کد خبر 140713
تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۱

شرکتهای چند ملیتی به عنوان پیاده نظام اقتصادی آمریکا می کوشند فشار تحریم ها بر تهران را تشدید کنند.

به گزارش مشرق به نقل از ندای انقلاب، دولت آمریکا در طول سه دهه گذشته جنگهای اقتصادی و سیاسی گسترده ای را بر علیه جمهوری اسلامی ایران به راه انداخته که تاکنون در دستیابی به اهداف آنها ناکام مانده است.

آخرین نمونه جنگ اقتصادی آمریکا بر علیه ایران ، اعمال تحریم های خودسرانه نفتی و بانکی است.

 موضوعی که نتوانست چرخ های اقتصادی ایران را متوقف کند. لذا شاهد آن هستیم که شرکتهای چند ملیتی آمریکایی به عنوان پیاده نظام اقتصادی آمریکا با نفوذ در شرکتهای طرف قرارداد ایران می کوشند فشارها بر تهران را افزایش دهند.

مسئله ای که خبرگزاری فرانسه در گزارش اخیر خود با عنوان «بحران سازی در صنعت خودرو سازی ایران به دنبال تحریم ها» به آن پرداخته است .

در بخشی از این گزارش با اشاره به اهمیت ایران برای شرکت فرانسه آورده شده «شرکت "پژو- سیتروئن" در سال میلادی ۲۰۱۱ نزدیک به ۴۵۵ هزار کیت اتومبیل های پژوی ۴۰۵ و ۲۰۶ را برای مونتاژ به ایران صادر کرده است. بر این اساس ایران دومین بازار اتومبیل های پژو از نقطه نظر کمیت در جهان پس از بازار داخلی فرانسه بوده است.»

در ادامه این گزارش با اشاره به علل توقف همکاری شرکت پژو با ایران علیرغم بیکاری ۱۰ درصدی کارکنان این شرکت در فرانسه آورده شده «اما چه اتفاقی افتاد که شرکت "پژو- سیتروئن" با تمامی مشکلاتی که اکنون مبتلا به صنایع اتومبیل سازی جهان است و با توجه به مشکل بیکار کردن نزدیک به ۱۰ در صد کارکنانش در فرانسه، خود را راضی کرد تا از بازار اتومبیل ایران خارج گردد؟

پاسخ به این پرسش را باید در تقاضای شریک تازه شرکت "پژو- سیتروئن"، یعنی شرکت خودرو سازی "جنرال موتورز" آمریکا جستجو کرد.همانطور که میدانیم از ماه فوریه گذشته ۷ در صد سهام شرکت "پژو- سیتروئن" در اختیار شرکت "جنرال موتورز" آمریکا قرار گرفته و یکی از شرایط این شراکت که از سوی شرکت آمریکایی به شرکت فرانسوی پیشنهاد شده و مورد موافقت شرکت "پژو- سیتروئن" قرار گرفته، خروج از بازار ایران بوده است.

 در همین راستا باید اشاره کرد که دولت فدرال آمریکا ۶۰ در صد سهام شرکت اتومبیل سازی "جنرال موتورز" را در اختیار دارد.این شرکت در هنگام بحران اقتصادی در سال ۲۰۰۸ میلادی با کمک ۵۰ میلیارد دلاری دولت آمریکا از ورشکستگی نجات یافت و حالا پر واضح است که خواست دولت آمریکا در زمینه تحریم‌های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی به وسیله این شرکت، بدون چون و چرا انجام پذیرد.»

خبرگزاری فرانسه در ادامه ضمن انتقاد از ضرر شرکت فرانسوی پژو در فسخ قرار داد همکاری خود با ایران به نقل از سخنگوی شرکت"پژو- سیتروئن" می نویسد«و اما پرسش دیگر آنست که شرکت "پژو-سیتروئن" چه چیزی را در خروج از بازار ایران از دست می دهد و در مقابل آن چه چیزی به دست می آورد؟سخنگوی شرکت "پژو- سیتروئن" گفته که خروج این شرکت از ایران، تنها در کوتاه مدت به معنی ۶۴۰ تا ۸۵۰ میلیون یورو فروش کمتر برای شرکت خواهد بود.»

این گزارش به خوبی نشان می دهند که مردم فرانسه و رسانه های این کشور به شدت نگران اعمال نظر دولت آمریکا بر استقلال اقتصادی و سیاسی فرانسه هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس