به گزارش مشرق، سیدعلی فاطمی، در گفتگو با خبرنگاران گفت: محاسبه نسخه دارویی بیمار با ارز نیمایی، فقط شامل داروهای بیماران خاص، صعب العلاج و مزمن است. در واقع، این قبیل محاسبه قیمت دارو، برای داروهای سهمیهای است.
وی در توضیح داروهای سهمیهای، افزود: سامانه بیمهها برای برخی داروها مثل انسولین، سهمیه مصرف تعریف کرده که بیمار در همان بازه زمانی میتواند دارو را مصرف و دوباره نسبت به تهیه آن اقدام کند.
فاطمی تاکید کرد: بیمار میتواند تا دو نوبت بدون مراجعه به پزشک نسبت به تهیه داروی خود با نسخهای که دارد، اقدام کند.
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران ادامه داد: بعضاً مشاهده میشود که پزشک در نسخه بیمار، مقداری بیشتر از سهمیه را تجویز میکند که تعداد بیشتر از سهمیه با ارز نیمایی محاسبه میشود.
وی افزود: سهمیه بندی برخی اقلام دارویی توسط بیمهها، فقط برای دسترسی همه بیماران به این قبیل داروها است. بنابراین، اگر یک بیمار میخواهد با همان نسخه اول، تعداد بیشتری دارو دریافت کند، داروی او از تعداد بیشتر از سهمیهای که دارد، با ارز نیمایی محاسبه میشود.
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: اگر شرایط عادی باشد، سهمیه بندی داروهای بیماران خاص و…، را نداشتیم.
به گفته وی، بیمهها برای جلوگیری از مصرف بی قاعده داروهای خاص، چنین رویهای را اعمال میکنند و تصمیم عجیبی نیست.
فاطمی همچنین به سایر نسخههای دارویی اشاره کرد و افزود: با توجه به کمبودهای دارویی در کشور، سازمان بیمه سلامت بر اساس نسخه الکترونیک، برای داروهای معمول نیز زمان مصرف تعریف کرده است.
وی ادامه داد: شربتهای آنتی بیوتیک، از جمله داروهای معمولی است که با نسخه الکترونیک، برای آنها، زمان مصرف در سامانه تعریف شده است.
فاطمی تاکید کرد: البته این دستورالعمل فقط شامل نسخ الکترونیک است.