به گزارش مشرق، جواد فروغی در گفتوگویی در خصوص عملکرد تیراندازی در سال ۱۴۰۱ و آغاز سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: اول از همه فرا رسیدن سال ۱۴۰۲ را به همه مردم ایران تبریک عرض میکنم و همانطور که بهار با خود سرسبزی میآورد. همواره دل مردم کشورمان هم سرسبز باشد و پر از موفقیت و شادی برای مردم کشورمان رقم بخورد. سال گذشته با حضور در رقابتهای جهانی برزیل برای تیراندازی آغاز شد که بعد از آن در خرداد ماه در مسابقات جهانی آذربایجان و مسابقات جهانی مصر شرکت کردیم که نتیجه تیراندازان هم قابل قبول بود. ما انتظار داشتیم که اعزامهای تیم ملی تیراندازی به مسابقات بیشتر باشد اما به دلیل مشکلات مالی که در فدراسیون وجود داشت چند اردوی تدارکاتی و رقابتهای جهانی را از دست دادیم. این موضوع تنها برای تیراندازها آسیب زا بود و در حال حاضر هم چیزی که باعث شده است تا تیراندازان کشورمان در رنکینگ جهانی با افت چشمگیری مواجه شوند فقط و فقط عدم اعزام به مسابقات بین المللی است که در این میان به واقع دودش به چشم ورزشکار میرود.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱ از لحاظ کمی و کیفی با فراز و نشیبهای زیادی روبرو بودیم اما در مجموع خروجی حضور تیراندازان در رقابتهای بین المللی سال ۱۴۰۱ قابل قبول بود و با توجه به این که جایگاه ایران در جهان ارتقا پیدا کرده است انتظارات بهتری داشتیم اما در همین حد هم قابل قبول بود. امیدوارم در سال ۱۴۰۲ این موضوع برای تیراندازان جبران شود تا بتوانیم بهتر و بیشتر خودمان را نشان دهیم.
* اگر بهترین تیرانداز هم باشیم و به مسابقات اعزام نشویم با مشکل مواجه خواهیم شد
قهرمان المپیک با اشاره به لغو اعزامهای تیم ملی تیراندازی در سال گذشته گفت: ما اگر بهترین تیرانداز هم باشیم اما اعزام نداشته باشیم و یا تعداد اعزامهای کمی را داشته باشیم قطعا با مشکل مواجه خواهیم شد. در واقع به هر میزانی که رقابتهای بین المللی را از دست می دهیم به همان میزان هم شاهد افت رنکینگ تیراندازان خواهیم بود. اگر یک تیرانداز قرار باشد ۳۰ تا ۵۰ درصد مسابقات بین المللی را حضور نداشته باشد قطعا به همان میزان بلکه بیشتر در رنکینگ جهانی دچار افت خواهد شد. این موضوع هم مسئلهای است که از توان ورزشکار خارج است همه این موضوعات به سیاستهای موجود در فدراسیون، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برمیگردد.
* برای اینکه حرفی برای گفتن داشته باشیم باید سطح آمادگی خودمان را بالا نگه داریم
فروغی درباره سال ۱۴۰۲ و شانس کسب سهمیه المپیک توسط تیراندازان عنوان کرد: ما در سال ۱۴۰۲ مسابقاتی را داریم که از هر نظر برای ما حائز اهمیت است. تنها ۳ مسابقه جهانی داریم که در این رقابتها سهمیههای المپیک پاریس توزیع خواهد شد. اولین مسابقات ما هم که سهمیه المپیک دارد مردادماه سال ۱۴۰۲ است و بعد از آنها بازیهای آسیایی هانگژو را خواهیم داشت که همه این مسابقات از اهمیت ها خاص خود برخودار هستند و نیازی به توضیح بیشتری ندارند. چیزی که برای ما مهم است حضور در مسابقات قبل از این مسابقات است تا بتوانیم خود را به خوبی محک بزنیم و آماده رقابتهای اصلی شویم. اگر میخواهیم در رقابتهای بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشیم باید سطح آمادگی خودمان را بالا نگهداریم تا دست خالی از رقابتها بازنگردیم.
