به گفته رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت با توجه به اینکه ماه رمضان در فصل تابستان قرار گرفته و ساعت روزهداری زیاد است افراد سالمند باید مراقب کاهش میزان مایعات بدن خود باشند و مصرف مایعات را بین وعده افطار تا سحر جدی بگیرند.
این متخصص طب سالمندی گفت: افراد از 9 صبح تا 3 بعداز ظهر بیشترین میزان گرما را تجربه میکنند و توصیه میشود سالمندان در این ساعات ترجیحاً از منزل خارج نشوند یا در صورت ضرورت از کلاه لبهدار استفاده کنند.
به گفته طاهری گاهی ممکن است که پزشک تغییری در دوز مصرف دارو بدهد مثلاً مصرف روزانه 3 بار را به 2 بار تغییر بدهد تا فرد سالمند مجبور نباشند وسط روز دارو مصرف کند.
وی تاکید کرد: سالمندانی که انسولین تزریق میکنند به هیچ عنوان نباید روزه بگیرند یا افرادی که بیماریهای پیشرفته قلبی، ریوی یا کلیوی دارند عمدتاً توصیه میکنیم روزه نگیرند.افرادی که فشار خون دارند در صورتی که می توانند دوز دارو را به 2 بار در روز کاهش دهند و فشارشان طی روز تغییری نکند روزه گرفتن مانعی ندارد.
به گفته طاهری در سنین سالمندی ترموستات تشنگی به خوبی کار نمیکند و سالمند هنگام کاهش مایعات احساس تشنگی نمیکند و اگر بین سحر و افطار مایعات کافی مصرف نکند ممکن است آب بدن از دست برود و کاهش سطح هوشیاری را در پی داشته باشد.
رئیس اداره سالمندان توصیه کرد: سالمندان بهتر است هنگام افطار از مایعات گرم مانند چای رقیق گرم یا سوپ گرم استفاده کنند و به دستگاه گوارش فرصت بدهند که آماده پذیرش غذا باشد و نباید به دستگاه گوارش خود فشار بیاورند.
طاهری با اشاره به اینکه پرخوری و استفاده از مواد قندی و چرب مانند زولبیا و بامیه به سالمندان توصیه نمیشود اظهار کرد: میتوان خرما و توت را تا اندازهای جایگزین کرد اما باز هم برای افراد دیابتی با محدودیت باید مصرف شود.
این متخصص طب سالمندی خاطرنشان کرد: مصرف سوپ سبزیجات یا سبزی آبپز شده برای دستگاه گوارش سالمندان بسیار مفید است و تا حد زیادی از ایجاد یبوست به ویژه در ماه مبارک رمضان جلوگیری میکند.