به گزارش مشرق به نقل از فارس، رویترز طی گزارشی به معرفی خریداران نفت ایران پرداخت و نوشت شرکت های چینی یونیپک و ژوهای ژنرونگ واردات خود از ایران را در سه ماهه ابتدایی امسال به دلیل اختلاف بر سر مفاد قرارداد با این کشور به حدود نصف کاهش دادند. اما شرکت یونیپک پس از حل اختلافات، از ماه آوریل خرید نفت از ایران به همان میزان سال قبل را آغاز کرده است.
واردات نفت چین از ایران در ماه جولای 28 درصد نسبت به ماه ژوئن کاهش یافته است. البته واردات نفت چین از ایران در ماه ژوئن بالاترین حجم واردات نفت در طی 11 ماه گذشته بوده است.
بر اساس آمارهای وزارت تجارت ژاپن، واردات نفت این کشور از ایران در ماه جولای برای اولین بار پس از سال 1981 به صفر رسید. آمارهای وزارت تجارت ژاپن با آمارهای بخش ترخیص گمرکی این کشور متفاوت است که نشان داد ژاپن 126 هزار و 726 بشکه در روز از ایران نفت وارد کرده که 52.5 درصد کاهش را نسبت به سال گذشته نشان می دهد.
دولت هند از ابتدای جولای به پالایشگاه های دولتی خود اجازه داده تا با پوشش بیمه ای ایران و تانکرهای این کشور نفت وارد کنند. همین مسئله موجب تداوم واردات نفت هند از ایران علیرغم تحریم های غرب شده است. هند همچنین پوشش بیمه ای محدودی را برای تانکرهای داخلی خود جهت حمل نفت ایران اختصاص داده است.
این گزارش افزود سئول اولین مشتری عمده نفت ایران بود که اعلام کرد به دلیل مشکلات ناشی از تحریم بیمه ای اتحادیه اروپا واردات نفت خود از ایران را متوقف می کند. اما این کشور که چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا محسوب می شود در ماه جولای روزانه 137 هزار و 400 بشکه نفت از ایران وارد کرد که 42 درصد کمتر از واردات نفت کره از ایران در سال گذشته است.
واردات نفت ترکیه از ایران در ماه های گذشته روندی بسیار نوسانی داشته، به طوری که حجم واردات در ماه جولای به 48 هزار بشکه در روز رسیده، اما در ماه آگوست به 200 هزار بشکه در روز افزایش یافته است. با این حال ترکیه همچنان تنها کشور اروپایی است که به خرید نفت از ایران ادامه می دهد.
تمام مشتریان دیگر نفت ایران در اروپا در سال 2011 و اوایل 2012 به دلیل اعمال تحریم ها، خرید نفت از ایران را به طور کامل متوقف کرده اند. شرکت های توتال و رویال داچ شل فرانسه، هلنیک پترولیوم و موتور اویل یونان، سپسا و رپسول اسپانیا، ای آر جی، ایپلوم، ساراس و انی ایتالیا از شرکت هایی هستند که در تحریم ایران مشارکت دارند.
شرکت انی ایتالیا از تحریم ها معاف شده و برای تسویه بدهی خود با ایران اجازه خرید نفت از این کشور را دارد، اما منابع مطلع می گویند مسئولان انی تصمیم گرفته اند تا زمانی که وضعیت بیمه محموله های نفتی ایران مشخص نشده از این کشور نفت خریداری نکنند.
آفریقای جنوبی نیز در ماه جولای هیچ محموله نفتی ای از ایران وارد نکرده است. در ماه می واردات نفت آفریقای جنوبی از ایران به 67 هزار بشکه در روز رسید، اما از ماه ژوئن پرتوریا ترجیح داد نفت کشورهای دیگری همچون عربستان را با نفت ایران جایگزین کند.