به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، مجله تايم در تحليلي درخصوص رزمايش آمريكا و رژيم صهيونيستي مينويسد: هفت ماه پيش آمريكا و اسراييل رزمايش نظامي گسترده مشترك خود را كه قرار بود ابتدا با بالا گرفتن نگرانيها درخصوص انجام حمله اسراييل عليه تاسيسات هستهيي ايران انجام شود به تعويق انداختند.
اين رزمايش مجددا براي ماه اكتبر برنامهريزي شد و به نظر ميرسد در آستانه انتخابات رياستجمهوري آمريكا برگزار شود. اما رزمايشي كه اكنون با تعويق برگزار ميشود ديگر همان رزمايشي كه ابتدا برنامهريزي شده بود، نيست.
منابع خبري بلندپايه در آمريكا و اسراييل به مجله تايم گفتهاند كه واشنگتن تا حد چشمگيري سهم مشاركت سربازان و تجهيزات خود در اين رزمايش را كاهش داده و تعداد سربازان خود را كه قرار بود به اسراييل بفرستند تا بيش از دو سوم كاهش داده و توان سيستمهاي رهگيري موشك را كه در بطن اين رزمايش مشترك استفاده ميشود، پايين آورده است.
يك منبع خبري بلندپايه در ارتش اسراييل به مجله تايم تصريح كرد: اساسا آنچه كه آمريكاييها قصد دارند به ما بگويند اين است كه ما به شما اعتماد نداريم. اعمال اين كاهشها حقيقتا قابل توجه است. آنگونه كه ابتدا اعلام شده قرار است پنج هزار سرباز آمريكايي در اين رزمايش شركت كنند، اكنون بنا به اعلام منابع خبري، پنتاگون قصد دارد تنها 1500 و حتي شايد 1200 سرباز را در رزمايش "چالش دشوار 12" شركت دهد.
همچنين سيستمهاي دفاع موشكي پاتريوت قرار است آنگونه كه برنامهريزي شده به اسراييل فرستاده شود اما خدمه ويژه آنها فرستاده نخواهند شد.
از سوي ديگر به جاي دو كشتي جنگي دفاع موشكي حاوي موشكهاي آگيس كه قرار بود به آبهاي اسراييل فرستاده شوند در طرح جديد تنها يك كشتي از اين كشتيها فرستاده ميشود و حتي به گفته منابع خبري ديگر كشتيها باقيمانده در فهرست نيز "شايد" فرستاده شوند.
اين سخنگوي پنتاگون از بحث درخصوص جزييات كاهش مشاركت آمريكا خودداري كرد و گفت كه برنامهريزي براي اين رزمايش محرمانه است.
اما وندي ال.اسنايدر، يك فرمانده آمريكايي تاكيد كرد كه ارتش اسراييل از جزييات اين تغييرات مطلع نگاه داشته شده است.
اسنايدر خاطرنشان ساخت: در سراسر برنامهريزيها و هماهنگيها ما با ارتش اسراييل شانه به شانه كار كرده و به چنين شيوهاي نيز ادامه خواهيم داد.
فرماندهان آمريكايي دوماه پيش به طور خصوصي كاهش مشاركت خود در اين رزمايش را به همتايان اسراييلي خود فاش ساخته بودند.
دليل رسمي چنين مسالهاي محدوديتهاي بودجهاي عنوان شده اما عقبنشيني آمريكا همزمان با افزايش تنشها ميان اوباما و نتانياهو نسبت به تهديدهاي مداوم اسراييل درخصوص حمله هوايي عليه ايران مطرح شده است.
در صورت چنين مسالهاي انتظار ميرود ايران با حملات موشكي كه يا از طريق موشكهاي برد متوسط خود و يا از طريق حزبالله لبنان به عنوان واسطهاش انجام خواهد شد، دست به تلافي خواهد زد.
افرائيم اينبار، تحليلگر اسراييلي، خاطرنشان ميسازد كه در بافت سياسي فعلي، منطق آمريكا كاملا شفاف است.
وي تاكيد ميكند: من تصور ميكنم كه آنها قصد ندارند تلويحا اين پيام را بدهند كه در حال تدارك اقدامي مشترك با اسراييل عليه ايران هستند و پيام اصلي اين است.
اينبار كه مديريت مركز مطالعات استراتژيك در دانشگاه بار-ايلان اسراييل را بر عهده دارد، ميافزايد: اعتماد؟ ما به آنها اعتماد نميكنيم، آنها به ما اعتماد نميكنند. تمام اين كشورهاي ليبرال اينگونهاند، حتي يك رييسجمهور ليبرال مثل اوباما نيز بهتر اين مساله را ميداند. با اين وجود حضور سيستمهاي دفاع موشكي آمريكا در اين رزمايش مهم است زيرا با وجود آنكه اسراييل دستاوردهاي چشمگيري در ساخت سپرهاي ضد موشكي براي ساكنان خود كسب كرده اما از تعداد كافي از اين سيستمهاي دفاع موشكي به منظور استقرار در اطراف خود برخوردار نيست. در حالي كه حتي كمكهاي آمريكا را نيز به منظور ساخت سيستمهاي بيشتر دريافت ميكند.
اين مساله حضور موشكهاي پاتريوت را كه نخستين بار در جريان جنگ اول خليجفارس هنگامي كه صدام به سوي اسراييل موشك اسكات شليك كرد و همين طور ديگر سيستمهاي دفاع موشكي آمريكا را در اطراف اسراييل بسيار ارزشمند ميسازد.
ماه نوامبر سال گذشته اندرو جي.شاپيرو، معاون وزير امور خارجه آمريكا از رزمايش چالش دشوار به عنوان چشمگيرترين و بزرگترين رزمايشي كه در تاريخ آمريكا و اسراييل تاكنون برگزار شده، ياد كرد.
يكي از اهداف بيان شده اين رزمايش بهبود قابليت عملياتي بينابيني ميان آمريكا و ميان سيستمهاي ضد موشكي آمريكا و اسراييل بود كه هم اكنون تا حد چشمگيري پيوند پيدا كردهاند.
آمريكا يك رادار ايكس-باند را در صحراي نقب اسراييل مستقر كرده كه به سوي ايران نشانه گرفته شده و با سيستم دفاع موشكي آرو در اسراييل مرتبط است.
اين رادار قدرت خارقالعادهاي داشته و به حدي حساس است كه ميتواند توپ كوچكي را كه هزاران مايل دورتر به هوا انداخته ميشود تشخيص دهد.
اما آنگونه كه بيشتر مجله تايم گزارش داده بود تنها آمريكاييها مجاز به ديدن آن چيزي هستند كه در صفحات اين رادار نشان داده ميشود و اين مساله احتمالا هرگونه تصميم اسراييل را براي اقدام يك جانبه عليه ايران مهار خواهد كرد زيرا تجهيزات آمريكا ميتواند شليك موشك از سوي ايران را شش تا هفت دقيقه زودتر از بهترين رادار اسراييلي تشخيص دهد.
با وجود آنكه تصور آن دشوار است اما مقامات آمريكايي از افشاي اطلاعاتي خودداري ميكنند كه ميتواند زندگي اسراييليها را هم با دادن زمان بيشتر به آنها به منظور يافتن سرپناه و هم با دادن زمان به موشكهاي رهگير به منظور قفل شدن به روي موشكهاي شليك شده و نابود كردن آنها، نجات دهد.
اين خطر بر روي محاسبات پيچيده مقامات اسراييلي در بررسي حملاتي عليه ايران سايه انداخته است.
در داخل اسراييل نيز گزارشها تاكيد دارند كه بنيامين نتانياهو، نخستوزير و ايهود باراك، وزير جنگ آن مصمم به اجراي حمله عليه ايران هستند و مقامات آمريكايي همچنان به تقاضاي خود به نسبت به نشان دادن خويشتنداري ادامه ميدهند.
تحليلگران اسراييلي ميگويند كه نتانياهو تمايل دارد كه اوباما با فرستادن نامهاي متعهد به اقدام نظامي آمريكا در تاريخ مشخصي در صورتي كه ايران دست به سازشكاري نزند، بشود اما دولت آمريكا ظاهرا تمايلي به اجابت اين خواسته ندارد.
ژنرال مارتين دمپسي، رييس ستاد مشترك ارتش آمريكا چند روز پيش به خبرنگاران در شهر لندن گفت كه حمله نظامي تنها ميتواند به قابليت هستهايي ايران آسيب بزند اما آن را نابود نميكند.
وي افزود: من نميخواهم در صورتي كه آنها انتخاب كنند كه اين كار را انجام دهند همدستي براي آنها باشم.
كاهش مشاركت آمريكا در رزمايش نظامي سالانه با رژيم صهيونيستي موسوم به رزمايش "چالش دشوار 12" كار دولت رژيم صهيونيستي را به منظور انجام "حمله احتمالي پيشگيرانه" عليه برنامه هستهيي تهران دشوارتر ميسازد.