترل‌کننده‌تر از نسل‌های قبل مواجه هستند» افزایش کمال گرایی باعث می شود افراد بیش از حد از خودشان و دیگران انتقاد کنند. همچنین افسردگی و اضطراب را افزایش می‌دهد. مورد دیگر که بررسی کردند این بود که ممکن است افراد با کمال‌گرایی جلوی اضطرابشان را بگیرند.

تعریف و تشویق جای نقد و تنبیه!

خودگویی منفی که همان نقد منفی از خود است می تواند تلاش‌های شما را در هر جنبه‌ای از زندگی‌تان از مسیر خارج کند. لازم هم نیست جای دوری بروید همین که به خودتان بگویید فردی تنبل هستید، نوعی خودگویی منفی است. باید تمرین کنید که این نوع صداها را در خوتان متوقف کنید، این کار را می‌توانید با کم کردن نقدهای بی‌رحمانه از خودتان شروع کنید و به جنبه‌های مثبت زندگی فکر کنید.

ایجاد برنامه درست و منطقی

برنامه‌ریزی برای اینکه چطور کاری را انجام دهید، می‌تواند رسیدن به آن‌را آسان‌تر کند. نکته‌ای که در این مرحله مهم است، واقع بینی در کار است! «سنگ بزرگ علامت نزدن است» پس در مورد اینکه چقدر زمان، تلاش و عوامل دیگر برای رسیدن به هدفتان و ایجاد یک برنامه عمل نیاز است، واقع بین باشید. داشتن یک برنامه، به فرد جهت گیری و اعتماد به نفسی می‌دهد که حتی اگر در طول مسیر به مانعی برخورد کند، می‌تواند به راحتی از آن عبور کند.

از نقاط قوت تا مرور موفقیتهای خود

هنگام تعیین اهداف یا آماده شدن برای مقابله با یک کار، لحظه‌ای به نقاط قوت خود فکر کنید. سعی کنید آنها را در جنبه‌های مختلف یک کار استفاده کنید تا به شما در انجام کارها کمک کند. تحقیقات نشان داده است که تمرکز بر نقاط قوت بهره وری، احساسات مثبت و مشارکت در کار را افزایش می دهد. علاوه بر آن، انجام یک کار خوب می تواند به شما برای ادامه راه انگیزه بدهد. تمام دستاوردهای خود را در هر کاری که انجام می‌دهید، چه در محل کار و چه در خانه، یادداشت کنید. این یک راه عالی برای تقویت اعتماد به نفس و مثبت بودن شما است و به شما کمک می کند تا ادامه دهید.

کمک بخواهید

بسیاری از مردم بر این باورند که درخواست کمک نشانه ضعف است. اما کمک نخواستن می تواند شما را برای شکست آماده کند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد که افرادی که از همکاران کمک نمی‌خواهند به احتمال زیاد در شغل خود ناراضی هستند و عملکرد شغلی کمتری دارند. آنها همچنین توسط کارفرمایان خود کمتر مورد توجه قرار گرفتند.

درخواست کمک شانس موفقیت شما را افزایش می‌دهد و به شما کمک می کند با دیگرانی که می توانند شما را تشویق و انگیزه دهند ارتباط برقرار کنید.

از حواس پرتی دوری کنید

همه ما حواس‌پرتی‌های مورد علاقه‌مان را داریم که وقتی نمی‌خواهیم کاری را انجام دهیم – چه در شبکه‌های اجتماعی و چه بازی با حیوان خانگی، به آنها روی می‌آوریم. راه هایی بیابید که حواس پرتی هایتان را کمتر در دسترس قرار دهید. این می‌تواند به معنای یافتن یک مکان آرام برای کار باشد، مانند کتابخانه یا یک اتاق خالی، یا استفاده از یک برنامه برای مسدود کردن سایت‌هایی که حواستان را پرت می‌کند.

تبدیل کارهای خسته‌کننده به سرگرم‌کننده

همه ما از کارهای خسته‌کننده فراری هستیم، مثلا تمیزکردن خانه، مرتب کردن کمد لباس و کتابخوانه و یا شستن ظرف‌ها می‌تواند سرگرم‌کننده نباشد؛ اما با راه‌کارهایی می توانید آنها را لذت بخش تر کنید. گوش دادن به موسیقی یا پادکست را امتحان کنید یا برنامه‌های رژیم غذایی و تناسب اندام را در گوشی نصب کنید تا ببینید در حین انجام این کارها چه مقدار کالری می سوزانید و چقدر به هدف تناسب اندامتان نزدیک شده‌اید.

دادن پاداش به خود

انجام یک کار به خودی خود یک پاداش است، اما برخی از افراد توسط پاداش‌های بیرونی خوشحال و هدایت می‌شوند. روی چیزهایی تمرکز کنید که از انجام کاری به دست می آورید مثل نزدیک شدن به ارتقای شغلی و به خودتان برای کاری که به خوبی انجام داده‌اید پاداش دهید. پایان یک پروژه بزرگ را با یک شب بیرون از خانه جشن بگیرید یا پس از یک روز تمیز کردن خودتان را به یک غذای محبوب دعوت کنید.

چگونه تنبلی را با زندگی سالم شکست دهیم؟

بعضی وقت‌ها تغذیه ناسالم و نداشتن رژیم غذایی درست شما را از فردی پر انرژی تبدیل به یک آدم خسته و تنبل می‌کند ایجاد برخی تغییرات سالم می تواند بهترین راه برای غلبه بر تنبلی باشد. در اینجا یکسری راهکار گفته میشود که انجام آن می‌تواند بر غلبه بر تنبلی موثر باشد.

