کفپوش آرملات، یکی از مقاوم ترین کفپوش های بتنی موجود در سطح کشور می باشد که علاوه بر مقاومت سایشی و فشاری بالا به واسطه استفاده از سنگدانه های معدنی زیبایی خاصی را نیز به سطح هدیه می دهد.

مقدمه

کفپوش آرملات، یکی از مقاوم ترین کفپوش های بتنی موجود در سطح کشور می باشد که علاوه بر مقاومت سایشی و فشاری بالا به واسطه استفاده از سنگدانه های معدنی زیبایی خاصی را نیز به سطح هدیه می دهد.

در گذشته برای اجرای کف سازی صنعتی، از کفپوش های سنتی مانند موزاییک و سنگ استفاده می‌شده است. اگرچه استفاده از این مصالح تا حدی، نیازها را برآورده و مقاومت فشاری و خمشی را در حد متوسط تأمین می‌کرد اما معایبی از جمله عدم پایداری در برابر سایش و فرسودگی، عدم یکپارچگی سطح و احتمال شکستگی و جداشدگی در اثر تردد سنگین و همچنین سرعت اجرای پایین از دغدغه های متخصصین فعال در حوزه کفسازی جهت استفاده از این مصالح بوده است.

کارشناسان شرکت تولیدی صنعتی آرملات با اندیشه در جهت رفع این کمبودها و شناخت نیاز به یک کفسازی مقاوم در صنعت ساختمان، بر آن شدند که محصولی تولید نمایند تا پاسخگوی نیاز این حوزه از صنعت ساختمان باشد. در سال 1366 و پس از چند سال تحقیق و توسعه کارخانه این شرکت در شهر دلیجان ساخته و در سال 1367 محصول خود را به نام کفپوش آرملات به حوزه صنعت و ساختمان معرفی و عرضه نمود.

کفپوش آرملات چیست؟ بررسی مهمترین کاربرد و نحوه ی اجرای آن

کفپوش آرملات چیست؟

آرملات کفپوش بتنی بسیار مقاوم در برابر سایش است که با تلفیق سنگدانه‌های معدنی با مقاومت بسیار بالا، سیمان و افزودنی های خاص در طیف رنگ های مختلف تولید می‌گردد و با سطحی سنگدانه ای جلوه خاصی را در ذهن بیننده تداعی می‌نماید. اگرچه در ترکیبات و تولید محصول آرملات از میلگرد و دانههای فلزی استفاده نمی‌گردد، لیکن انتخاب سختدانههایکانی مانند گرانیت، کوارتزیت و پاره‌ای از مواد شیمیائی و سیمان توانسته است، مقاومت فشاری80 MPa و مقاومت خمشی MPa 10را به این محصول بدهد. آرملات از گرانولهایی با قطر 75/0 تا 10 میلی‌متر و سختی 6 تا 8 در مقیاس موس (Mohs) تولید می‌گردد.

لایه آرملات بر اساس تردد مورد انتظار در ضخامت یک تا دو سانتیمتر بر روی بتن تازه اجرا شده و سطح آن به وسیله ماله سینی و پروانه‌ای پرداخت می‌گردد. بعد از گذشت دروه کیوراسیون بتن (28 روز) توسط دستگاه ساب رویه سطحی (شیرابه سیمان) از روی سطح برداشته می‌شود تا سنگدانه‌ها نمایان شوند. این ساب میتواند هم به صورت معمولی و هم به همراه آرموگلس که مواد نفوذگر بر پایه سیلیکات لیتیوم می‌باشد، صورت پذیرد که باعت افزایش مقاومت سایشی، مقاومت در برابر نفوذ آب و روغن و همچنین زیبایی دو چندان آرملات می‌گردد.

کفپوش آرملات چیست؟ بررسی مهمترین کاربرد و نحوه ی اجرای آن

کاربرد کفپوش آرملات

این کفپوش به واسطه میزان مقاومت و کیفیت بالایی که دارد در طیف وسیع صنایع کاربرد دارد. از مهمترین کاربرد های این کفپوش را می توان در خطوط تولید صنایع خودرو سازی، پارکینگ های طبقاتی، مسکونی و تجاری، هلی ‌پد، فرودگاه و آشیانه هواپیما پالایشگاه ها و صنایع پتروشیمی، صنایع دفاعی، صنایع کشتی‌سازی ، سوله مواد غذایی، بیمارستان ها و مراکز درمانی، انبارهای عمومی، نمایشگاه ها و موزه ها، سردخانه های صنعتی، سالن های با تردد بالا مانند ایستگاه های مترو و راه آهن اشاره کرد.

مزایای کفپوش آرملات

از مهمترین مزایای این کفپوش می توان به موارد زیر اشاره کرد.

مقاومت فشاری و سایشی فوق العاده، فاقد جمع شدگی، مقاومت در برابر حریق و غیرقابل اشتعال، هزینه کمتر و مقرون به صرفه نسبت به سایر محصولات رایج در بازار، مقاومت عالی در تردد سنگین، عدم تولید گرد و غبار و نظافت راحت، طیف رنگی مختلف، مقاوم در برابر اسید و قلیاهای ضعیف، مقاوم در برابر یخ زدگی اشاره کرد.

