به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، همزمان با این مراسم وزارت دفاع ژاپن بیانیه ای منتشر كرده و در آن بار دیگر مدعی تملك بر جزایری در دریای شرقی شده و از راهبردهای نظامی چین نیز ابراز نگرانی كرده است.
ارتش چین این ادعاها را بی اساس دانسته و افزوده است كه راهبردش دفاعی است و این كشور به دنبال لشگركشی برای حل منازعات دریایی نیست.
این در حالی است كه كشورهای غربی و در راس آنها آمریكا در روزهای اخیر باز هم بودجه نظامی چین را فزاینده و غیرشفاف دانسته و از این كشور انتقاد كرده اند كه باعث هراس همسایگانش می شود.
روزنامه 'مردم ' ارگان حزب حاكم چین در این باره می نویسد : بیشتر قدرتهای بزرگ بودجه های نظامی بالایی دارند كه از چین بسیار بیشتر است.
آمار نشان می دهد كه ارتش چین در سال 2010 میلادی 119 میلیارد دلار بودجه داشته است كه كمتر از یك ششم كل بودجه نظامی آمریكا محسوب می شود.
این رقم تنها دو ممیز یك دهم درصد از رشد تولید ناخالص داخلی به حساب می آید .
در صورتی كه بودجه نظامی آمریكا نزدیك به پنج درصد از رشد اقتصادی و بریتانیا دو ممیز هفت دهم درصد و فرانسه دو ممیز سه درصد و روسیه چهار درصد را شامل می شود.
ارتش چین بودجه خود را بسیار منطقی دانسته است.
غرب و ژاپن همچنین برنامه های فضایی چین را دارای ابعاد نظامی دانسته و از این كشور انتقاد كرده اند كه درصدد دستیابی به پیشرفتهای نظامی فضایی و تسلیحاتی كردن فضا است.
وزارت دفاع چین بتازگی اعلام كرد كه اصولا فناوری تسلیحاتی و تجهیزاتی چین قابل مقایسه با قدرتهای بزرگ جهان نیست.
از سوی دیگر چین تاكید كرده است كه به عنوان یك كشور در حال رشد حق اكتشاف در فضا را دارد و این برنامه ها ارتباطی به مسایل نظامی ندارد.
چین بر این باور است كه طرح چنین ادعاهایی تنها با این هدف صورت می گیرد كه آمریكا برای بازگشت نظامی به منطقه آسیا و اقیانوس آرام مشكلی نداشته باشد.
آمریكا با مبالغه در برنامه های نظامی چین راه را برای حضور 60 درصد از ناوگان دریایی خود در اقیانوس آرام هموار می كند هدفی كه وزیر دفاع آن كشور نیز به آن اذعان كرده است.
افزون بر این غرب با این اقدامات می تواند فشارهای امنیتی را بر چین افزایش داده و برنامه نظامی این كشور را به عنوان یك برنامه خطرناك مطرح كند .
این نیز حربه مساعدی برای آمریكا بوده است تا ضمن تقویت حضور در دریای جنوبی چین با ویتنام و فیلیپین رزمایشهای مشترك برگزار كند.
موضوع اختلاف با ژاپن و حمایتهای واشنگتن از توكیو در دریای شرقی دیگر درد سر برای ارتش چین است كه روزهای ناآرامی را تجربه می كند.
' هونگ لی ' سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به بیانیه سالانه دفاعی ژاپن آورده است كه اتهامات بی اساسی علیه چین در این گزارش مطرح شده است.
وی گفت كه چین قویا با این اتهامات مخالفت می ورزد و توسعه عادی نظامی را ادامه می دهد و فعالیتهای نظامی خود را به طور شفاف دنبال می كند.
وی گفت كه چین اعتراضیه ای را به دلیل انتشار این گزارش تسلیم ژاپن كرده است.
وی نسبت به نظامی گری فزاینده ژاپن در منطقه هشدار داد و گفت كه این كشور با توسعه طلبی نظامی و ایجاد اتحادهای نظامی بشدت مخالف است.
وی گفت كه سناریوی ژاپن از طرح مسایل نظامی پیچیده است و باید انگیزه های پنهان این كشور مورد تامل قرار گیرد.
ارتش چین كه امروز به ناو هواپیمابر نیز دست یافته است می كوشد تا اقتدار خود را در دریای جنوبی و شرقی جایی كه با ویتنام و فیلیپین و ژاپن و حامی بزرگ آنها آمریكا وارد منازعه شده است ، تثبیت كند.
كارشناسان می گویند: تعلل ارتش در تثبیت مواضع خود و از دست رفتن كنترل این مناطق می تواند زمینه ساز حضور نظامی فزاینده آمریكا و متحدانش در این دو منطقه باشد .
این روند در شرایطی است كه آمریكا در شبه جزیره كره و اقیانوس آرام حضور دارد و می تواند برای چین بسیار خطرساز بوده و این كشور را به نوعی در محاصره نظامی بلوك غرب قرار دهد.
ناوهواپیمابر چین اخیرا پس از طولانی ترین آزمایش دریایی به یك بندر در شمال شرق بازگشت و مسوولان از ایجاد یك شهر و یك پادگان جدید در دریای جنوبی و افزایش گشتیهای خود در دریای شرقی خبر داده اند.
این اقدامات از سوی چین نشان دهنده تشدید تنشها میان ارتش دو میلیون نفری این كشور با قدرتهای غربی و متحدان آنها در منطقه ای است كه به لحاظ موقعیت راهبردی و داشتن منابع فراوان نفت وگاز برای پكن اهمیت دارد .
روز اول اوت مصادف با هشتاد و پنجمین سالگرد تاسیس ارتش چین در حالی گرامی داشته می شود كه این كشور در مرزهای آبی خود با منازعات فزاینده روبروست.