* اگر مانند سال گذشته با لغو اعزام روبرو شویم به آینده خوش بین نخواهم بود
وی تصریح کرد: اگر امسال هم به مانند سال گذشته با عدم اعزام به رقابتهای بین المللی روبهرو شویم به شخصه به آینده خوش بین نخواهم بود. کسب ۶ سهمیه المپیک اوج کار تیراندازی در کشورمان بود که امیدوارم با تلاش مسئولان فدراسیون این اتفاق مثبت رقم بخورد و بتوانیم امسال رکورد کسب سهمیه را بشکنیم و حتی بیشتر از ۶ سهمیه دوره قبل به دست آوریم.
* حمایت مسئولان از ورزشکاران موسمی شده است
قهرمان المپیک در پاسخ به این سوال که بعد از المپیک توکیو انتظار می رفت توجهات به ورزش تیراندازی بیشتر شود ولی چنین نبوده و حمایت از تیراندازان صورت نگرفته است، گفت: ببینید این نوع حمایتها وتشویق کردنها چیزی نیست که مربوط به امروز باشد. این موضوع چندین و چندسال است که ادامه دارد و من به چنین حمایتهایی، حمایتهای موسمی میگویم. دقیقا هر زمانی که فصل برداشت است سر و کله رئیس و روسا پیدا میشود و همه به فکر ورزش میافتند. آن زمان همه مسئولان بهبه و چهچه کنان به دنبال ورزشکاران هستند اما زمان مقطعی این موسم که به پایان میرسد انگار نه انگار ورزشکاری وجود دارد. برای هیچ مسئولی مهم نیست که ورزشکار کجاست و چه کار می کند؟
* انتظار داریم حداقل ۶ سهمیه دوره گذشته را تکرار کنیم
فروغی با اشاره به اینکه مسئولان ورزش از مشکلات با خبر هستند افزود: این نوع رفتارها آسیب زننده است چرا که ورزشکاران فکر میکنند بقیه از آنها استفاده ابزاری میکنند. ما انتظار داریم با توجه به جایگاه ایران در جهان تیراندازی و کسب ۶ سهمیه دوره قبل انتظار داریم کمک کنند حداقل ۶ سهمیه دوره گذشته را تکرار کنیم و بتوانیم از جایگاه خودمان دفاع کنیم. هرچند من یقین دارم که شرایط تیراندازان تیم ملی خوب باشد می توانیم بهتر از این باشیم. انتظار از مسئولین چیزی است که همیشه بر زبان آورده شده و مسئولان ما هم کسانی نیستند که بگوییم هیچ کدام مشکلات را نمیدانند.
* بعضی از حمایتها مالی و ریالی نیست
وی گفت: قطعاً از همه شرایط با خبر هستند و بعضی از مسائل به مشکلات ارزی و مالی بر میگردد. بعضی از حمایتها مالی و ریالی نیست بلکه مسئولین باید مرتب با ورزشکاران در ارتباط باشند و با آن ها در تماس باشند. چطور مسئولین در ایان نزدیک به مسابقات ۲۴ ساعته زنگ می زنند و شرایط بازیکنان را چک می کنند؟ در شرایط عادی آنها را رها نکنند و مرتب با آنها در ارتباط باشند. ورزشکار نباید این حس را داشته باشد که اگر سکو و نشان بگیرد فقط مورد توجه قرار میگیرد. همه این مسائل باعث می شود، آن انگیزه و آن استمرار تمرینات تنها در آوردگاه های بین المللی دیده شود.
* کدام مسئول خبر دارد که فروغی قطعه یدکی سلاحش را به دلیل مشکلات مالی فروخته است؟
قهرمان المپیک با بیان وجود مشکلات مالی برای خود گفت: امروز کدام یک از مسئولان با خبر هستند که منه جواد فروغی قطعه یدکی سلاح خودم را به دلیل مشکلات مالی فروختهام؟ منه ورزشکار نباید مشکلاتم را جار بزنم که، این مسئول است که باید همواره با ورزشکار در ارتباط باشد تا من مجبور نباشم قطعهای که در آن طرف مرزها تهیه کردهام را به خاطر چند میلیون بفروشم. مگر خودم نمیتوانم از این قطعه استفاده کنم؟ متأسفانه این موضوع تنها برای ورزش تیراندازی نیست در سایر رشتهها وجود دارد که به دلیل مشکلات مالی ورزشکاران تجهیزات ورزشی خود را میفروشند. اگر این موضوعات را بیان میکنم تنها برای خودم نیست دیگر ورزشکاران هم با این موضوع مشکلاتی را دارند.
* مردم احساس میکنند چون نام قهرمان المپیک را یدک میکشیم از نظر مالی تأمین هستیم
فروغی با اشاره به برخی از مشکلات قهرمان بودن اظهار داشت: گاهی با من از استانهای مختلف تماس میگیرند و میگویند مثلا برای رشته کشتی فلان تجهیزات را نداریم فلان لباس را نداریم، یا در خود تیراندازی میشونم که به جای سیبل از کاغذهای کوبلن و کاغذ A۴ استفاده میکنند. همه مردم احساس میکنند چون نام قهرمان المپیک را یدک میکشیم از نظر مالی تأمین هستیم و مشکلی نداریم. حتی در بعضی مواقع چون فکر میکنند قهرمان المپیک هستیم نفوذ داریم و خیلی از کارها از دست ما برمیآید.
وی افزود: از دوستان و آشنایان تا مردم استان های دیگر با من تماس میگیرند من به عنوان قهرمان المپیک موارد دیگر که سهل است در خصوص مسائل ورزش هم نمیتوانم جوابگوی آنها باشم. حتی پیش آمده است به من زنگ میزنند برای حمایت مالی از من کمک میخواهند اما حتی من نمیتوانم آنها را به جایی ارجاع بدهم که مشکلاتشان حل شود. یکی از مشکلات قهرمان بودن این است که در ادامه راه و زندگی هیچ حامی نداری.
* تیراندازی ایران تیراندازی ۴ سال گذشته نیست
دارنده مدال طلای المپیک توکیو در پاسخ به این سوال که آینده را برای تیراندازی چطور می بینید گفت: علی رغم همه انتقادهایی که دارم و گلگیهایی کردم به شدت به آینده خوش بین هستم. مسئولان از فدراسیون تا وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک همیشه کم کاری داشتند اما به تلاش بسیاری از مسئولان ایمان دارم چرا که میبینم تلاش میکنند. تلاش برخی مسئولان وجود دارد ولی انتظار داریم بیشتر از حد معمول باشد. در واقع باید برای هرچیزی چارچوبی در نظر گرفت تیراندازی ایران تیراندازی ۴ سال گذشته نیست و یا وقتی رشته ورزشی به یک سطحی میرسد انتظار میرود در سطح خود آن رشته با او برخورد کنند. امیدوارم مشکلات برای آینده حل شود این مشکلات هم باید از بالا دست حل شود تا آثار آن را در وزارت ورزش و بعد در فدراسیون ها شاهد باشیم. مسائلی مانند تحریم و قیمت ارز چیزی نیست که به فدراسیون و وزارت ورزش مربوط شود. اگر گلگی هم هست مبنی بر این نیست که از آینده نا امید هستم امیدوارم همین مسئولین با تلاش بیشتر مشکلات را حل کنند.
* خوشحالم در داخل کشور رقبای جدی دارم
فروغی در پایان در خصوص اینکه در صورت کسب سهمیه المپیک پاریس می تواند نتیجه توکیو را رقم بزند گفت: پس از المپیک توکیو ما شاهد افزایش سطح بسیاری از کشورها در رشته تپانچه بودیم. اکثر کشورها توانستهاند تا خود را با سطح بالایی برسانند. این موضوع هرچند کار ما را سخت می کند اما خوشحال کننده است. در کشور خودمان هم تیراندازان رشد بسیار خوبی را داشتند و اکنون در داخل کشور هم رقبای جدی دارم این هم باز برایم خوشحال کننده است که تیراندازان کشورمان توانستند خود را بالا بکشند. در مجموع نمیشود قول و قراری گذاشت و فقط ما موظف هستیم کار خودمان را به نحو احسن انجام دهیم. بقیه دست رقبا است که اجازه بدهند به سهمیه المپیک برسم یا خیر.