پیشرفتها در بخش ساخت و سازهای شهری و مدرنسازی پیرامونی برای ایجاد رغبت بیشتر در زندگی، مولفه های زیادی را می طلبد که یکی از آنها المان ها و مبلمان شهری است.
شهرهای کشورمان هنوز در این قاعده امروزی که تحولآفرینی محل زندگی است توفیق نداشتهاند و یا دست کم به ندرت و انگشتشمار، المانها و مبلمانهایی دیدهایم که به خاطر سپردهایم.
نگاه کن در سکوت، به وجد بیا و به دل بسپار؛ این میتواند معمولترین حس و حالی باشد که المانهای شهری باید به مخاطب خود که همان همشهریان هستند بدهد و وقتی چنین احساسی منتقل نمیشود، فضایی اشغال شده و بس.
نمونه و نظیرش را در اطراف خود داریم که پر است از المانهایی که انگار از سر تکلیف اجرا شده و تهی از پیغام و محتواست.
در عین حال گاهی هم شاهد المانهایی هستیم که حیرتانگیزتر از گذران فقط یک نگاه ساده میباشند به مانند المان شهری روز عید سعید غدیر خم در خیابان اصلی تهران که نشان داد پس میتوان از خلاقیتی بهره برد که تا به حال رویت نشده و کاری بدیع و نو است.
این المان را در پیادهروی عمومی دیدیم که چقدر جذابکننده بود و گروه گروه مردم را به سوی خود میکشاند تا تصاویر و فیلمهایی را به یادگار ببرند.
این آشنای غریب، المان شهری روز عید غدیر، لزوم طراحی فضاهای اینچنینی را گوشزد کرد تا بتواند در انتقال یک معنا و مفهوم برجسته اعتقادی و ارزشی، بدون حرف و جملات تکراری، موثر باشد.
خبرنگار: محسن عرب