مراحل اجرای کفپوش آرملات

1-آرماتوربندی

با توجه به شرایط پروژه و زمان‌بندی عملیات ساختمانی، در هر مرحله آرماتوربندی، لازم است آرماتوربندی کف طبق نقشههای اجرایی بر روی خرکهای پلاستیکی (spacer) انجام گردد و نحوه کارگذاری خرک‌ها به‌گونه‌ای باشد که

شبکه آرماتور تحت وزن کارگر هنگام بتن‌ریزی جابجایی نداشته باشد. رعایت پوشش بتن روی میلگرد (cover) حداقل 7 سانتیمتر مطابق آئین نامه الزامی می باشد.

2- قالب‌بندی

کف هر محوطه اجرایی برحسب عملیات اجرا، شمالی/جنوبی یا شرقی/غربی به عرض حداکثر 3 متر توسط پروفیل قوطی به‌عنوان قالب بتن تقسیم میشود. در صورت نداشتن محدودیت عمقی، برای ثابت نگه‌داشتن قالب (قوطی) از میلگردهایی که از قبل آماده شده، استفاده میگردد. (البته در صورت لزوم می‌توان از روش‌های جایگزین استفاده نمود). قالبها به‌صورتی تنظیم گردند که تراز روی قالب (قوطی) منطبق بر سطح نهائی اجرا باشد.

3- اجرای بتن‌ریزی کف

در این مرحله با توجه به اجرای قالببندیها به‌صورت نواری، بتن با ویژگی مقاومت حداقل 30 مگاپاسکال به‌صورت آماده توسط تراک میکسر حمل و با قرارگیری میکسر در مجاورت پمپ بتن، به داخل قالبها تخلیه میگردد، قبل از بتنریزی تراز قالبها توسط نقشهبردار کنترل نهایی میشود. عملیات بتنریزی به‌صورت یک خط در میان صورت میگیرد و با رعایت همپوشانی میلگردها، نسبت به اجرای بتنریزی در خطوط خالی اقدام خواهد شد. در مرحله بعدی جهت اجرای درزهای اجرایی و انبساطی (Construction Joint & Expansion Joint) با رعایت فواصل تعیین‌شده و همچنین با در نظر گرفتن مراحل بستن آرمــاتور که قبل از بتنریزی انجام‌شده، نسبت به ادامه بتنریزی اقدام خواهد شد.

4- اجرای آرملات و پرداخت سطح نهایی

پس از ریختن بتن در محل موردنظر، تراز و شمشه نمودن سطح بتن زیرین بهصورت ارهکشی به‌نحوی انجام می‌گردد که سطح تمام‌شده بهاندازه ضخامت لایه آرملات پایینتر از سطح تمام‌شده نهایی کف‌سازی باشد، سپس با گیرش اولیه بتن (سطح بتن به قدری سخت شده باشد که بتواند وزن آدمی را پذیرا باشد ولی جای عاج کفش روی بتن باقی بماند) لایه آرملات اجرا گردیده و پس از آماده‌سازی و اجرای لایه آرملات و شمشهکشی و گذشت زمان گیرش اولیه ، ماله پروانه ای با سینی جهت تسطیح سطح نهایی کار اجرا و پس از گذشت زمان موردنیاز، ماله پروانهای بدون سینی جهت پرداخت نهایی در چندین مرحله متوالی بر روی سطح کار اعمال میگردد.

5- اجرای برش روی سطوح تمام‌شده کف

پس از اتمام عملیات بتن و کف‌سازی، به منظور کنترل ترک‌های احتمالی در سطح، محل اضلاع اسلب‌ها که در نقشه مشخص گردیده با کاتر (cutter) با عرض 3 تا 5 میلی‌متر و با عمق 3/1 ضخامت دال برش داده خواهد شد. لازم به ذکر است که این عملیات (اجرای درزهای اجرایی) پس از گذشت مدتی از اتمام کار برحسب فصول کار و دمای محیط انجام خواهد شد.

6- سابزنی

پس از اتمام عملیات اجرایی و با توجه به شرایط محیط (حدود 10 روز بعد) عملیات ساب‌زنی روی پوشش آرملات اجرا میگردد. این عمل باعث برداشته شدن شیره سیمان و نمایان شدن سنگدانههای آرملات می‌شود.

7- پر نمودن درزهای سطح

در پایان کار درزهای عرضی ایجادشده و درزهای طولی به‌وجود آمده با مواد پرکننده که بر پــــایه پلی‌یورتان میباشند پرگردیده و بندکشی میگردد.

کفپوش آرملات چیست؟ بررسی مهمترین کاربرد و نحوه ی اجرای آن

جمع بندی

آرملات، امروزه با 35 سال تجربه اندوزی و با تکیه بر دانش نیروهای متخصص خود، مهمترین تولیدکننده روکش مواد سخت بتنی در خاورمیانه می باشد. لازم به ذکر است به دلیل کیفیت بسیار مطلوب محصول کفپوش صنعتی آرملات و از طرفی عدم وجود قانون برندینگ، متاسفانه در دهه های 80 و 90 شرکت های مختلفی محصولات خود را با نام آرملات تولید و عرضه نمودند که تماما کپی ناقص و فاقد کیفیت از محصول کفپوش صنعتی شرکت تولیدی صنعتی آرملات می باشد.

برای مشاوره ، بازدید فنی کارشناسان و یا استعلام قیمت ، با دفتر مرکزی شرکت به شماره 02158439 تماس حاصل فرمایید.


این محتوا تبلیغاتی است

برچسب‌ها

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس