کد خبر 1531505
تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۴۰۲ - ۰۳:۱۹

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی منتسب به حجت الاسلام پناهیان ویدئویی با این عنوان که اکثر آموزش‌های دینی ما به درد نمی‌خورد و تربیت دینی ما در آموزش و پرورش، مساجد و منابر اکثرا صحیح نیست منتشر کرد.

براین اساس، با اعتقاد به بهشت و جهنم نمی‌شود حجاب را درست کرد.

تربیت دینی ما در آموزش و پرورش، تربیت دینی ما در مساجدمان و در منابرمان اکثراً صحیح نبودند، من با صراحت به شما عرض می‌کنم، با همۀ احترامی که به معلم‌ها و منابر تبلیغ دین، درس‌های تبلیغ دین و تعلیم دین در حوزه و دانشگاه قائل هستم. تقریباً اکثر درس‌های دینی به درد نمی‌خورند. اصلاً اینها نباید گفته بشود، یک چیزهای دیگر باید گفته بشود.

من از یک نابغۀ تاریخ اسلام یعنی شهید صدر مطلبی به شما بگویم. شهید والامقام سید محمد باقر صدر که تنها شهیدی است که حضرت امام سه روز برای او عزای عمومی اعلام کرد. می‌فرماید که ما باید اسلام را وقتی معرفی می‌کنیم، اسلام را برنامه‌ای برای اصلاح زندگی امروز معرفی کنیم، به قیامت واگذار نکنیم. «باید طرح اسلام را با سایر اندیشه‌ها و طرح‌ها مقایسه کرده و به مسلمانان نشان دهیم که اسلام تنها راهی است که در جامعۀ اسلامی زندگی واقعی را برای انسان فراهم می‌کند.» می‌فرماید: «امروز دیگر مسئلۀ بهشت و جهنم برای بیشتر مردم اهمیتی ندارد، چون انسان امروزی مادی‌گرایانه تربیت می‌شود، مادی‌گرایانه رشد می‌کند، براساس اعداد و ارقام محسوس و قابل شمارش بزرگ می‌شود، براساس منطق سیلی نقد به از حلوای نسیه زندگی می‌کند، بنابراین روش تربیتی و الگوهای رفتاری وی باعث می‌شود که اندیشۀ بهشت و جهنم نزد او بی‌فروغ شود و در او انگیزه‌ای ایجاد نکند.»

می‌فرماید آقا با مسائل اعتقادی نمی‌شود انسان‌ها را تربیت کرد، همین روشی که الان آموزش و پرورش ما دارد.

می‌فرماید «شاید عقلاَ به آن باور داشته باشد...»، باور دارد بهشت و جهنم هست، «اما این اندیشه احساسات او را تحریک نمی‌کند.» از این مهم‌تر ببینید شهید صدر چی می‌فرماید؛ «این‌که مسلمانان صدر اسلام جان‌شان را فدای اسلام می‌کردند و در راه اسلام از خودگذشتگی می‌نمودند و در این مسیر از هم پیشی می‌گرفتند بخاطر بهشت و جهنم نبود، بلکه به‌خاطر این بود که به اسلام عشق می‌ورزیدند و می‌دیدند جاهل بودند اسلام آنها را عالم کرد، پراکنده بودند اسلام آنها را یکپارچه کرد، سرگردان بودند اسلام آمد هدایت‌شان کرد، فقیر بودند اسلام آمد سیرشان کرد؛ یعنی فواید مادی دین را دیدند.»

صدر اسلام هم پیامبر اکرم با قیامت مردم را دعوت نکرد به دین، فواید اجتماعی را نشان داد! بعد می‌فرماید چی؟ «چون این انسان در عالم حس و جهان مادی زندگی کرده، این سخن که فقط بعد از مرگ دین برای تو خوشبختی می‌آورد هیچ زمان کافی و مؤثر نخواهد بود حتی در زمان خود پیامبر. بلکه به انسان می‌گوییم تو امروز سختی‌های دین‌داری را بپذیر و همین فردا اسلام راه خوشبختی را در مقابل تو باز می‌کند.» فرمود امروز باید اسلام را با واقعیت زندگی تطبیق داد به مردم گفت، مردم اسلام همین الان زندگی تو را خوشبخت می‌کند.

دوستان من، اگر ما این کار را کرده بودیم می‌دانید چی می‌شد؟ اگر کسی بی‌دینی می‌کرد همه بهش می‌گفتند چه آدم نفهمی است! الآن کسی ماسک نزند برود توی یک محیط عمومی سرفه کند و عطسه کند همه بهش می‌گویند آی آی آی! چیکار داری می‌کنی؟ خب ماسک بزن! آقا یکی بهش ماسک بدهد، چرا این‌جوری آمدی؟ یک مسئلۀ کاملاً واقعی. ولی الآن حجاب اگر کسی نداشته باشد کسی یک مسئلۀ واقعی نمی‌داند، هنوز توی هواپیما می‌گویند که آقا ارزش‌های اخلاقی جامعۀ اسلامی را رعایت کنید، حجاب را رعایت کنید. بعد رئیس‌جمهور قبلی ما حجاب مسخره می‌کند رأی می‌آورد. چون حجاب که یک مسئلۀ ارزشی است دیگر، واقعی که نیست! برای چی؟ چون تعلیمات دینی ما غلط است دیگر.

چرا باید دین در جامعۀ ما غریب باشد؟ شهید صدر سال هزار و سیصد و چهل و هشت، حدود پنجاه سال پیش می‌شود، چی می‌فرماید؟ می‌فرماید دین را باید آثار واقعی دنیایش را، دنیایی‌اش را توضیح بدهید. الآن ما الآن سر چی داریم جوش می‌زنیم رفقا؟ ما می‌گوییم این تورم نباید باشد، کارخانه‌ها نباید تعطیل باشد، مردم باید در رفاه زندگی کنند، اینها شاخص دین‌داری و حسینی بودن است در جامعه. غربی‌ها نباید به ما زور بگویند، ما باید از امتیازات‌مان در منطقه و جهان استفاده کنیم. دیگر چی می‌گویی؟ دیگر حرف دیگری نداریم بزنیم، همین است دیگر. آقا نماز و روزه و اینها هم که می‌گفتی و حجاب. آنها هم برای رسیدن به همین‌جا است دیگر، اینها لازم و ملزوم همدیگر هستند؛ ما حرف دینی‌ای که فایدۀ دنیایی نداشته باشد نداریم. باید ادبیات دینی این بشود!

آقایان، بانوان محترم، هرچه هست عقلانیت است، هرچه هست منفعت انسان است. بحث تعالی روح انسان است، بحث شکوفایی انسان است، بحث منافع حداکثری برای جامعه است، بحث این است که انسان قدرتمند بشود، که دین دنبال چیست؟ دنبال تعالی جامعه، دنبال تعالی‌ای که ضددین‌ها هم بشنوند می‌گویند خب این که خیلی خوب است. باید برویم به این سمت، دین این است!

چرا خیلی‌ها دین‌گریزی دارند؟ واقع‌بینانه، واقع‌گرایانه از دین تحلیل نمی‌کنیم، انسان‌گرایانه و انسان مدارانه، بر مدار منفعت انسان در این دنیا از دین تحلیل نمی‌کنیم.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۰۴:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
    4 24
    دیگه اینجوری هام الان نیست
  • عبدالله IR ۰۸:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
    38 14
    برو داداش تو هم مثل اینکه داری راه را به بیراهه می روی! شما با مادی گرایی می خواهی آخرت را تبیین کنی؟! اصلاً مگر می شود؟! اصل بهشت و جهنم با اعتقاد به معنویت معنی پیدا می کند نه با چشم سر و مادیات!!! شما چطور می خواهید با مادیات ، اعتقاد قلبی در انسان ها ایجاد کنید؟! با مادیات نمی توان به آخرت رسید بلکه این معنویات هستند که انسان را به تکامل می رسانند و مادیات فقط وسیله هستند و بس !!! راهکار این است که کسانی که منادی اسلام هستند ، اول از همه خودشان را اصلاح کنند آن وقت خواهند دید که جامعه هم تا حدودی اصلاح خواهد شد...
    • محسن IR ۱۵:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
      3 0
      منظور آقاي پناهیان مادی‌گراشدن نیست. ایشون می‌گن باید آثار عینی عمل به ارزش‌های اسلامی برای همه روشن بشه. مگر اسلام برای دین و دنیای انسان برنامه نداره؟ مگر روایت نداریم که معصوم می‌فرماید فقر باعث سخت شدن دینداری می‌شه؟ مگر یکی از اهداف حضرت مهدی (عج) اصلاح سبک زندگی مردم نیست؟ این‌ها و صدها مثال دیگه اینو میگه که سر و سامان دادن به دنیا و استفاده صحیح از مادیات، تأثیر مسقیم بر آخرت داره.
    • ZA ۱۶:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
      1 0
      فقط امام زمان عج میتونه دنیارو آباد کنه بدون مادیگرایی.وگرنه مؤمن نمیتونه از دنیا لذت ببره چون زندانش هست. اگه اینطور نبود خدا جهنمی ها رو مترفین و خوش گذران نمینماید و مستضعفین رو هم وارث زمین نمیدونست
    • هاشمی IR ۱۶:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
      2 0
      ببین دل انگیز،اینجوری هم که تو میگی نیست. پناهیان میگه ابتدای شروع تبلیغ دین در مردمی که معتقد نیستند یا هستند ولی کم رنگه،تبیین وتوضیح دادن نظر دین راجع بمادیات وراه پیشرفت از نظر دین بصورت عقلایی ونشان دادن زیباییهای دینیست وتازه بعداز این پروسه ،راه برای جاانداختن معنویات وبهشت وجهنم وبسیاری از مسائل دیگرباز میشود. حله گوری مگوری؟؟
  • IR ۰۹:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
    5 1
    خب خوشبختانه یکیشون فهمید
  • IR ۰۹:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
    0 0
    به نظرم اصل رویکرد ایشون در مورد توجه به بحث دنیا در دین خیلی عالی هست اما مواظب باشیم اشتباها اهمیت باور به آخرت و معاد رو کم نکنیم. چه چیزی میتونه درست حسابی انسان رو از تلاش برای خاص خوری و حق خوری بازبداره اگر به جزا در دنیا و آخرت باور نداشته باشه.
  • Ali IR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
    5 1
    خیلی دمت گرم که حقیقت رو گفتی. ممنونم.
  • محسن IR ۱۵:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
    5 1
    به نظر من حرفهای کاملا درستی زده شده که کمتر کسی جرأت بیانشو داره.
  • IR ۱۸:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
    6 0
    هم این دنیا را تبیین کنید هم آخرت را از دو طرفش نیفتید اسلام دین الهی است در عین حال دنبال دنیا گریزی هم هیچ وقت نبوده
  • IR ۱۸:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
    0 0
    اون دختره که دویچه وله راجع بهش دروغ گفت احتمالا از طرف آلمانه و کدی برای فعال سازی بوده .....
  • IR ۰۰:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۰
    1 0
    پناهی پناه ببر به خدا! انگار اصلا قرآن نمیخونی! این همه آیه راجع به بهشت و جهنم هست. باید اونا را هم در نظر بگیری و نظر بدی! آیا شمای مخلوق از خالق خودت بهتر میفهمی؟ لطفا اینقدر سخنرانی نکن مبادا جوانان را گمراه کنی و خودت هم بدعاقبت بشی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس