به گزارش مشرق به نقل از فارس در ادامه نشست صمیمی مصطفی پورمحمدی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اعضای اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان که در دانشگاه شریف برگزار شد یکی از دانشجویان خطاب به مصطفی پورمحمدی گفت: امروز فساد در دولت بیداد میکند و شما هم چندین بار خود را پایبند به اجرای قانون دانستهاید اما تعجب میکنیم که چرا برای برخورد با این فساد اقدام نکردید.
وی افزود: من اصلاً حرف شما را قبول ندارم که فساد در بین دولتمردان بیداد میکند. بهتر است از واژگان بهتری استفاده کنید. بسیاری از دولتمردانمان پاک هستند.
وی گفت: یکی از دانشجویان اسم چندین نفر از دولتمردان را به عنوان کسانی که فساد گریبانشان را گرفته به زبان آورد که پورمحمدی گفت: عیبهایی که شما به زبان میآورید را من هم میدانم و ما خودمان پروندهشان را تکمیل کردیم و به دادگاه فرستادیم اما باید بدانیم که برخی فعالیتها به صلاح کشور نیست و باید تلاش کرد تا کشور در یک تعادل مسیر پیشرفت خود را طی کند.
وی حدیثی قرائت کرد و گفت: بر اساس این حدیث معصوم میفرماید که حکومت با ظلم یک ظالم بیرحم ادامه پیدا میکند تا اینکه قرار باشد فتنهای ادامهدار وجود داشته باشد.
یکی از دانشجویان خطاب به پورمحمدی گفت: امروز در میان برخی دولتمردان جریانی انحرافی شکل گرفته و فعالیت میکند. شما چرا جلوی این اقدام را نمیگیرید؟ پورمحمدی گفت: یکبار در ابتدای جلسه تذکر دادم که بهتر است عزیزان شرح وظایف مرا مطالعه کنند من مسئول پیگیری عقاید و اخلاق افراد نیستم. هر چند که معتقدم وقتی انحرافی گریبان انسان را میگیرد احتمالاً آن انحراف در کار و فعالیتهای شهر هم تأثیراتی خواهد گذاشت.
وی گفت: من در برخی از جمعهای خصوصی در قالب درد و دل و مطرح کردن موضوعات بارها مطالبی را به دوستانم درباره همین انحرافات گوشزد کردهام اما متأسفانه از حیطه وظایف سازمانی من خارج است که بخواهم به این انحرافات رسیدگی کنم.
یکی از دانشجویان از معاون اول رئیس جمهوری اسم برد که پورمحمدی گفت: من نمیتوانم به لحاظ قانون اسم از کسی بیاورم اما همین قدر بدانید که پرونده ایشان بدون هیچ کم و کاستی مورد بررسی قرار گرفت، تکمیل شد و از سازمان بازرسی به محکمه رفت و حتی مرحله بازپرسی هم انجام شد.
وی گفت: هر چند که در مرحله برگزاری دادگاه متوقف شده که آن هم به عهده من نیست آن کاری که به عهده سازمان من بود بدون کم و کاست انجام شد.
وی گفت: من یک سربازم و ولایتپذیر و باید در مسیری حرکت کنم که کوچکترین خدشهای به نظام وارد نشود. هرچند که خیلی زشت است پس از این همه فعالیت من را به بی تفاوتی و سیاسی کاری متهم کند.
یکی از دانشجویان که به بخشهایی از سخنان پورمحمدی گلایه داشت در میان جمع خطاب به پورمحمدی گفت: شما در ابتدای سخنانتان به موضوع 3بار رد کردن نظر رهبری درباره پذیرش ریاست سازمان بازرسی کل کشور اشاره کردید در حالی که فردی که خود را ولایتپذیر میداند نباید حرف رهبرش را زمین بگذارد و این در حالی است که شما در جریان فتنه سال 88 نیز جزو کسانی بودید که به نوعی سکوت کردید.
پورمحمدی در پاسخ به این دانشجو گفت: حضرت ابراهیم پیامبر خداوند بود و پیامبری اولوالعزم فردی که اصلاً کوچکترین شکی نسبت به فرامین خداوند متعال نداشت اما به نظر شما چرا خطاب به خداوند گفت خداوندا مردگان را زنده میکنی اما من دوست دارم زنده کردن مؤمنان را ببینم. آیا ابراهیم شک و شبهه ای داشت؟ از شما میپرسم چه اشکالی دارد من سرباز مشکلات و دغدغههایم را از انجام کاری که فرماندهام مرا به آن امر میکند فرماندهام را باخبر کنم آیا این گونه نبود که در زمان جنگ سربازان زمانی که چیزی به آنها امر میشد خطرات و مشکلات و دغدغههایشان را به فرماندهاشان میگفتند پس برای من هم این موضوع عملی اشتباه نبود که بخواهم مشکلات و دغدغههایی که در مسیر قبول کردن مسئولیت سازمان بازرسی کل کشور داشت را با رهبرم و با ولی خودم در میان بگذارم.
وی درباره سؤال دوم دانشجو که به موضوع سکوت در جریان فتنه مربوط میشد گفت: من اولین کسی بودم که پیش از نماز جعه مقام معظم رهبری به میرحسین موسوی نامه نوشتم و در آن نامه خطاب به او گفتم که کاری که در پیش گرفته است درست نیست و اگر گلایهای دارد باید آن را در مسیر قانونی به جریان بیندازد.
