دولت انگليس با هدف جلوگيري از رسيدگي قضايي به همکاري‌هاي غيرقانوني سازمان‌هاي جاسوسي اين کشور با آمريکا از جمله مسئله شکنجه تعدادي از زندانيان سابق زندان گوانتانامو، ميليون‌ها دلار به عنوان حق‌السکوت به اين زندانيان پرداخت کرد.

به گزارش مشرق، روزنامه "تلگراف" در گزارشي نوشت:دولت انگليس با پرداخت چندين ميليون دلار به برخي از زندانيان سابق زندان گوانتانامو از آن‌ها خواست تا به خاطر شکنجه‌هايي که در زندان متحمل شده‌اند از اين دولت شکايت نکنند.

پرداخت حق‌السکوت براي پنهان نگه داشتن شکنجه‌گري زندانيان
بر اساس اين گزارش، به برخي از زندانيان آزاد شده از زندان گوانتانامو که جاسوسان انگليسي نيز در شکنجه و آزار و اذيت آن‌ها دست داشتند، مبالغ هنگفتي پرداخت شده تا آن‌ها از شکايت خود عليه دولت انگليس صرف‌نظر کنند. بطوريکه دست‌کم يکي از زندانيان سابق گوانتانامو بيش از يک ميليون دلار به عنوان حق‌السکوت از سوي دولت انگليس دريافت کرده است.
اين گزارش حاکيست، يکي از بيشترين حق‌السکوت‌ها به "بنيامين محمد" يک تبعه انگليسي پرداخت شده است که مي‌گويد مامورين "ام‌آي 5" و "ام‌آي 6" به مامورين سيا براي بازجويي و شکنجه وي کمک کرده‌اند.
رسانه‌هاي خبري انگليس روز سه‌شنبه با انعکاس گسترده اين خبر اعلام کردند که زندانيان سابق گوانتانامو در ازاي دريافت اين مبالغ هنگفت، مي‌پذيرند که از شکايت عليه دولت انگليس به دليل صدماتي که بر اثر شکنجه ديده‌اند خودداري کنند. تا به اين ترتيب فعاليت‌هاي سازمان‌هاي جاسوسي انگليس پس از 11 سپتامبر همچنان مبهم باقي بماند.
در همين حال، "کنث کلارک" وزير دادگستري انگليس نيز روز سه‌شنبه پايان رسيدگي قضايي به پرونده شکنجه زندانيان گوانتانامو را در نتيجه يکسري مذاکرات سري اعلام کرد.
گزارش تلگراف با بيان آنکه مبلغ دقيق ارايه شده به زندانيان شکنجه شده گوانتانامو فاش نخواهد شد نوشت:‌ برخي رسانه‌ها فاش کردند که مجموع حق‌السکوتي که به زندانيان سابق گوانتانامو پرداخت شده به ميليون‌ها پوند مي‌رسد.

ترس از افشاي حقايق، نخست‌وزير انگليس را هم وارد ماجرا کرد
اما واهمه مقامات انگليسي از شکايت زندانيان گوانتانامو وقتي شدت يافت که يک دادگاه انگليسي چند ماه پيش دستور بررسي بيش از نيم ميليون برگ سند سري در رابطه با چگوني برخورد با زندانيان را صادر کرد. در واقع همين دستور نيز موجب شد تا دولت انگليس وارد عمل شود و در نهايت با پرداخت حق‌السکوت به زندانيان شکنجه شده، آن‌ها را وادار به صرف‌نظر از شکايت‌شان کند.
منابع امنيتي در اين‌باره مي‌گويند، در صورتي که اسناد مورد نظر دادگاه افشا مي‌شد، روابط اطلاعاتي انگليس و آمريکا نيز صدمات بسيار جدي را متحمل مي‌شد.
در واقع همين امر موجب شد که "ديويد کامرون" نخست‌وزير جديد انگليس در ماه جولاي سال جاري بطور رسمي اعلام کند که قصد دارد با زندانيان شکنجه شده، وارد معامله شود. وي البته دليل اين امر را اينطور اعلام کرد که بررسي اسناد سري، وقت بسيار زيادي از "ام‌آي5" و "ام‌آي6" مي‌گيرد!

انگليس اسباب شکنجه اتباع خود را براي سيا فراهم مي‌کرد
اين گزارش با بيان اين مطلب که زندانيان شکنجه شده توسط جاسوسان انگليسي، يا تبعه انگليس بوده‌اند و يا اين که در اين کشور اقامت داشته‌اند، مي‌نويسد: يکي از اتهاماتي که نسبت به دولت انگليس مطرح شده، اين است که دولت با وجود آنکه از انتقال غيرقانوني اتباع خود به گوانتانامو مطلع بوده، اما هيچ اقدامي براي ممانعت از اين اقدام انجام نداده است.
تلگراف با اشاره به اظهارات سخنگوي هيئت وزراي انگليس مي‌نويسد: نخست‌وزير انگليس در اظهارات ششم جولاي خود در پارلمان به صراحت بيان کرد که اعتبار سازمان‌هاي امنيتي انگليس به دليل ادعاهاي مطرح شده در مورد مشارکت آن‌ها در شکنجه زندانياني که در کشورهاي ديگر نگهداري مي‌شدند، زير سوال رفته است.
اين گزارش حاکيست، مداخله کامرون براي بسته شدن پرونده شکايت زندانيان سابق گوانتانامو، موجب قوت گرفتن اين ظن شده است که دولت مي‌خواهد، پيش از آنکه صدمه‌اي به سازمان‌هاي جاسوسي انگليس برسد، از بررسي پرونده‌هاي مطرح شده عليه آن‌ها جلوگيري کند.
شايان ذکر است روابط و همکاري‌هاي سري سازمان‌هاي جاسوسي انگليس و آمريکا از بعد از حوادث 11 سپتامبر 2001، بارها با محکوميت مدافعين حقوق بشر روبرو شده است. همچنين تاکنون گزارش‌هايي از عمليات سازمان سيا در خاک انگليس منتشر شده است که نشان مي‌دهد سيا با اطلاع دولت انگليس، مظنونين مورد نظر خود را بطور سري از اين کشور خارج مي‌کرده و در برخي موارد حتي از فرودگاه‌هاي انگليس نيز براي اهداف خود استفاده مي‌کرده است.
همچنين گفته مي‌شود که از پايگاه نظامي انگليس در "ديگو گارسيا" واقع در اقيانوس هند نيز به منظور نگهداري مظنونين مورد نظر آمريکا استفاده مي‌شده است. و سازمان‌هاي جاسوسي انگليس نيز اطلاعات مورد نياز مامورين آمريکايي براي بازجويي از زندانياني که بسياري از آن‌ها اتباع انگليسي بودند را فراهم مي‌کرد.

article-1330048-004A7FA900000258-978_468x286.jpg



guantanamo_bay_2_bm_589436g.jpg





نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس