کد خبر 153156
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۷

معاون قضایی و حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح گفت: بر اساس آخرین ارزیابی‌ها میزان جرایم و تخلفات در بین نیروهای مسلح 25 درصد کاهش یافته است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، حجت‌الاسلام محمد مصدق صبح امروز در همایش مجمع پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح در سالن ولایت اردبیل اظهار داشت: بر اساس کار تطبیقی انجام شده ارتکاب به جرم نیروهای مسلح قابل مقایسه با جامعه عمومی نیست و این نتیجه سلامت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است.

وی خاطرنشان کرد: ما افتخار می‌کنیم که سالم‌ترین، مقتدر‌ترین و توانمند‌ترین نیروهای مسلح دنیا را صاحب هستیم به طوری که آمادگی برخورد با هرگونه بی‌عقلی دشمنان را به صورت کامل دارند.

معاون قضایی و حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح موضوع همایش پیشگیری از وقوع جرم در سال جاری را بررسی علل ارتکاب جرایم مالی در نیروهای مسلح برشمرد و یادآور شد: در بررسی پرونده‌ها مشکل خاصی در این زمینه در بین نیروهای مسلح مشاهده نشده و تعداد پرونده‌های ما نیز در حد این همایش نیست اما ضروری دیدیم که ابعاد این موضوع را در بین نیروهای مسلح که احتمال وقوع آن خطرناک به نظر می‌رسد گوشزد کنیم.

مصدق با بیان اینکه در یک اقدام پیشگیرانه سعی شده است تا از وقوع جرایم آن هم در بین نیروهای مسلح پیشگیری شده و هدف‌گذاری‌ها به سمت سلامت‌سازی تمام نیروهای مسلح باشد، گفت: جرایم مالی و اقتصادی در دنیا از مهمترین مباحثی است که گاه تبلیغات منفی نیز به واسطه آن دامنه‌دار‌تر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، این مسئول به عناوین مجرمانه مسائل مالی و اقتصادی نظیر ارتشاء و اختلاس اشاره کرد و افزود: ما این موضوع را پیش کشیدیم که در وهله اول بتوانیم تحقیقات خود را که بیش از 10 سال پیش اجرایی و عملیاتی شده به روز کنیم و اهمیت این موضوع را نیز گوشزد کنیم که در وقوع آن پیشگیری لازم صورت گیرد.

معاون قضایی و حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح بدترین و منفورترین نتیجه وقوع جرایم مالی را در جامعه سلب اعتماد مردم از نظام اداری برشمرد و عنوان کرد: نباید زمینه و بستر گرایش به چنین جرایمی فراهم شود و بر همین اساس در نیروهای مسلح با برگزاری نشست‌ها و جلسات مختلف سعی می‌کنیم از وقوع جرایم مالی به شدت جلوگیری شود.

مصدق سخن حضرت علی (ع) به مالک را که باید در امور مالی کشور نیک اندیشیده شده و متصدیان مالی باید مراقب باشند تا سوء استفاده‌ای صورت نگیرد یادآور شد و بیان داشت: حفظ بیت‌المال و دارایی کشور آبروی حیاتی یک جامعه است و این موضوع در نیروهای مسلح از اهمیت و قداست خاصی برخوردار است.

وی گرفتن هرگونه پورسانت و درصد در خرید کالا از سوی مسئولان امور مالی را یک جرم آشکار توصیف کرد و ادامه داد: قرار نیست در این زمینه اغماض و کوتاهی صورت گیرد.

معاون قضایی و حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح به اهمیت موضوع اشاره کرد و تصریح کرد: راهکاری که مسئولان نیروهای مسلح ارائه می‌کنند باید راهکارهای عملی و به دور از هرگونه کلی‌گویی باشد چرا که بعد از 15 سال تجربه برگزاری چنین همایش‌هایی ارائه پیشنهاد کلی به درد نمی‌خورد.

مصدق گفت:‌ پاسخ دادن و تحلیل کلی‌گویی مسائل نیز بسیار مشکل و کار سخت و سنگینی است در حالی که ما می‌توانیم به صورت دقیق و جزئی پیشنهادات و راهکارهای خود را ارائه کنیم.

این مسئول یکی از علل وقوع جرایم مالی در نیروهای مسلح را آگاهی نداشتن فرماندهان لشکر، تیپ، گردان و ... به مسائل مالی اعلام کرد و افزود: از بین نیروهای مسلح ما ارتش مقتدر در یک حرکت پسندیده سعی کرده است در طول سال فرماندهان ارشد خود را در قالب یک همایش در کنار موضوعات مختلف از مبانی و موازین قانونی مسائل مالی نیز آشنا کند و آنها را در جریان اوضاع و احوال قرار دهد.

معاون قضایی و حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح دومین زمینه گرایش به جرایم مالی را تفویض اختیار بیش از حد به مدیران مالی اعلام کرد و ابراز داشت: ‌این خود زمینه سوء استفاده را فراهم می‌آورد.

مصدق عدم نظارت مستمر و سرزده فرماندهان نسبت به مسائل مالی و ضعف اعتقادی و اخلاقی را از دیگری و عوامل وقوع جرایم مالی در بین نیروهای مسلح برشمرد و تاکید کرد: حضور طولانی مدت مسئولان مالی نیز در مسئولیتشان می‌تواند زمینه فساد را فراهم آورد که باید در جابجایی نیروها برای پیشگیری از وقوع جرایم اقتصادی به هوش بود.

وی در پایان سخنان خود اظهار داشت‌: همانگونه که امام صادق (ع) فرموده‌اند رد کردن لقمه حرام از هزار رکعت نماز بالاتر است و ما یقین داریم که اکثریت نیروهای مسلح ما از کفو نفس و همچنین سلامت و امنیت مالی و اعتباری شایسته برخوردار هستند و باید این زمینه‌ها ارتقا یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس