به گزارش مشرق، مجید نامجو در گفت و گو با فارس در پاسخ به این سؤال که ظاهراً امسال پیمانکاران برق خیلی راجع به طلبهای خود از وزارت نیرو گلهمند نیستند، افزود: این موضوع دو حالت دارد، یا آنها ظرفیت خود را به کار گرفتهاند و یا اینکه وزارت نیرو توانسته در این زمینه اقدامات خوبی انجام دهد.
وی گفت: جمعبندی ها نشان میدهد که در سال گذشته نزدیک به 20 هزار میلیارد تومان منابع مالی برای وزارت نیرو از طریق فروش اوراق مشارکت ، منابع عمومی بودجه، مازاد درآمدهای نفتی، فروش اموال و داراییهای مازاد در وزارت نیرو، فروش اموال و داراییهایی که طبق اصل 44 باید واگذار میشد تجهیز شد.
نامجو افزود: مجموع این 20 هزار میلیارد تومان غیر از 5 هزار میلیارد تومان در بخش آب و 5 هزار میلیارد تومان در بخش برق است که از منابع داخلی شرکتها تامین شده است.
وی اضافه کرد: مجموع این منابع نشان می دهد که نزدیک به 30 هزار میلیارد تومان چرخش مالی در وزارت نیرو باعث شده که یک نوع اطمینان خاطر در پیمانکاران ایجاد شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر تصور نمیکنم که بیشتر از هزار میلیارد تومان پیمانکاران برق و بیش از هزار میلیارد تومان پیمانکاران آب از وزارت نیرو طلب داشته باشند.
وزیر نیرو تاکید کرد: از آنجا که پروژههای مهر ماندگار با سرعت بسیار زیاد در حال پیش رفتن هستند باید تلاش بیشتری صورت گیرد تا منابع مالی لازم به این پروژهها برسد.
*کارخانه های مورد نیاز وزارت نیرو در کشور از سالیان گذشته اقدام به داخلی سازی کرده اند
وزیر نیرو در پاسخ به این سؤال که برای داخلیسازی صنعت آب و برق و مقابله با تحریمها وزارت نیرو چه برنامههایی را اجرا کرده است گفت: یک فرآیند خوبی در وزارت نیرو از مدتها قبل شکل گرفته است که ما باید مدیون مدیران قبلی این بخش از کشور باشیم چرا که نمیشود در طول یک شب تولید داخل را به 100 درصد رساند.
نامجو افزود: از روز اول ایده ای که در وزارت نیرو شکل گرفت این بود که به سمت داخلی سازی برویم به همین دلیل در حال حاضر بسیاری از کارخانه های مورد نیاز وزارت نیرو در کشور از سالیان گذشته اقدام به داخلی سازی کرده اند.
وی تاکید کرد: میتوان با قاطعیت گفت که بیش از 95 درصد نیاز صنعت آب و صنعت برق در داخل کشور قابل تأمین است و این موضوع در طول یک شب انجام نشده بلکه بعد از یک دوره 30 ساله بعد از انقلاب و با زحمات همه دستاندرکاران در دولت و وزارت نیرو باعث شده که به این توفیق دست یابیم.
نامجو تصریح کرد: تنها 5 درصد مانده است که آن هم بیشتر بحث مواد اولیه است که خوشبختانه این مواد اولیه نیز به راحتی در اختیار ما قرار میگیرد.
به گفته وی، یکسری مشکلاتی بر سر واردات این مواد اولیه وجود دارد که از مسیرهای دیگر آنها را تأمین میکنیم.