وی گفت: در همان زمانها روزی در دفتر کارم دود غلیظی مشاهده کردم که پس از پرس و جو فهمیدم اتوبوسی در خیابان مطهری به آتش کشیده شده است.
پورمحمدی تصریح کرد: همان زمان با آقای مهندس موسوی تماس گرفتم و گفتم کارهایی که دارد به اسم گلایه از نتیجه انتخابات انجام میشود کارهایی غیر قانونی که کشور را به سمت و سوی بدی میبرد و باعث به بهرهبرداری سیاسی میشود.
پورمحمدی گفت: حضرت آقا یک و نیم سال پس از فتنه به جذب حداکثری اشاره کرده است و حالا اگر ما تلاش کردیم این موضوع به حقیقت بپیوندد باید مماشات شویم.
وی گفت: من آدم ترسویی نیستم زیرا سابقه 34 ساله مدیریتی دارم و سابقهام هم مشخص است اما باید کاری کرد که کشور با کمترین تنش و هزینه راهش را طی کند. شما فکر میکنید تمام مشکلات با مشت آن هم در کف خیابان حل میشود و شما نیازی نیست هیچ هزینهای بپردازید؟
وی گفت: از همان روز اول فتنه، مشغول رفع معضلات به وجود آمده بودیم و در دستگاه قضایی تلاش میکردیم تا هر چه سریعتر وضعیت پروندههایی که به واسطه دستگیری افراد مفتوح شده به نتیجه برسد آن وقت درست است که به خاطر اینکه ما در جلوی دوربین نبودیم به سکوت متهم شویم.
وی ادامه داد: من کسی بودم که روز و شب برای گذر از آن دوره سخت فعالیت کردم حال آنکه به دلیل آنکه همچون فلان آقا نیامدم در جلوی دوربین و هر روز مصاحبه نکردم و شعار ندادم به سکوت محکومم کنید؟ هر چند ایرادی ندارد شما جوان هستید و زمان میبرد که حقایق را تشخیص دهید. ولی به زودی دستگیرتان خواهد شد که چه کسی در آن ایام فقط شعار داد و مصاحبه کرد و چه کسی کار واقعی انجام داد.
پورمحمدی افزود: در جریان قائلهای که روز عاشورا رخ داد اولین کسی که نامهای منتشر کرد و هشدار داد که این فتنه گران به دنبال موفقیت و اجرای پروژه کشته سازی هستند من بودم. حالا از آنجا که یک خرده حسابی میان بنده و مسئولان سازمان صدا و سیما وجود دارد برخی از کارهای ما آن گونه که انجام شد به مردم ارائه نشد هر چند که من قصد ندارم از این تریبون در جهت صاف کردن آن خرده حسابها استفاده کنم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: من همه تلاشم را در آن سالها انجام دادم تا کشور از فتنه عبور کند زیرا میدانستم که در طول سی و چند سال پس از انقلاب ما چوب بسیار بزرگی از ضدانقلاب و مخالفان نظام خوردیم و باید تلاش کنیم تا با تجربه و تدبیر کشور را از بحران خارج کنیم.
وی گفت: جایگاه شما به عنوان دانشجو با جایگاه من به عنوان یک مدیر متفاوت است و من به واسطه این تفاوت در جایگاه از انتقادات شما دلآزرده نخواهم شد. زیرا وظیفه قشر جوان انتقادگری است.
پورمحمدی در خاتمه سخنان خود در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران که از وی پرسید شما عنوان کردید که اگر تکلیف شود به انتخابات ریاست جمهوری خواهید آمد. این تکلیف باید از جانب چه کسی باشد و آیا شما همکاری خواهید کرد یا خیر گفت: ببینید احتمالاً اشتباهی در نوشتن سخنان من پیش آمده من گفتهام که اگر تکلیف باشد یعنی اینکه اگر خودم به شخصه حس کنم که تکلیفم حضور در انتخابات است آن زمان بدون توجه به مسئله دیگری وارد انتخابات میشوم.
وی ادامه داد: البته من مطیع رهبرم و امیدوارم همان شود که نظر ایشان است. اما بدانید بعد از رهبری هیچ کس و هیچ جریانی نمیتواند من را مجبور به کاندیداتوری یا انصراف از آن کند.
وی افزود: من شرایط کشور و همچنین ظرفیتهای خودم را میسنجم و پس از آنکه به یک نتیجه معقول رسیدم وارد انتخابات شده یا از کاندیداتوری فاصله میگیرد.
پورمحمدی افزود: البته طبیعی است که هرکسی که نامزد انتخابات میشود باید حمایت برخی سازمانها و نهادها را هم به دنبال داشته باشد که بنده هم بر اساس عقایدم و خط فکریم تلاش میکنم تا با سازمانی که به عقایدم نزدیکتر است همکاری داشته باشم.
وی گفت: با این حال اگر به این تشخیص برسم که باید در انتخابات حضور داشته باشم خواهم آمد و شرکت میکنم.
رئیس سازمان بازرسی کشور همچنین درباره مدل 8+7 و پاسخگویی آن در انتخابات ریاست جمهوری گفت: شما توجه داشته باشید که همین الان از میان افرادی که در 8+7 هستند یکی دو نفر زمزمه حضورشان در انتخابات به گوش میرسد که اگر قرار باشد این افراد بیایند دیگر 8+7 تشکیل نمیشود و به طور کلی این سیستم جوابگو نخواهد بود.