به گزارش مشرق، کاظم غریبآبادی روز چهارشنبه در دیدار با سفرای بلژیک و آلمان در ایران به طور جداگانه، با تاکید بر عزم راسخ جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری حقوق شهروندان خود، از جمله مهسا امینی، گفت: درباره فوت خانم امینی از همان دقایق اولیه، تیمهای تحقیقاتی مختلفی از سوی دولت، قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی برای تحقیق و تفحص درباره این واقعه تشکیل شد. یک تیم ویژه پزشکی نیز با عضویت روسای سازمان پزشکی قانونی، سازمان نظام پزشکی و نمایندگان برخی انجمنهای پزشکی تشکیل و مامور شد تا پرونده خانم امینی را بررسی و علت فوت را در کوتاهترین زمان ممکن گزارش کند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود: متاسفانه، برخی از کشورهای اروپایی و رویههای بین المللی حقوق بشری در اقدامی شتابزده و البته سیاسی، ادعاهایی درباره ضرب و شتم خانم امینی مطرح کردند که این ادعاها طبق بررسیهای اولیه و گزارش بیمارستان کسری، رد شده اند. با این وجود، علت فوت در دست بررسی است و نتایج آن به زودی مشخص و گزارش خواهد شد.
غریبآبادی در ادامه با اشاره به حمایت آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی از اغتشاشات در ایران تحت عنوان تجمعات مسالمتآمیز، از این مواضع انتقاد کرد و گفت: در هیچ کجا به تجمعاتی که همراه با خشونت و حمل سلاح سرد و گرم و تخریب اموال عمومی و خصوصی باشد، تجمعات مسالمت آمیز گفته نمیشود. در ایران سالانه صدها تجمع و اعتراض مسالمتآمیز بدون هیچ مشکلی برگزار میشود، اما آنچه طی چند روز اخیر در برخی شهرهای ایران مشاهده شد، با اقدامات خشونتآمیز، وحشتافکنانه، خرابکاری و آسیب به اموال عمومی و خصوصی شهروندان توام بوده است.
وی در توضیح بخشی از اقدامات آشوبگران گفت: اغتشاشگران همه را به مقابله با پلیس و تخریب اموال عمومی و خصوصی دعوت و تشویق میکنند. در جریان این تجمعات خرابکارانه، اموال عمومی و خصوصی متعددی به آتش کشیده شده و یا به غارت رفته اند؛ برخی عوامل مجری قانون و مردم عادی در اثر سلاحهای سرد و گرم این اغتشاشگران جان خود را از دست داده یا مجروح شدند و به مراکز بیدفاع اداری و خدمات عمومی مثل بانکها، ماشینهای خودپرداز، آمبولانسها، وسایل حمل و نقل عمومی، خودروهای پلیس، خودروهای آتشنشانی و اماکن دینی تهاجمات گستردهای شد و بسیاری از این مراکز دچار تخریب و آتش سوزی شدند.
معاون امور بینالملل قوه قضائیه ادامه داد: بدیهی است استفاده از سلاح و تجهیزات رعب آور و توسل به خشونت علیه مردم و نیروهای انتظامی و تعرض به اموال و اماکن عمومی، دولتی و خصوصی و به آتش کشیدن آنها، بستن راههای عبور و مرور همگانی و غارت و تعرض به اموال مردم، از مصادیق اعتراضات مسالمت آمیز نبوده و موجب مسوولیت قانونی است. این قبیل رفتارهای خشونت آمیز و حمل سلاح در تجمعات، در مغایرت آشکار با اسناد بین المللی حقوق بشر نیز قرار دارد.
غریبآبادی با انتقاد از مواضع برخی کشورهای اروپایی، گفت: کشورهایی که از تظاهرات غیرمسالمتآمیز و اقدامات خشن حمایت و به آن تشویق میکنند، از نظر جمهوری اسلامی در خسارات وارد شده و خون بیگناهانی که بر زمین ریخته شده، شریک هستند.
وی همچنین اقدامات مداخله جویانه آمریکا به بهانه حمایت از حقوق بشر ایرانیان را محکوم کرد و افزود: آمریکایی که با تحریمهای خود حقوق بشر میلیونها ایرانی را نقض کرده و جان بسیاری از ایرانیان را به مخاطره انداخته است، چگونه میتواند دم از حمایت از حقوق آنان بزند.
غریبآبادی تاکید کرد: ستاد حقوق بشر همانگونه که به واحدهای قضایی و نیروهای مجری قانون تاکید کرده است قانون را مبنای اقدامات خود قرار دهند تا مبادا حق کسی، حتی متهمان و مجرمان، ضایع شود، به شدت مخالف اقدامات خشونتآمیز به بهانه طرح مطالبات است و آن را مخل حقوق تمامی شهروندان میداند.