به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، مجموعهي تئاتر شهر به عنوان تنها مكاني كه ظرفيت اجراي همزمان 6 نمايش را دارد، در جايي در مركز شهر واقع شده و هر روزه ميزبان علاقمندان بسياري است، در محوطه اطراف اين بنا جوانان بسياري هستند كه بعضيهايشان روبروي گيشه فروش بليت صف كشيدهاند و تعدادي بر سر اينكه كدام تئاتر را ببينند بحث ميكنند.
گروهي از دانشجويان دانشكده هنر و معماري روبروي گيشه ايستادهاند، يكي از آنها در مورد گراني بليت گفت: بچههايي مثل ما كه در رشته نمايش تحصيل مي كنيم با اينكه بليت گران است، مجبور هستيم تئاتر ببينيم و با سبكهاي نمايش آشنا شويم.
اما دانشجوي ديگري ادامه داد: درست است كه تئاتر شهر، از مجموعههاييست كه طرح بليت نيمبها براي دانشجويان را دارد و حتي گاهي با ثبت نام در سايت تئاتر شهر ميتوان تخفيف گرفت اما باز قيمت بليت گران است.
گروهي ديگر كه خود را عاشق تئاتر معرفي ميكنند، راه حل را در كنار گذاشتن مبلغي در هر ماه ميدانند، يكي از آنها گفت: من هر ماه از حقوقم، مبلغي را تنها براي تئاتر كنار ميگذارم. درست است كه تئاتر هنر گراني است و بودجهي كمي نيز به آن تعلق ميگيرد اما ما هم كه به اين هنر علاقمند هستيم، توانايي پرداخت هزينههاي آن را نداريم.
در حالي بعضي از مخاطبان از هزينههاي 10، 12 هزار توماني برخي بليتهاي تئاترهاي به قولي فرهنگي گلايه دارند كه برخي به راحتي بليت 30،40 هزار توماني تئاترهاي را ميدهند كه در برخي سينماها اجرا ميشود و اسامي قابل اعتنايي هم ندارند چه برسد به محتواي قابل توجه!
اما تئاتر خصوصي هم كه اگر به معناي وجود داشته باشد با مشكلات بيشتري در اين زمينه روبروست.
تماشاخانه ايرانشهر تنها سالنيست كه نمايشهاي خصوصي در آن اجرا ميشود.
به گفته روابط عمومي اين تماشاخانه، گروههاي نمايشي مبلغ بليت تئاتر را مشخص ميكند و اين بستگي به عوامل حاضر در نمايش دارد، البته سقف قيمت 20 هزار تومان است.
افسانه ماهيان كه اخيرا نمايش «33 درصد نيل سايمون» را در سالن استاد سمندريان تماشاخانه ايرانشهر به روي صحنه برد، در اين باره به خبرنگار ايسنا گفت: چون تئاتر خصوصي حمايت مالي نميشود و به گيشه وابسته است، نياز به تعداد اجراي بيشتري دارد. وقتي تئاتري مخاطب دارد، بايد فرصت اين را داشته باشد كه شبهاي بيشتري روي صحنه برود، در اين صورت از نظر مالي هم تامين ميشود.
ابراهيم گلهدارزاده، مدير عامل انجمن هنرهاي نمايشي و دبير شوراي حمايت در گفتوگويي كه با خبرنگار ايسنا داشت، از حمايتهاي مالي گروههاي نمايشي صحبت كرد و يادآور شد: براي حمايت مالي از گروههاي نمايشي ضوابطي وجود دارد و شوراي حمايت تشخيص ميدهد كدام گروهها را مورد حمايت قرار دهد، براي اين كار هم شيوهنامهاي وجود دارد كه همه از آن خبر دارند.
وي ادامه داد: اينكه بعضي گروهها مورد حمايت قرار نميگيرند و بعضي ميگيرند، مطلق نيست. بعضي سالنها مشمول حمايت صد در صدي نميشوند، از طرفي ما تالارها و نمايشهاي حرفهاي را مورد حمايت قرار ميدهيم و البته تئاتر دانشجويي و نيمهحرفهاي نيز گاهي كمك هزينهاي به عنوان حمايت دريافت ميكنند.
مدير عامل انجمن با اعتقاد بر اينكه كمكهزينه بعضي نمايشها كم است، گفت: وقتي كمكهزينه كم باشد، انجمن هنرهاي نمايشي مقدار 80 درصد از عوايد كار را به گروه برميگرداند.
گلهدارزاده در عين حال انجمن هنرهاي نمايشي را مدير توليد گروههاي نمايشي خصوصي نميداند و ادامه داد: درست است كه انجمن مسئول توليد اين گروهها نيست، اما كمك هزينهاي براي آنها در نظر گرفته ميشود، ممكن است كم باشد، اما در حد بضاعت تئاتر است.
وي افزود: در بخش خصوصي، نمايشهايي هستند كه اجرايشان تمام شده و چون مبلغي را كه انتظار داشتند از گيشه به دست نياوردند براي جبران هزينههايشان، تقاضاي حمايت مالي ميكنند.
دبير شوراي حمايت مالي همچنين تعيين و تغيير قيمت بليت سالنهاي نمايشي را با هماهنگي اداره كل هنرهاي نمايشي دانست و اشاره كرد: اگر قرار بر تغيير قيمت باشد، بايد به انجمن ابلاغ شود و تاكنون ابلاغي براي آن نبوده است، تئاتر شهر به علت يارانهي دولتي كه دريافت ميكند، بليت را با قيمت كمتري ميفروشد در غير اين صورت قيمتها بيشتر بود.
ابراهيم گلهدارزاده همچنين گفت: با اين قيمت بليت، نميتوان انتظار تئاتر خصوصي را داشت از طرفي تعداد اجراها 30 شب است مگر در شرايط خاص اين اجراها بيشتر شود اما براي اينكه تعداد اجراها افزايش پيدا كند، نياز به سالنهاي نمايشي حرفهاي است در غير اين صورت تعداد گروههايي كه ميتوانند از سالنهاي حرفهاي استفاده كنند، كم ميشود.
مجموعه تئاتر شهر در بهار امسال نمايشهاي سالن اصلي را با 10 هزار تومان، سالنهاي «چهارسو» و «سايه» را با 8 هزار تومان و نمايشهاي محيطي و كارگاهي را با 5 هزار تومان بر روي صحنه ميبرد كه از شهريور بليت سالن اصلي به 12 هزار تومان و «چهارسو» به 10 هزار تومان افزايش يافته است.