غذاهای پر پروتئین بخورید؛ غذاهای پر پروتئین این کار را انجام می دهند، مانند: ماست یونانی، بادام‌ها، تخم‌مرغ، تن ماهی و...

از مصرف غذاهای شیرین و پرچرب خودداری کنید؛ تغذیه و بهره وری با هم مرتبط هستند. از غذاهایی که انرژی شما را تخلیه می کنند دوری کنید زیرا دیر هضم هستند یا باعث افزایش قند خون می شوند. این شامل: غذاها و نوشیدنی‌های حاوی قند بالا، کربوهیدرات های تصفیه شده، مانند نان سفید و پاستا، الکل و غذاهای سرخ شده و فست فود

ورزش کنید؛ فقط چند دقیقه ورزش می‌تواند سطح انرژی را افزایش دهد، خلق و خوی را بهتر کند و اضطراب، استرس و افسردگی را کاهش دهد، برای مبارزه با این احساس تنبلی، با یک پیاده روی کوتاه یا دوچرخه سواری شروع کنید.

بخوابید و استراحت کنید؛ کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای خواب بهتر در شب انجام دهید - دوری از تماشای صفحه نمایش درست قبل از خواب تا محدود کردن زمان چرت در طول روز. سعی کنید هر شب هفت تا نه ساعت بخوابید تا احساس شادابی و آمادگی برای مقابله با روز پیش رو داشته باشید.

استرس را مدیریت کنید؛ استرس می‌تواند شما را از درون خالی کند، بنابراین از نظر ذهنی و جسمی بیش از حد خسته شده‌اید و نمی‌توانید کاری انجام دهید. یافتن راهبردهایی برای مقابله با استرس می تواند به بهبود خلق و خوی شما کمک کند و انرژی و انگیزه برای انجام کارها را به شما بازگرداند. وقت گذاشتن با عزیزان، کاشتن گل و گیاه و مراقبت از آنها در خانه، نقاشی و رنگ‌آمیزی می‌تواند ایده‌های خوبی در این زمینه باشد.

آب همراه داشته باشید؛ فواید نوشیدن آب بی پایان است و بسیاری از آنها می‌توانند به مبارزه با تنبلی کمک کنند. هیدراته ماندن می تواند سطح انرژی و عملکرد مغز را افزایش دهد. همچنین به حداکثر رساندن عملکرد فیزیکی کمک می‌کند. اگر احساس تنبلی می کنید، چند جرعه آب نیز می تواند به شما کمک کند.

سیگار را ترک کنید؛ افزایش سطح انرژی به لطف گردش خون و اکسیژن بهبود یافته تنها چند مورد از مزایای ترک سیگار است. ترک همچنین می تواند سیستم ایمنی شما را تقویت کند، زندگی جنسی شما را بهبود بخشد و خطر ابتلا به چندین بیماری جدی را کاهش دهد. ترک سیگار می تواند دشوار باشد، اما پزشک می تواند به شما کمک کند تا یک برنامه کاری شخصی سازی کنید.

چگونه تنبلی را از یک وضعیت پزشکی تشخیص دهیم

گاهی اوقات تنبلی نیست، بلکه نشانه ای از یک بیماری زمینه‌ای است که ممکن است جلوی انجام کارهای روزمره‌تان را بگیرد؛ اگر متوجه شدید که علاقه خود را به انجام کارهایی که معمولاً از آنها لذت می برید از دست داده‌اید و انرژی یا تمرکز لازم برای انجام کارها را ندارید، با یک پزشک صحبت کنید.

شرایط سلامت روان

بسیاری از بیماری های روانی می توانند علائمی مانند بی انگیزگی، خستگی مزمن و کناره گیری اجتماعی ایجاد کنند که ممکن است با تنبلی اشتباه بگیرید. این شرایط عبارتند از: افسردگی، اضطراب، اختلال عاطفی فصلی (SAD)، اختلال دوقطبی، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)و اختلال استرس حاد.

شرایط پزشکی

تنبلی گاهی اوقات می‌تواند به شرایط پزشکی مرتبط باشد و این باعث تغییراتی در سطوح انرژی شما شود که نمی‌توانید عملکرد عادی‌تان را انجام دهید. مثل: کم خونی، کمبود ویتامین، اختلالات تیروئید، قند خون پایین، دیابت، بیماری آدیسون، سندرم خستگی مزمن، بیماری قلبی و سرطان. تنبلی همیشه چیز بدی نیست و همه سزاوار یک روز آرام هستند. فهمیدن اینکه چگونه از تنبلی خودداری کنید ممکن است به سادگی یک تغییر در سبک زندگی سالم باشد و اگر در یافتن انرژی و تمایل به انجام بیشتر کارها مشکل دارید، با یک پزشک صحبت کنید تا مشخص شود که آیا یک بیماری زمینه‌ای ممکن است مسئول تنبلی باشد یا نه!

منبع:تبیان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۰۴:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۵
    4 1
    هم تشویق لازمه هم تنبیه،به مدارس سه کشور کره جنوبی ،ژاپن وچین نگاه کنیم میبینیم هنوزدرمدارس این کشورهابامردمانی پرتلاش وسختکوش هنوز هم «تنبیه بدنی»می کننددقیقامثل مدارس دهه شصت خودمون ایران،که معدل کنکورزیر۱۵نبودولی الان به معدل نمره زیر۱۰یعنی۸رسیده میانگین نمره کنکور!
    • حاجی از لندن IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۵
      1 0
      توصیه می‌کنم به طب اسلامی عمل کنید و زیارت امام زاده صالح هم خوبه
  • IR ۱۵:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۵
    1 0
    شب دیر وقت بیدار نبودن صحر خیزی ورزش صبحگاهی
  • IR ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۶
    0 0
    .....گشادی علاج نداره!!!!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس