سازمان ملل به قره باغ نیروی بشردوستانه اعزام می‌کند

سازمان ملل برای اولین بار در ۳۰ سال گذشته، به منظور رفع نیازهای بشردوستانه منطقه قره باغ پس از بازپس گیری آن توسط جمهوری آذربایجان, گروهی از نمایندگان خود را به این منطقه اعزام خواهد کرد.

به گزارش مشرق، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل گفت: دولت جمهوری آذربایجان و سازمان ملل بر سر حضور یک هیات بشردوستانه در منطقه به توافق رسیده‌اند. این هیات در آخر هفته به منطقه اعزام خواهد شد.

وی ادامه داد: ما حدود ۳۰ سال است که به دلیل وضعیت حساس جغرافیایی سیاسی, به این منطقه دسترسی نداشته‌ایم. بنابراین بسیار مهم است که بتوانیم وارد این منطقه شویم.

او افزود که تیمی متشکل از ده‌ها نفر به رهبری نهاد امور بشردوستانه سازمان ملل نیازهای افرادی که در منطقه قره باغ باقی مانده‌اند و کسانی را که در حال مهاجرت از این منطقه هستند، ارزیابی خواهند کرد.

درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد، ولی درگیرهای معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از دو طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند، با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود ۶ سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز از منازل خود آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا ۶ هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه حاضر شده و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران چندی پیش در واکنش به توافق دولت جمهوری آذربایجان و نمایندگان ارامنه ساکن قره باغ اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از توافق دولت آذربایجان و نمایندگان ارامنه ساکن قره باغ برای توقف درگیری‌ها در این منطقه ابراز خرسندی کرده و انتظار دارد بر گفت‌وگو و سازوکارهای مسالمت آمیز برای حل و فصل مسائل در چارچوب تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان تمرکز شود.

وی با تاکید بر اینکه جنگ جز ویرانی و گسترش نفرت حاصلی ندارد و ثبات و امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد، ضمن استقبال از گفت و گوی میان باکو و نمایندگان ارامنه ساکن قره باغ تاکید کرد، دیگر دلیلی برای ادامه‌ی درگیری‌ها در منطقه وجود ندارد و امیدواریم پس از این شاهد هیچ جنگی در منطقه نباشیم.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • مجتبی IR ۰۱:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
    5 0
    ۰۰نیروی بشر دوستانه یعنی جاسوسان سی آی ای از سوی سازمان تروریستی ملل در پوشش انسان دوستانه
    • IR ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
      0 1
      نه پانترکهای وحشی ونژادپرست مغولی ،بشردوست هستند.
    • IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
      0 1
      تاکی میخوای چرت وپرت بگی پان تورک.
  • DK ۰۱:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
    10 1
    از فرانسه و آمریکا و آلمان و کلا غرب کسی نباید در بین نمایندگان سازمان ملل باشد چون آن‌ها همیش طرفدار ارمنی‌ها بودند
    • IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
      0 0
      پس بایدازسیارات وکرات دیگه ناظربیاد.چون پانترکهاباهمه عالم مشکل دارند.
  • بابک IR ۰۳:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
    9 2
    هنوزایروان معروف به شهرهزا مسجد مسلمین آزادنشده؟که بایدآزادشودمثل قره باغ
    • IR ۱۰:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
      0 0
      هنوزبادکوبه ایران آزادنشده که بایدآزادبشه.
  • IR ۰۶:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
    5 2
    به امید صلح درجهان
  • TR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
    0 0
    زمانی که مردم آذربایجان به دست ارمنی ها قتل عام می شدند سازمان ملل کجا بود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس