به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، دبير ستاد حقوق بشر ايران در اين ديدار صدور قطعنامه عليه ايران در کميته سوم سازمان ملل را بي اساس و بخشي از برنامه ريزي آمريکا و غرب عليه جمهوري اسلامي دانست.
محمد جواد لاريجاني گفت: ما اين قطعنامه را به طور کامل رد مي کنيم و معتقديم که براي پيشبرد اهداف حقوق بشر بسيار مضر است.
وي با اشاره به اينکه ايران، تعامل سازنده اي با مکانيزم يو.پي آر شوراي حقوق بشر سازمان ملل داشته است، تصويب قطعنامه در اين کميته را اقدامي کاملاً سياسي و بي ربط به مسايل حقوق بشري دانست.
مشاور امور بين الملل رئيس قوه قضائيه در اين ديدار تصريح کرد انتظار همه کشورها از سازمان ملل اين است که منافع همه کشورهاي عضو را بدون جانبداري و گرايش به کشورخاصي با عدالت و انصاف دنبال کند.
وي افزود: متاسفانه مردم ايران در سه دهه گذشته، شاهد به کارگيري امکانات اين سازمان بين المللي توسط برخي کشورهاي غربي صاحب نفوذ در اين سازمان عليه خود بوده اند؛ چرا که طي جنگ تحميلي، اين سازمان و شوراي امنيت رفتاري غير قابل توجه نسبت به ملت و منافع ملي ما اخذ کردند.
لاريجاني در ادامه با بيان اين مقدمه خطاب به بان کي مون گفت: با اين همه، مردم ما هنوز اميدوارند که در سازمان ملل اين دغدغه وجود داشته باشد که عدم رعايت حقوق منصفانه ملتها و آلوده شدن آن به زدو بندهاي سياسي داراي عوارض و نتايج بسيار ناگواري خواهد بود که کمترين آن از دست رفتن اعتبار و اهميت اين سازمان را به دنبال خواهد داشت.
دبير ستاد حقوق بشر کشورمان در ادامه تأکيد کرد: ما معتقديم که تشکيلات سازمان ملل در يک چارچوب عادلانه و کاملا منطبق با شرايط و نيازمندي هاي جهان و نه شرايط بلافاصله پديد آمده جنگ جهاني دوم و مبتني بر حقوق معقول و مساوي کشورها بازسازي شده و براي صلح و پيشرفت و همکاري جهاني فعال شود.
درهمين حال، دبيرکل سازمان ملل نيز ضمن ابراز خرسندي از تعامل بسيار ارزنده ايران با مکانيزم بررسي دوره اي جهاني شوراي حقوق بشر سازمان ملل موسوم به يو.پي آر. خواستار گسترش هرچه بيشتر همکاريهاي دو طرفه شد.
بان در ادامه برخي از انتقاداتي را که درباره مسايل حقوق بشري ايران در کشورهاي غربي و رسانه هاي آنها مطرح شده است، بيان کرده و مورد بحث قرار داد.
لاريجاني در پاسخ، با اشاره به اينکه اولاً هرگونه سوال در زمينه حقوق بشر که از طرف شوراي حقوق بشر و دفتر کميساريا مطرح شده به طور منظم و مستند از سوي کشورمان پاسخ داده شده است گفت: البته در ادبيات تبليغاتي دنيا، توسط رسانه هاي غربي به عنوان يک اقدام سياسي، بهمني از اتهامات بي پايه عليه ايران تبليغ مي شود که نه امکان پاسخگويي آنها به خاطر تعداد زياد، کلي بودن و مبهم بودن آنها وجود دارد و نه البته ضرورتي براي آن هست.
دبير ستاد حقوق بشر ايران ضمن ارائه پاسخهاي دقيق به برخي موارد مطرح شده از سوي دبيرکل سازمان ملل تأکيد کرد که دفتر دبيرکل بايد در مقابل تهمتها و ادعاهاي مطرح شده عليه کشورهاي عضو، علي الخصوص ايران حساسيت داشته باشد و شما مي توانيد پاسخ هاي مستند ما را بي واسطه همواره از طرف ما دريافت کنيد.
لاريجاني در ادامه به ساختار ستادحقوق بشر ايران و نقش مهم آن در موضوعات حقوق بشر کشور اشاره کرد و گفت که دستاوردهاي جمهوري اسلامي ايران در سه دهه گذشته در زمينه قوانين، نظارت، آموزش و همکاريهاي بين المللي بسيار چشمگير است.
در پايان اين ديدار دبيرکل سازمان ملل با تأکيد مجدد بر گسترش همکاريها با جمهوري اسلامي در موضوعات حقوق بشري، از سفر آتي کميسارياي عالي حقوق بشر سازمان ملل به ايران ابراز خرسندي کرد.
وي گفت: تقاضاي من اين است که ارتباطي منظم و دائمي ميان ستاد حقوق بشر جمهوري اسلامي و اينجانب از طريق نمايندگي دائم ايران در سازمان ملل شکل گيرد تا در اين چارچوب سطح تعاملات دوطرف افزايش يابد.
محمد جواد لاريجاني دبير ستاد حقوق بشر ايران و مشاور قوه قضاييه روز جمعه در نيويورک با 'بان کي مون' دبيرکل سازمان ملل متحد ديدار و گفت وگو کرد.