طعنه دمشق به پارلمان اروپا؛ درباره سرقت منابع سوریه توسط آمریکا هم موضع بگیرید

پارلمان سوریه در واکنش به حمایتهای پارلمان اروپا از آمریکا، تأکید کرد که این نهاد اروپایی بهتر است درباره مسائل انسانی سوریه صحبت نکند، بلکه در قبال سرقت منابع سوریه توسط آمریکا موضع‌گیری کند.

به گزارش مشرق، پارلمان اروپا در ماه مارس گذشته گزارشی درباره وضعیت انسانی سوریه منتشر کرد که بیشتر اطلاعات مندرج در آن، مغالطه بود و به تأثیر تحریمهای ظالمانه ایالات متحده آمریکا علیه مردم سوریه اشاره کافی نشده بود.

پارلمان سوریه هم امروز در واکنش به این گزارش، تأکید کرد، آنچه در این گزارش درباره تأثیر تحریمهای ظالمانه بر وضعیت انسانی سوریه آمده بود، در واقع تحریف واقعیت به گونه‌ای است که توجیه کننده سیاستهای برخی از دولتهای غربی است؛ سیاستهایی که فقط به ضرر مردم سوریه است.

پارلمان اروپا چند روز پیش نیز به اتفاق آرا تصویب کرد که پناهندگان سوری حاضر در خاک لبنان، باید در خاک این کشور باقی بمانند. این تصمیم، خشم و واکنش بسیاری از سیاستمداران لبنانی و سوری را به همراه داشت و آن را بدون ارزش حقوقی و نقض حقوق بین‌الملل خواندند.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از پارلمان این کشور گزارش داد، ادامه تحریمهای اقتصادی ملت سوریه، یک مجازات جمعی است که از نظر بین‌المللی ممنوع است و مستوجب بازخواست کسانی است که مسئول این وضعیت هستند.

این نهاد سوری همچنین ابراز تأسف کرد که پارلمان اروپا در برخورد با اوضاع سوریه، هیچ موضعگیری مستقلی ندارد که از مواضع منفی کشورهای اروپا مستقل باشد؛ زیرا اگر این نهاد اروپایی بخواهد در برخورد با مسائل انسان‌دوستانه، واقعگرا باشد، باید موضع واضحی در قبال سرقت منابع انرژی و محصولات کشاورزی سوریه توسط نیروهای اشغالگر آمریکا اتخاذ کند.

نظامیان آمریکایی که به صورت غیر قانونی و به عنوان یک اشغالگر در خاک سوریه حضور دارند، در شرق و شمال شرق این کشور، به ویژه در مناطقی مستقر شده و پایگاه نظامی احداث کرده‌اند که بیشترین چاههای نفتی و گازی را در خود جای داده است.

اشغالگران آمریکایی به صورت روزانه، هزاران بشکه نفت خام سوریه را از این کشور غارت کرده و به صورت قاچاق در کردستان عراق و ترکیه به فروش می‌رسانند. دولت سوریه هم بارها تأکید کرده است که به این راهزنی و اشغالگری پایان خواهد داد.

در خصوص طرح اخیر پارلمان اروپا مبنی بر باقی ماندن آوارگان سوری در خاک لبنان هم ناظران تأکید دارند که هدف از چنین طرحهایی این است که سوریه را همچنان مکان نامناسبی برای زندگی جلوه دهند. این در حالی است که بارها بشار اسد رئیس جمهور سوریه و سران این کشور بر اولویت بازگشت آوارگان به کشورشان تأکید داشته‌اند.

رئیس جمهور سوریه دوازدهم ماه جاری که میزبان ایمن الصفدی وزیر امور خارجه اردن بود، گفت که مسئله آوارگان، یک مسئله انسانی و اخلاقی محض است که نباید سیاسی شود. الصفدی هم از تلاشهای اردن از در زمینه بازگشت آوارگان و ایده‌های جدیدی که در این زمینه مطرح شده است، توضیحاتی ارائه کرد.

بشار اسد و الصفدی در این دیدار، مسئله بازگشت آوارگان سوری و روابط دوجانبه بین «امان» و دمشق را بررسی کردند. اسد گفت که بازگشت امن آوارگان سوری به شهرها و روستاهای خود، اولویت دولت سوریه است.

وی با تأکید بر لزوم فراهم کردن زیرساختها برای بازگشت آوارگان، تأکید کرد: تمام اقداماتی که دولت سوریه در زمینه قانونگذاری یا حقوقی یا مصالحه انجام داده است، بستر مناسبتری را برای بازگشت آوارگان فراهم خواهد کرد.

وزیر خارجه اردن با اشاره به حمایت این کشور از ثبات در سوریه، تأکید کرد که امان آماده است در زمینه‌های دوجانبه با سوریه همکاری کند و بدین ترتیب، بحران سوریه حل شود.

اردن در ۲۳ مارس (سوم فروردین) از ارائه طرح و ابتکار جدیدی برای حل بحران سوریه خبر داد که بر اصل مشارکت کشورهای عربی در این مسأله تأکید داشت، بسیاری از کشورهای عربی حتی قطر نیز از ابتکار اردن استقبال کردند.

طرح پیشنهادی اردن شاهد اقدام برای تغییر تدریجی رفتار دمشق در ازای مشوق‌هایی است که به دقت برای منافع ملت سوریه تنظیم می‌شود و هدف از آنها اجرای راه حل سیاسی و تلاش برای جلب حمایت سوریه است.

به موجب این طرح، هر پیشنهادی به حکومت سوریه با یک مطالبه همراه است که در آنها تمرکز اصلی بر مسائل انسانی با مشارکت مستقیم کشورهای عربی و رفع نگرانی درباره نبود نقش کشورهای عربی است. این طرح با یک جدول زمانی درباره پیشنهادهای عرضه شده به دمشق و مطالبات از آن همراه است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس